Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 Как фокусирате за уеб?
Автор: overkill   
Дата:   22-12-10 09:19

При мен се случва следното-оразмерявам снимката, фокусирам и като кача снимката в която и да е страница или форум я виждам доста по-размазана отколкото в шопа, dori w samiq

Отговори на това съобщение
 Re: Как фокусирате за уеб?
Дата:   22-12-10 09:21

...дори в самия windows я виждам добре фокусирана а в нета-доста по размазана...

Автор: klez   
Дата:   22-12-10 09:22

Колега почти нищо не ти се разбра...
Как оразмеряваш снимката как я фокусираш?

Подозирам, че проблема е в това, че форумите и страниците в които качваш си правят собствено преоразмеряване (както прави и Фото Форума) за да се вместят в максималният позволен размер за съответната страница.
Ако на страниците, където качваш има възможност да се види снимката в цял размер пробвай така, ако не - разучи на съответното място какъв е максималният размер и оразмери снимката в фотошопа или друг Image manipulation софтуер до този размер.

Автор: alsash   
Дата:   22-12-10 09:34

...аз понякога фокусирам докато снимам...[smilie8]

Автор: dd5   
Дата:   22-12-10 09:35

Автор: alsash
Дата: 22-12-10 09:34

...аз понякога фокусирам докато снимам...[smilie8]

[smilie5] [smilie24]

И аз гледам тогава да фокусирам [smile]

Автор: marto   
Дата:   22-12-10 09:36

[smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: deniac   
Дата:   22-12-10 09:38

Аз по принцип фокусирам точно преди да снимам, ама за уеб понякога фокусирам след като вече съм снимал, 'щото те снимките за уеб са малки и фокуса не е толкова важен [smilie18]

Автор: tonyboy79   
Дата:   22-12-10 09:38

@marto [smilie24]

Автор: klez   
Дата:   22-12-10 09:39

абе много ви разбира главата и на вас, момчето може да снима с plenoptics камера

Автор: boni   
Дата:   22-12-10 09:42

Я на първо време натисни ctr и 0 едновременно.

Дата:   22-12-10 09:44

Явно не се изразявам правилно и както винаги умниците са на смяна...
Когато оразмериш снимка я за уеб, я за принт снимката се фокусира(явно тва незнам как е на български), понеже работя с фотошоп на испански там се влиза в filtro-enfocar-enfoque suavizado ili mascara de enfoque, на английски би трябвало да е Sharp, sharp mask или нещо от тоя сорт, сега разбрахте ли, малоумниците,които фокусират докато снимат ?

Публикацията е редактирана (22-12-10 09:44)

Автор: didesignbg   
Дата:   22-12-10 09:45

слушай boni [smilie24]

Дата:   22-12-10 09:51

Ок, тва е проблема, благодаря, увеличена ми била картинката на екрана. А иначе така или иначе почнахме темата, как се казва на български - шарпвам или шарпя, което ми звучи много грозно? За да мога да се изразявам правилно следващият път и да не се подиграват малоумниците, а иначе имаше хора,които ме разбраха кво имам предвид.

Автор: ilcoin   
Дата:   22-12-10 09:55

[beer]

Публикацията е редактирана (22-12-10 09:55)

Автор: cicomanco   
Дата:   22-12-10 10:00

Пробвай с " изостряне"...[smile]

Автор: ivenchev   
Дата:   22-12-10 10:01

bárbaros groceros [smilie5]

Дата:   22-12-10 10:02

Пич, разбираме раздразнението ти, но 'малоумие' прозира само в първия и втория пост на тази тема.

А, и в заглавието също [smilie24]

Дата:   22-12-10 10:02

Значи се шарпи, така ли ?

Автор: tonyboy79   
Дата:   22-12-10 10:06

Изостря се. [smilie3]

Дата:   22-12-10 10:09

Ами то и аз си остря моливите преди да рисувам, ама на, глей сега ония дето фокусират преди да снимат не знаят български.

Дата:   22-12-10 10:12

overkill,
aко теб те попитат на кирилицо-shliokavica "Как ядеш бирата в moreto?" нещо умно ли можеш да отговориш?

Дата:   22-12-10 10:23

deniac - как, който иска - разбира и който не - се прави на интересен ?

Автор: thomas   
Дата:   22-12-10 10:29

Не се хилете - човекът не знае как да го обясни, но проблемът е ясен. Изобщо не става дума за фокусиране, а за ресемплиране, което прави браузърът. Както се казваше в онзи виц - колко трябва да са дълги краката на човека, в който отговорът е "точно толкова, че да стигат до земята", и тук ситуацията е подобна. Важното е снимката да я визуализираш в сайта в същия размер като брой пиксели, в който си я направил преди това във PhotoShop. Разбира се, всичко това важи за случаите, в които се оставя на браузъра да преоразмери дадена снимка само на ниво визуализация - разните галерии, които показват снимки в различни размери, просто си генерират всичките размери, в които снимката може да се покаже от системата, предварително.

Автор: Батко   
Дата:   22-12-10 10:31

Проблемът е често срещан и ако сега ти се е решил проблема с [CTRL]+[0], на други места може и да не се реши:

Типичен проблем е снимката за аватар на скайпа, също фейсбук и къде ли още не.

Едно от важните неща е да я ресайзнеш с точната резолюция с която сайтът показва снимката, преди да я качиш, но това не е достатъчно!

След ровене в нета открих следния много полезен съвет: увеличавайте dpi, ако ще снимката да стане милиметър на милиметър. Запазвате резолюцията постоянна.

Примерно имате 200x200 снимка на 100dpi - това е лошо при някои сайтове. В този случай снимката е приблизително 5 на 5см. Променяте dpi на да речем 960dpi при резолюция 200x200 и макар че става 0.5см x 0.5см изглежда много по-добре.

Ако не вярвайте - пробвайте!

Дата:   22-12-10 10:44

Само да изясня и да изчерпя темата, проблема ми не беше при оразмеряването или рисайзването, а тва че не се виждаше ясно ( и изострено [smilie5] ), аз бих казал фокусирано, но явно не е така, снимките качени в нет-а, във Фотошоп ги виждам добре изострени, а във фото-форум - размазани. Явно съм натиснал някой ден без да искам ctrl + докато съм плувал из мрежата... и тва е ! Сега виждам всичко добре изшарпено...
[beer]

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »