Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Таблети, писалки и чувствителност
Автор: 2metraninja   
Дата:   03-12-10 10:54

Колеги, имам един таблет Уаком интуос2 дето ми прашасва на бюрото, и единствената причина да не го ползвам е че писалката му нещо не ми допадаше - върха й беше такъв, дето потъва - най- вероятно да симулира нива на натиск, предполагам че за хора, които рисуват това е супер, но на мен ми трябва за по- техническа работа - примерно тифец. Не знам дали от писеца беше проблема или от самата писалка, но писеца го изгубих, а писалката успях да я задръстя с нещо и понеже не се разглобява (отлята е цяло парче пластмаса), реших да си потърся нова писалка.

Мисля си че писалка с абсолютно твърд връх би ми вършила чудесна работа. Някой ползвал ли е различни видове писалки и дали между тях е имало такава с твърд връх.

Евентуално къде мога да разгледам различни писалки и върхове, да пробвам да открия това, което ми трябва за моята специфична работа?
Питах тези от Мост, защото видях че предлагат цялата гама на Уаком, обаче с такъв отегчен и отчаян глас след първоначалното протяжно "ДААаааа..." по телефона един чичка ми обясни че нямало такива филми - или да съм си купел таблет, или не могат да ми помогнат :)

Отговори на това съобщение
 Re: Таблети, писалки и чувствителност
Автор: rdszalex   
Дата:   03-12-10 11:09

Пробвай тук:
http://www.adcom.bg/%D0%A2%D0%B0%D0%B1%D0%BB%D0%B5%D1%82%D0%B8/View-all-products.html

Дата:   03-12-10 11:35

А някой някога ползвал ли е таблет с писалка, която не потъва - не "клика" един вид. Да знам има ли въобще такава да търся или ако няма да не си губя времето.

Автор: valen_tin   
Дата:   03-12-10 12:20

аз ползвам Wacom Bamboo Fun M - 512 нива на натиск се води, не усещам потъването за което говориш. Даже като рисуваш нещо и ползваш нивата на натиск трябва доста силно да натиснеш за по-дебело ... но е нещо, което рядко ползвам, в повечет случаи нива на натиск не ми трябват.

Дата:   03-12-10 12:25

Брех, ето за това точно говоря - значи си има такава писалка каквато ми трябва, само трябва да пробвам на място коя каква е.

Мерси много колега, защото миналия път като питах ми казаха, че всички така си потъвали, което не ми се стори много удачно.

Автор: e-mil   
Дата:   03-12-10 12:35

Не знам дали в Адком ще ти позволят да пробваш различни писалки. Освен това вече не продават старите модели (дори Intuos3) - първо звънни да питаш дали още предлагат резервни писалки.
Питай и дали писалката за Intuos4 е съвместима с Intuos2. Аз съм с четворката - писалката идва с 10 писеца прибрани в стойката. Тези черните вляво са твърди - точно за тифецване.

https://photo-forum.net/static/forum/2010-12/jqzh7213.JPG

http://www.blindacremedia.com/files/public/userfiles/1000/blog/2010/06/intuos4-pen_stand1.jpg

Дата:   03-12-10 13:31

Верно е че не продават повечето от консумативите за старите модели - обадих им се на Адком, и двете мацки с които говорих бяха много любезни, но не знаеха точно за какво им говоря. Обещаха да питат сервизните техници и да ми звъннат.

А e-mil, твоята писалка потъва и излиза ли й връхчето?

Дата:   03-12-10 15:10

Черните твърди писци потъват в рамките на нормалното. Не излизат ако не поискам. Проблемът с тях е друг - че лесно се износват. Не знам дали заради покритието на Intuos4 или заради материала на писеца, обаче само след 1-2 месеца ползване започна да ми дращи. Писецът чувствително се износи от едната страна - вижда се как е скосен и при движение се усеша острия ръб.
Преди това с тройката нямах такива грижи. Четох в разни чужбински форуми, че не съм единствения с този проблем.

Автор: exile   
Дата:   03-12-10 15:34

Връхчето на писалката ти се сменя, това е консуматив. Самата писалка просто няма какво да и стане и не ти ев нея проблема, не се втурвай да търсиш.
Връхчето можеш да го изкараш с пинсета, клещи, зъби, каквото ти е удобно. Има връхчета, наблагяма връхчета, които потъват и такива, които не потъват. Тези, които потъват леко са с едно пружинка. Извади твоето и виж дали е така.
Единственото, което ти трябва е твърдо връхче, не нова писалка. Това е. Обаче щом адком нямат не знам, принципно писалките идват с няколко връхчета. В офиса сме с два интуос2-ки и една тройка и вече и на нас ни привършват връхчетата...

Дата:   03-12-10 16:38

"Връхчето можеш да го изкараш..."

Е, той човека си е писал в първия пост, че отдавна го е изкарал: "...писеца го изгубих, а писалката успях да я задръстя"

Автор: Reginleif   
Дата:   03-05-14 14:58

Здравейте! Някой може ли да ми каже откъде мога да си купя още връхчета? За предпочитане, да е български сайт [smilie5] [smilie5] [smilie5]

Автор: asahi   
Дата:   03-05-14 16:42

Попитай Адком.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »