Автор: petkob
Дата: 12-12-10 13:46
Не мисля, че има съществено значение какво се ползва за автоматично рисайзване, просто защото каквото и да е то, няма шанс да подобри вида на снимката, може само повече или по-малко забележимо да я влоши. Причината за това е, че софтуерите, които се ползват за целта, не разпознават сцените, а още по-малко могат да отгатнат намеренията на снимащия.
Линк към голям формат е добра идея, но който иска снимката му да изглежда добре във форума, просто трябва сам да си я мащабира, за да избегне автоматизирания софтуер: до 950 пиксела по дългата част и до 350 кБайта в профила, 700 пиксела в темите. За тях не знам дали има ограничение в размера, но 150 кБайта съм виждал да минават.
Всяко мащабиране води до деградиране в детайла, затова трябва да се прави колкото се може по-малко пъти. Когато човек го прави сам, може да гарантира, че ще е еднократно, щом се вписва в ограниченията на форума.
Не само авторът на съответната снимка, но и всички останали ще спечелят от подобен подход, защото натоварването върху сървъра на форума също ще намалее.
|
|