Автор: aeobs
Дата: 05-12-10 22:59
Странна тема.
Като сравниш колко често се продават други популярни обективи на Никон 35/1.8 е от тези, които излизат най-рядко.
Изобщо какво общо има това колко често се продава обектив в базара с качествата му.
Ако нещо, то това, което се продава най-много -> е най-популярно -> е най-качествено. 7Д например е най-продаваната камера в базара към този момент.
Единствения недостатък на този обектив е липсата на контраст на 1.8 и това, че не рисува като обектив за 3k. Всичко друго е предостатъчно за всеки, който би писал в тази тема.
В този форум, в темите за техника 90% от пишещите са напълно неадекватни.
Примери: Далтонист, който говори за това коя камера какъв цвят вади. 20 страници коментари за това колко остър или не е обектив, според пусната снимка, която всъщност няма никакъв фокус. Преди два дни бях пуснал две снимки при еднакви условия с Д300 и Д90, защото се заговори за цвят и пластика на изображението. При написването на поста вместо два различни кадъра бях пуснал без да разбера два пъти снимката от Д300. Тъкмо се усетих и тръгнах да едитвам, но преди това чета. "Как може да не виждаш разлика, нямат нищо общо", в същото време получавам ЛС от друг, който ми обяснява колко много се различавали двата кадъра и кой бил по-добър. Всичко това за снимка, която е една и съща. Като имаш предвид, че и двамата са с техника за по няколко хиляди и са от тези, които все пак знаят какво говорят.
Публикацията е редактирана (05-12-10 23:07)
|
|