Автор: HSGeorgiev
Дата: 04-12-10 15:08
Извинявам се, че току що пуснах мой пост от акаунта на Данчо Миронски - моя грешка, точно в този момент делим един компютър, пък не забелязах, че той е влязъл с неговия си ![[smile]](https://photo-forum.net/forum/smileys/smilie1.gif)
Все пак да си пусна отговора до digitalgab, сега вече от моя си акаунт:
----
digitalgab написа:
> hsgeorgiev, не се ли научи навремето от 36 кадъра да изкараш
> няколко, да си оправдаеш разходите, че в редакцията не вярвам
> да са плащали много? Та да не снимаш гигабайти сега за няколко
> процента?
digitalgab, никога не съм работил в редакция, не знам как е - аз съм любител
По същество обаче - да, доста съм снимал репортажно и ако трябва да снимам някакво официално събитие и зная как ще протече - ще снимам точно толкова кадри, колкото ми трябват
Това обаче за 36 кадъра на футболен мач го разправяй на някой друг Няма как да предвиш на 100% коя ситуация в един футболен мач дали ще се развие до интересна. Анализирал съм свои кадри в серия (тялото ми снима с 6.5 к/с, а кадрите имат EXIF с точното време) и съм установил, че в повечето случаи времето от момента в който един нападател просто си нахлува към наказателното поле (което прави поне 20-30 пъти в някой мачове) до момента, в който става ясно че си заслужава тази ситуация да се снима минават от 2 до 3 секунди Ти ако можеш да гарантираш, че ще реагираш всеки път достатъчно качествено в рамките на 2 секунди - поздравявам те. Аз не мога да давам такива гаранции
Между друтото само, ако за разлика от мен си забравил с какви ФИЛМОВИ тела се снимаше спорт преди да речем 20 години, аз ще ти припомня:
EOS 1 - 5,5 кадъра в секунда
EOS 1N - 6 кадъра в секунда
EOS 3 - 7 кадъра в секунда
EOS 1V - 10 кадъра в секунда
Смяташ ли, че са разчетени като да правят един филм за двучасов мач?
Иначе да - можеш да отидеш на мач с 36 кадъра в камерата и да направиш поне 4-5 снимки, с които да отбиеш номера в редакцията и да ти платят.
На мен обаче не ми плащат - снимам за удоволствие и целта е да имам по възможност всички интересни моменти - никога не съм го постигал, разбира се, защото за целта трябва да имаш повече от един фотограф
За сега резултатите ми са доста незадоволителни, това например:
http://regionsliven.org/sport-photo
|
|