Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 D90 vs K7
Автор: Hwarang   
Дата:   20-12-10 15:42

Здравейте,

знам че тук има повече никонаджии отколкото пентаксаджии :) но все пак да попитам за мнение относно тези два апарата,кой и защо е по-добрия избор ?

Начинаещ съм в ДСЛР техниката, така че просто ми е нужен качествен апарат за хубави снимки, като за начало ще снимам всичко ,което е point and shoot, както и някакви пейзажчета...

Мерси предварително !

Отговори на това съобщение
 Re: D90 vs K7
Автор: atrifonov   
Дата:   20-12-10 15:56

за point and shoot, както и за "някакви пейзажчета" ще ти свърши работа всяка една сапунерка! За какво ти е да трошиш толкоз пари[smilie21]

Автор: rewer   
Дата:   20-12-10 16:01

Никон Д90 ....лесно се намират обективи и аксесоари за него на приемливи цени.Да не говорим че и като апарат го бие отвсякъде ,без да се обиждат Пентаксаджиите .Имах К10 но много трудно се намират хубави стъкла на добра цена.За начинаещ добре си се ориентирал .И с двата ще правиш еднакви снимки ,доста над ниво начинаещ са като тела и възможности.:)

Автор: tziko   
Дата:   20-12-10 16:02

И двата са супер! Обективи ако ще им купуваш обаче Д90 е с предимство!

Автор: gpi72   
Дата:   20-12-10 16:16

И за пентакс има достатъчно обективи на пазара не слушай ниКон-ците.

Няма да си кривя душата, че матрицата на Д90 е по-добра все пак. Макар, че пердето дето го слагат но никонските щракалки разваля предимствито от матрицата според мен.

Публикацията е редактирана (20-12-10 16:18)

Автор: i.k   
Дата:   20-12-10 16:22

K7 - защита против влага и прах - с един WR обектив и дъждобран няма да ти е проблем да си снимаш в дъжда , стабилизацията е в тялото,имаш потвърждение на фокуса,мерене и т.н. с доста стари обективи за по 50-100-150+ лева :Р

п.п.- не съм запознат с Никон :Р или Д90(може и той да има същите предимства)[smilie18][smilie18] [smilie18]

Автор: pefoto01   
Дата:   20-12-10 19:38

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: mbs   
Дата:   20-12-10 19:48

За К-7 по-добре разпитай хората, които го ползват тук: http://pentaxfanclub.com/portal.php

Автор: siluet23   
Дата:   20-12-10 20:05

Hwarang не питаш на правилното място [smilie3]

тука има маса професори дето не признават друго освен канон и никон ..без да са пипали Пентакс или Оли или Сони ...питай някои които ги е имал и двата ...ама не да е снимал за по 5 минути а да ги е ползвал ..тои няма те излъже [smilie3]
ама шумял гадно ама нямало обективи ама много малък и лек бил [smilie18] ама маи ръцете ми пречат .....

шуми когато е изключено шумоподтискането..ама детаила е там ...дори и като го вкючиш (сравнено и проверено с д90 който също е много добъра камера)

обективи нямало ..няма ама в някой друг филм

и двата апарата имат плюсове и минуси ...но искам да акцентирам върху нещо друго ...
ако пуснеш тема Д40 или К-7 пак никона ша е по убав

ама тъй де ...незнам що правя асоциация с семкаджии на футболен мач ...не могат да ритат ама псуват тия каде ритат [ezik]

Зимай никоня ...пентакса е друга бира[beer]

Автор: pumabg   
Дата:   20-12-10 20:08

siluet23 каква е разликата м/у теб и Канонци и Никонци? Това, че викаш за някоя трета фирма ли [smilie11]

Дата:   20-12-10 20:16

Пума :)за разликата между мен и теб ли питаш [smilie21] разликата е че не плюя ...прочети ми поста пак ..надявам се да успееш да го доловиш ...и после разрови форума и прочети сектантските писания ...

пък и съм снимал и с двата доста тъй че позволи ми да знам ко пиша [smilie3] за разлика от хейтърите

Автор: botzi   
Дата:   20-12-10 20:40

D90 Или K20 :) Д90 - по лесно намиране на втора ръка АФ обективи,няма мерене със ръчнофокусни, добър автофокус, светъл визьор :), някво видео, което така и не изпробвах на моя :)
К7 в някои отношения май е по зле от К20 - който пък можеш да намериш за добри пари, има магнезиево защитено тяло (К7 също), с обективите е по трудно, но пък има куп ръчнофокусни за без пари почти .....
така че за първо тяло или д90 или к20, и може би даже к20 с една 50 1,4 и пей сърце :)
има и лимитед стъкла на добри цени при пентакс, а това го няма никъде другаде :)

Автор: the_shooter   
Дата:   20-12-10 21:30

Не се занимавай с Никон, за нищо не стават! Само маркетинг! Плащат на половината форум да ги хвали!

Автор: HSGeorgiev   
Дата:   20-12-10 21:40

botzi,
не че искам да се пъхам между шамарите и не че съм използвал достатъчно продължително някой Пентакс - наистина ме заинтригува просто - с какво точно К7 е "по-зле от К20"?

Автор: vgramatikov   
Дата:   20-12-10 21:47

И к-7 и к20 са прекрасни тела.
Никон д90 дори е по-нисък клас но за начинаещ фотограф може би е по-правилния избор.

Дата:   20-12-10 21:57

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   20-12-10 22:06

pefoto как го разбра това ...в нета ли го пише ...случаино да знаеш че к-7 има позиции за D-range които можеш да избираш ...а на к20 имаш включено или изключено...за шуменето е същото ...ади поиграи си малко и после пак ела ...[smilie23]

Автор: hotsnail   
Дата:   20-12-10 22:13

http://www.youtube.com/watch?v=PHAtB86RnT8

Новите апарати са уникални като звук и скорост

ПП по темата Д90 - няма какво да мислиш. ако е Пентакс по добре спести лев и вземи К-х или някой друг модел със Сони матрица. К-7 много се прецакаха с тая матричка на самсунг [smilie23] Виж аккво направиха с К-5 - чудо

Публикацията е редактирана (20-12-10 22:18)

Автор: gpi72   
Дата:   20-12-10 22:19

Аз тази дилема я реших в полза на К-х и в добавка си взех един хубав обектив с остатъка от бюджета. Не съжалявам за избора което може и да означава, че не съм сгрешил.

Автор: ZENON   
Дата:   20-12-10 23:20

K-X се оказа много прилично тяло. Мислих да ъпгрейдвам до К-5, но май ще се въздържа до следващата фотокина.

Автор: Hotsnail   
Дата:   20-12-10 23:52

http://snapsort.com/compare/Nikon_D90-vs-Pentax_K-7

Дата:   21-12-10 00:21

Автор: jorro_z   
Дата:   21-12-10 10:09

Шума на К-7, сравнено с еквивалентни модели на други марки:
http://www.dpreview.com/reviews/pentaxk7/page16.asp

(гледаме шума в РОУ, защото при ЖПГ влияние оказва и софтуера на апарата).
Според показаното тук, шума на к20 наистина е половин идея по-малко (пак повтрям, в РОУ).

------------
Автор: pefoto01
Дата: 20-12-10 19:38

D-90 е по-добрия!
К-7 шуми гадно.

-------------

От показаното се вижда, че шума на К-7, Д300 и 50д са практически еднакви в РОУ. Както визуално, така и според графиката. Така че ако К-7 шуми гадно, значи точно толкова гадно шумят и Никон д300 и Канон 50д.

Относно ЖПГ: Да, наистина там шума на К-7 и к20 е повече от шума на Д300 и 50д. Но също и детайла е повече (вижте главата от тестовите снимки в ЖПГ от ИСО 800 нагоре).

Автор: Hwarang   
Дата:   21-12-10 11:16

Благодаря за отговорите, добре че не стана по-голям спор [smilie5]
Иначе казвате, че К-х бил по-удачния избор...К-р не е ли по-добър ?

Автор: ZENON   
Дата:   21-12-10 11:35

Новите модели си имат детските болести. На твое място бих изчакал година, преди да купувам нов модел (К-5, К-Р, Д7000).

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »