Автор: antonio.caro
Дата: 01-11-10 10:59
Откриването на Братиславския месец на Фотографията е във вторник, 2-и Ноември.
Можете сами да си погледнете програмата, но и аз да напиша два реда:
16 часа - Маркос Лопес
17 часа - Робо Кочан
18 часа - Мартин Парр /това трябва да се види/
19 часа - Уърлд Пресс Фото 10
сряда
17 часа - Йозеф Моуха
18 часа - В сенките на третия Райх
четвъртък
19 часа - Пилеграф на годината /птичарски фотограф/
петък
16 часа - Чиен-Чи Чанг /трябва да се види/
събота
16.30 часа - Венета Захариева "Непознатите Българи" /Bulgaliens/ в Българския Културен Институт на Йесенскехо 10.
Eто и малко копи-пейст от сайта на БКИ
www.bulkis.sk
"Тази изложба от портрети на художника-фотограф Венета Захариева е част от проекта “Bulgaliens”, който разбива старите стереотипи на възприемането на българите и показва истински съвременни хора с истинските им лица. В очите на света представата за българите е била винаги противоречива. С новата си серия портрети Захариева се стреми да добави още едно измерение към възприемането на тези хора и да покаже българите с тяхната специфичност и уникалност.
Като художник-фотограф се стреми да изрази неповторимата сила на човешкото лице. В проекта си “Bulgaliens” използва техниката „wet plate collodion process“, която й позволява да подчертае спецификата на българския характер. Нейните портрети не могат да се забравят – зрителят получава съвсем различна представа за това, какво е да си истински българин.
Венета Захариева е родена в София. Завършва висше образование в СУ “Св. Климент Охридски”, Юридически факултет. Допълнителна правна квалификация получава в San Francisco University, Калифорния, специалност „Интелектуална собственост”. Има завършено академично фотографско образование в Academy of Art University, Сан Франциско, Калифорния, специалност „Художествена фотография”.
Изложбата ще продължи дo 3.12.2010 г."
Месецът на Фотографията ще е месец до 30 ноември. Така че всеки, който има път към Братислава, може да разгледа, и ако не му се струвам много грозен, да ми се обади за едно кафе : )
ЕДИТ - Леле, хора, малко несериозно ми звучи текста от БКИ, ама се е текст... не ми се пишеше нещо ново... хахаха...
Публикацията е редактирана (01-11-10 11:03)
|
|