Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Фотография
 първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна
 Продуктова фотография - Хонорар
Автор: malin_id   
Дата:   15-12-10 15:08

Здравейте!
Искам да попитам каква е разликата между двата варианта при снимане със софтбоксове или чадъри, или третия вариант използване на първите два едновременно?

Отговори на това съобщение
 Re: Софтбокс или чадър
Автор: ka7   
Дата:   15-12-10 15:11

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: n1x0n   
Дата:   15-12-10 15:42

Зависи какво снимаш... разликата може да е никаква, а може и да е огромна.
Съвместното използване пак зависи от това.

Автор: cicomanco   
Дата:   15-12-10 16:09

Чадърът става на софтбокс , обратното - не![smile]

Автор: the_cat   
Дата:   15-12-10 16:09

Много зависи и от чадъра [smile]

Дата:   15-12-10 16:24

Не! Много малко зависи от чадъра!
Аз ползвам само чадъри и досега няма момент , който да не съм успял да заснема по начина който го снимат боксовете.
Вярно е че загубите са по-големи , но резултат си има!
О Илиенци матово бели найлонови чадъри по 3лв. ми вършат работа вече 3-та година![smilie24]

Автор: erotila   
Дата:   15-12-10 16:44

ако искате нещо да си заснемете има доста "фотографи" които снимат за без пари /трупат портфолио/ [smilie18]

защо давате пари за техника като 3 лв ще свършат същата работа

Дата:   15-12-10 16:52

Абсолютно си прав!
Но чадърите не са се променили осоено от изобретяването им до сега!

Автор: darksorrow   
Дата:   15-12-10 17:25

чичоманчо, викаш дали ще е чадър на елинхром/брон за 150 кинта или от илиенци за 3 е все тая? ми добре [smilie21]

подборът на бокс или чадър може да зависи от куп неща, както Никсъна каза - в общият случай боксът е по-контролираният модификатор, по-лесен feathering, по-ефективно от гледна точка на загубите на светлина, но като цяло едното не изключва другото - ситуацията (както и мястото на снимането, съобразено с търсения ефект) би следвало да диктува подбора им. еднозначен отговор няма.

Дата:   15-12-10 17:36

Аз не съм казал че има еднозначен отговор!
Различните задачки изискват различни светкала!
Да не би да искаш да кажеш че няма начин материя на чадър от 150кнта и на такъв от 3 да съвпаднат?
Защото тези които съм си взел са 1:1 с такива от по 70лв!
С разлика в дължината на дръжките!
Единствено!!!

Автор: dismis   
Дата:   15-12-10 17:42

Аз не съм притежавал нито едното нито другото но съм се интересувал много и гледах One light :)
Та дори и там човека казва ако можеше да си позволи само едото би предпочел да има само чадър- говорим за портрети...
Просто е по универсален и може при определени условия да замени софтбокса... докатообратното предполагам би било трудно.
Все пак за какво ще ги ползваш?

Автор: MarinY   
Дата:   15-12-10 17:49

Хубав чадър със свалящ се гръб прави поне четири различни светлинни източника. (Единият е софт бокс).
Проблемът е, че винаги е кръгъл [smilie3]

Публикацията е редактирана (15-12-10 17:54)

Дата:   15-12-10 17:52

1.Чадърът може да свети и напред и назад.
2.По- компактен , лек и удобен
3.Разпъва се за секунди
4.Не се нуждае от специално закрепване
5. Повърхността и цвета на светлината могат да бъдат каквито си ги направиш
....сигурно има и още неща за които не се сещам в момента , но за мен това са най важните!

Автор: n1x0n   
Дата:   15-12-10 18:20

Чадърът може да свети и напред и назад.

Точно това е 50% предимство - 50% проблем.

И понеже темата се превърна в някакъв вид лобиране за различните аксесоари - в 90% от случаите няма особено значение какво ще избере човек. В останалите 10% ти е нужно съвсем конкретен аксесоар и много трудно можеш да го замениш с друг, най-малкото заради естеството на отраженията.

Дата:   15-12-10 18:30

Съгласен![smilie24]

Автор: Alex-dan   
Дата:   15-12-10 18:36

На първо време си вземи чадър, аз снимам така и да, има случаи в които много ме дразнят отблясъците в страни и бих искал контрол като със софтбокс 140см с грид, но на него и цената му е др [smilie25] а и компактността, и повече мощност ще иска...

Автор: tbby   
Дата:   15-12-10 19:02

Ами имаш 3 варианта в случая:
1) купуваш си бокс чадър;
2) купуваш си нещо от рода на Photek Softlighter I/II;
3) правиш си сам дифузна повърхност за вече наличния ти чадър.

В случая Softlighter-a излиза най-изгоден, но не се продава в Европа или поне аз не съм намерил магазин.

Публикацията е редактирана (15-12-10 19:06)

Дата:   15-12-10 19:06

...4) взимаш си полупроздачен чадър с дифузна повърхност и няколко облекла за него....

Автор: malin_id   
Дата:   15-12-10 22:11

Ами аз така и така вече съм си взел комплекта на Studiolight този най-евтиния който е с чадъри. И затова се питах за продуктова дали ще ми трябват боксове. Виждам че чадърите са си добро решение и ако ъпгрейдвам тия лампи с някакъв моноблок тогава и ще се замисля за софтбокс. Благодаря ви за мнението все пак!

За да не отварям нова тема, мога ли тук да ви попитам нещо друго?
Най-вероятно ще ми излезе една поръчка за заснемане на бельо върху ПВЦ манекен. Снимките трябва да се обработят и подготвят за онлайн магазин. Моделите бельо са между 100бр. и 200бр. и незнам колко време ще ми отнеме, понеже си е играчка. Та въпроса ми е колко пари мога да искам за тази услуга, на бройка ли да калкулирам, какво да права?

Re: Продуктова фотография - Хонорар
Автор: loveforever   
Дата:   15-12-10 22:18

За цената нищо не мога да кажа, но ако можеш да смениш ПВЦ-манекена с някоя истинска кака определено снимките ще изглеждат по-добре.

Публикацията е редактирана (15-12-10 22:28)

Дата:   15-12-10 22:35

Всеки ден при мен идват собственици на онлайн магазини искайки да ги консултирам за осветление с което да снимат сами продукти , като нещата варират от пакетирани храни до бижута!
Лошо няма , но много малък процент от тях се вслушват в това което им казвам и когато им кажа че с трици лисици не е ловят едва ли не се сърдят!
Има бюджетни решения , но ако искат сайта им да изглежда като Ла Редут например , трябва да вдигнат нивото на визията относно предлаганите артикули.
Веднъж нагласил светлината , ще можеш да снимаш "конвейер"-но , като кадрите ти ще са еднообразни - точно каквито трябва да бъдат отделните серии.
Сметни си техниката за времето което ще я ползваш все едно си я взел под наем.Сметни си обработката не по-малко от 20лв/час и от там нататък договаряй или на кадър или цяла сума която те устройва.
Много клиенти смятат че като са 200,500,2000 кадъра ще се изръсят прекалено много без да мислят , че разделена сумата на кадрите се получава нищожна.Еми ако искат да имат нещо квалитетно ще се изръсят!!!
Ако не - да си го снимат сами!

Автор: BOZO   
Дата:   15-12-10 22:40

Бельо за Triumph ли ше снимаш или за Илиенци?
В твоя случай - взимаш колкото можеш.

Дата:   15-12-10 22:43

Мдааа.....[smilie18] [smilie18] [smilie18]
Триумф ползват само пластмасови манекени като гледам.....[smilie18] [smilie18] [smilie18]

Автор: Canon   
Дата:   15-12-10 22:48

Време - за 4 часова сесия, нормален фотомодел (който сам се облича и съблича) и бързо снимане на 3 гледни точки - при 10-20 дрешки на час, около 40-80 неща.
Без обработка (каквато вероятно ще трябва) примерно над 15 лева на кадър.
Понеже ти е сефте, ще те центрят на няколко лева/кадър или на обща цена за цялата работа. Тогава им искай поне 4-5 манекена (ако са пластмасови) и няколко работници да ги преобличат - това е пипкавото.
Апарата на статив - слагат единия - щракаш, махат го, следва поредния манекен -> ....

Публикацията е редактирана (15-12-10 22:54)

Автор: Canon   
Дата:   15-12-10 22:53

Ако са хептен циции - накарай ги да облекат 200 манекена, наредени в една редица на снега (бял фон) на едно футболно игрище и ще минат само с една колективна снимка на 200-те манекена

[smilie5]

първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Албум преди 6 часа
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг: