Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Знае ли някой?
Автор: nelly228   
Дата:   05-01-11 01:15

Знае ли някой сайтове ,в които са изложени снимки : един и същ кадър сниман с различни ДСЛР камери. Така по нагледно бих разбрала кой модел какви технически недостатъци или предимства има.Предимно искам да си купя ДСЛР до 1700 лв с който най-вече да снимам пейзажи,снимки на семейството ми по време на екскурзии в различни градове( като да речем получавам цвят като на "фуджи с5 про" за пейзажите и примерно нямам шум при направените снимки с хора- като каноните) БИхте ли казали сайт за такова сравняване по възможност с един и същ кадъра сниман с различни ДСЛР камери,както и какъв модел да избера от: Фуджи с5 про и подобни на неговата цена някакъв НИкон или Канон( не уточнявам конкретния модел)

Отговори на това съобщение
 Re: Знае ли някой?
Автор: BirdOfPray   
Дата:   05-01-11 01:27

СИГМА си вземи... SD1 - още не е излязъл - ама ще го пуснат скоро :)

Автор: hemilio   
Дата:   05-01-11 01:35

ами този сайт който търсиш може да те подлъже,зависи от кой и как са правени снимките!!!
според мен д90 е твоя фотоапарат![smilie24]
успех!

Автор: pif   
Дата:   05-01-11 01:42

И аз като заклет канонджия в случая ще препоръчм никона. Д90 с китовата оптика е хубаво решение щом искаш шареничко. Никон са добри в ниския клас дслр-и. Както и ниския им клас оптика е наполовина по евтина от канонската за едно и също качество.

Автор: jorro_z   
Дата:   05-01-11 02:22

nelly228, това е твоя сайт: www.imaging-resource.com

и по-точно тази секция от списъка в ляво: Compare Sample Images

Въпреки че имам някои резерви относно - дали показаните снимки са най-доброто, което може да се получи от даден модел, на дадена марка, все пак това са еднотипни тестови снимки, няколко вида, снимани с различни модели камери.

(а съм скептичен относно най-доброто качество, защото с цел максимална съпоставимост са конвертирали кадрите с един и същи софтуер, доколкото знам с безплатния и правен от ентусиасти конвертор DCRAW. Все си мисля, че кадъра от Никон примерно, конвертиран през кепчъра на Никон ще бъде по-добре. Както и кадъра на Канон, конвертиран с канонския софтуер, също ще бъде по-добре. Сега всичките са DCRAW-нати, като не се знае този процес на различните марки/модели как влияе - към добре или към зле).

Автор: Suggs   
Дата:   05-01-11 08:22

nelly, ако търсиш "ДСЛР до 1700 лв с който най-вече да снимам пейзажи, снимки на семейството ми по време на екскурзии в различни градове" - най-доброто в момента е това [smile]

Автор: xl_   
Дата:   06-01-11 21:43

Според мен тук е правилното място, и споделям мнението на Suggs [shtrak]

Публикацията е редактирана (06-01-11 21:46)

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »