Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Canon 60D + EF-S 15-85mm
Автор: gulliverbg   
Дата:   11-12-10 21:50

Здравейте,
Вече съм горд собственик на Canon 60D + EF-S 15-85mm [thankyou] . Моля за съвет! Какви филтри да си взема (марка/модел/цена) за:
UV филтър - ?
Поляризационен филтър - ?
Неутрален филтър - ?
Ето един интересен линк който намерих в една от темите за филтри . Ако някой ползва да каже. [shtrak] [smilie5]

Отговори на това съобщение
 Re: Canon 60D + EF-S 15-85mm
Автор: guciguci   
Дата:   11-12-10 21:52

Ехааа,страхотно комплектче! [smilie24]
Честито.

Автор: gecata   
Дата:   11-12-10 21:53

Собственико, ако искаш почни със снимане....."Апетитът идва с яденето" [smilie3]

Публикацията е редактирана (11-12-10 23:02)

Автор: d_ave   
Дата:   11-12-10 21:55

ползвам същия обектив на 40д с обкновено HMC UV HOYA и съм доволен. Не си взимай skylight вместо UV - вкарва доста неприятно розово. относно CPL - вземи нещо пкачествено. ползвам някакво китайско от рода на massa и т.н. - за други обективи е приемливо, но тук доста влошава качеството.

Автор: sirkhann   
Дата:   11-12-10 23:38

Не си купувай HOYA филтри различни от HD серията. Може да срещнеш ядове с фокуса при по-новите модели на Canon.

В зависимост от парите можеш да си купиш

- Hoya HD
- B+W MRC F-Pro
- Sigma DG

Това са трите избора, които си струват парите и дават оптимално качество. Сигмата е най-евтина, но не е с твърда просветка и се износва много по-бързо, изисква по-внимателна употреба.

С други (евтини) филтри може да имаш следните проблеми
- Неточен автофокус
- Падане на качеството на изображението (замазване, отблясъци, падане на контраста и т.н.).

Публикацията е редактирана (11-12-10 23:39)

Автор: darksorrow   
Дата:   12-12-10 00:12

Не си купувай HOYA филтри различни от HD серията. Може да срещнеш ядове с фокуса при по-новите модели на Canon.

любопитно.

това твърдение се базира на какво?

Автор: sd   
Дата:   12-12-10 00:16

Сигмата е най-евтина, но не е с твърда просветка и се износва много по-бързо, изисква по-внимателна употреба.

Та и аз същото да попитам .....

Публикацията е редактирана (12-12-10 00:17)

Автор: hotsnail   
Дата:   12-12-10 00:34

А ако симгата ти е наред 3-4 години - обектива не е ясно дали ще изкара толкоз.

Между другото и при B&W - MRC мисля е само за издръжливост, по-евтините не са лоши оптически а са само 3 пъти по-евтини.

Хоя, Хама и прочее страни филтри... по добре недей. В БГ ако си Сигма или B&W.

Автор: d_ave   
Дата:   12-12-10 00:35

между другото има нещо вярно, моя 100-400 не може да фокусира с кофти uv филтър. същото съм го забелязал при снимане през двойно стъкло при много телеобективи, включително и ръчнофокусни. може да пусна снимки ако изнамеря някъде тестовите, които правих

Автор: pefoto01   
Дата:   12-12-10 00:37

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   12-12-10 01:00

Поляризатора няма често приложение и трябва да е кръгов.

и с бисерите се почва постепенно - но за сметка на това - повече от уверено [smilie8]

Автор: spung   
Дата:   12-12-10 01:12

... често исползване на филтри,както беше при химическата ф-я.[smilie3]

Автор: ka7   
Дата:   12-12-10 02:45

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   12-12-10 02:54

Дата:   12-12-10 03:01

Автор: guciguci   
Дата:   12-12-10 08:19

pefoto01 го каза най-точно.
А на darksorrow не обръщай внимание. Ти да си видял някога да е казал нещо нормално? Тъжен човек трябва да е той.

Автор: exile   
Дата:   12-12-10 09:22

Сладури [smilie5]

Автор: asahi   
Дата:   12-12-10 10:12

Не виждам причина да ти трябват филтри. Спести си разхода докато се появи сериозна причина.

Дата:   12-12-10 10:32

pefoto, значи като не ползваш ЕЖЕДНЕВНО нещо, то нямаш нужда от него, така ли? ми аз да взема да си продам макрообектива по твоята логика недостижима?

и прекрасно съм те разбрал, че говориш за кръгов поляризатор, както и прекрасно разбирам, че си промит с глупостите, че с LPL, макар по-евтини и с къде по-силен ефект, АФ на съвременните камери не бачка като хората и бла-бла-бла, понеже си ги виждал само на картинка (: не че сефте тук да говориш за неща, които не си пипал, но... нали, нЕма нужда, както каза.

точно поляризаторът е един от малкото филтри, за мен лично, които наистина ИМАТ реално приложение в съвременната фотография.

бтв, сериозно бих поработил по пунктуацията на твое място, че майка плаче и там.

а по темата - филтри се купуват само ако реално имаш нужда от тях - поснимай, информирай се за предназначението им и ако в един момент усетиш, че конкретен би ти бил от полза, си вземи най-скъпият от този тип, който можеш да си позволиш.

Публикацията е редактирана (12-12-10 10:54)

Автор: the_shooter   
Дата:   12-12-10 12:16

pefoto01 [smilie24]

Автор: gulliverbg   
Дата:   12-12-10 12:50

Благодаря за информацията по темата! [smilie24]
Все пак фотографията е преди всичко удоволствие (поне за мен). И за да е пълно удоволствието, ми се иска да си взема поне 2-3 филтъра ... UV, поляризиращ и такъв който да "прави небето така синьо" [smile] . Имено за това ми се искаше ако някой има добри впечатления от нещо конкретно което е ползвал да каже.[smilie3]

Автор: popov   
Дата:   12-12-10 13:04

Hoya HD от maxsaver.net, на 2-3 пъти по-ниска цена от всичко, предлагано в Родината.

Не си взимай други Hoya освен HD - разликата в покритието е огромна. Най-големият проблем на всички Hoya филтри до HD е решен - невъзможността да изчистиш петната от повърхността.
Другата възможна опция е B+W F-Pro MRC.
Всичко останало е компромис.

Автор: sirkhann   
Дата:   12-12-10 14:08

Автор: darksorrow
Дата: 12-12-10 00:12

любопитно.

това твърдение се базира на какво?
-----------------
На няколкото теми и хилядите изпищели собственици на 7D, оплакали се в dpreview. Ако имаш желание, разгледай форумите, има доста качени снимки как апарата бърка фокуса с Hoya HMC/SHMC и т.н. филтри. Пробвал съм с HD- няма никакви проблеми!
-----------------

Автор: sd
Дата: 12-12-10 00:16

Сигмата е най-евтина, но не е с твърда просветка и се износва много по-бързо, изисква по-внимателна употреба.

Та и аз същото да попитам .....
------------------

*Това важи за ВСИЧКИ филтри, различни от Hoya HD и B+W MRC.

Лични наблюдения + Sigma никога не са рекламирали твърда просветка, каквато имат B+W MRC(Multi resistive coating) и Hoya HD (heavy duty) филтрите - последните се продават като високоустойчиви. Sigma ползват обикновено фолио на CPL филтрите и стандартно просветление на UV-тата, докато другите два са с твърди защитни слоеве + Hoya-та е с твърдо стъкло. Филтрите по обективни оценки навсякъде + моите наблюдения са, че са изключително качествени оптически, но никой не може да ме убеди, че могат да издържат същия тормоз, който MRC и HD филтрите, които затова са няколко пъти по-скъпи ;) Просто тях трябва човек да ги пази повече. Ако нямам пари за филтър с твърда просветка, няма сила на света, която да ме убеди да си купя нещо, различно от Sigma DG.

Публикацията е редактирана (12-12-10 15:17)

Дата:   12-12-10 16:40

Дата:   12-12-10 17:37

oh, teh drama, teh pain [smilie5]

стегни се, бе, не съм виновен, че пишеш глупости с наставнически тон.

иначе мнението ти наистина е много важно за мен.

ай.

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »