Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 ПЪЛНО ФОТОКАСКО - и такова чудо се появи
Автор: ararat   
Дата:   30-11-10 18:04

Във форума често е дискутирана възможността за застраховка на фототехника, вижте какво видях току що на сайта на единия от двата магазина, които посещавам чат-пат след заплата (дай боже и по-често):
[smilie10] [smilie10] [smilie10]

За всеки фотоапарат, обектив и светкавица, които закупувате, сега вие получавате безплатна едногодишна застраховка "ПЪЛНО ФОТОКАСКО – ВСИЧКИ РИСКОВЕ", която покрива всяка материална щета или загуба по застрахованото имущество, освен в случаите на изрично посочените изключения.

Защитете своята фототехника от най-често срещаните опасности: грабеж и кражба с взлом; кражба от превозно средство; удар и изпускане; вода или влага от всякакъв вид; природни бедствия и пожар; несръчност, небрежност, злоумишлени действия от трети лица и др.

Аз съм търсил вариант как да си направя такава застраховка и поне до момента - греда. Не можах да намеря някой да предлага подобно нещо, а сега даже и безплатно ти я дават от магазина...

Отговори на това съобщение
 Re: ПЪЛНО ФОТОКАСКО - и такова чудо се появи
Автор: CanoniO   
Дата:   30-11-10 18:11

Не знам в БГ дали може да работи това...

Ако си продам камерата, пък я обявя за открадната... какво ще стане?
Или ако я продам, но не я обявя за открадната, а за потънала в морето?

Публикацията е редактирана (30-11-10 18:12)

Автор: geokar   
Дата:   30-11-10 18:14

Има го това тука (в Германия), ама си струва пари...

Автор: ksuhorukov   
Дата:   30-11-10 18:15

Това е интересно. И коя е застрахователната компания всъщност?

Автор: ararat   
Дата:   30-11-10 18:21

Не пише коя е компанията, инфото е от тук:
http://magazin.photosynthesis.bg/zastrahovka-na-fototehnika.html

Автор: aeobs   
Дата:   30-11-10 18:42

Интересно, какво ще те спре да си накупиш техника за 5к, след няколко месеца сам да си разбиеш патрона и да се обадиш на полицията.

Автор: tnt   
Дата:   30-11-10 19:25

и кои са "изрично посочените изключения"

Нищо странно няма, че се предлага безплатно за сега. Хората гонят клиенти, а в БГ нямаме кой знае каква застрахователна култура.

Ама верно е интересно кой е застрахователят

Автор: hadgi   
Дата:   30-11-10 19:59

Застрахователя е ВИС2. Първо идват и те "разпитват" https://photo-forum.net/joro/emoticons/1087.gif
, дали случайно ти не си откраднал сам техниката си, и после плащат.[smilie7]

Автор: morkovica   
Дата:   30-11-10 20:12

Не е читава тая застраховка. Нито името на застрахователя пише. Що за глупост е това да връщаш договора, ако искаш да го прекратиш. И от къде на къде ще ти прекратяват автоматично договора, ако ти откажат обезщетение.

Автор: Amigo   
Дата:   30-11-10 20:40

Това със застраховките по принцип си е уловка. [smilie8] Аз на два пъти съм питал застрахователни агенти по въпроса за застраховане на имущество, включително и техническо, а и тук имаше една голяяяяяма тема преди време. [smilie5] То и много от застраховките в БГ като всичко останало - ментета. [smilie5] [smilie5] Има разни условия, точици и т.н., които после ти духват под опашката. [smilie5] [smilie5] Ако нещо се е променило, някой да даде инфо. [smilie5] [smilie5]

Автор: lumix   
Дата:   30-11-10 20:52

".....човекО Зе парите и каза Чекай малко и......" :-)

Автор: yakumo   
Дата:   30-11-10 20:52

То не е само в БГ - на застрахователите основната им работа след сключването на застраховката е да се опитат да не платят, ако нещо се случи - иначе няма да са едни от най-оялите се компании по света [smilie25]

Тука поне застраховката я дават безплатно, както разбирам - ако не получи обезщетение при щета заради увъртания, човек поне губи толкова, колкото ако си строши техниката без застраховка [smilie5]

Публикацията е редактирана (30-11-10 20:54)

Автор: shsphoto   
Дата:   30-11-10 21:56

Не е точно така, като занимавал се доста с търговия знам, че безплатно няма! - това е вместо да ти дадат отстъпка от цената - аз предпочитам отстъпка вместо тази застраховка - като прочетох какво пишат, май все едно си без нея - и ако трябва да се дават пари за това не бих дал никога.
Има си специализирани фирми в това отношение, моята тегника е с 3г гаранция към MACK - там се плаща на отделни стъпала в зависимост колко е скъпа техниката и има варианти за 2, 3 и 5 години доколкото знам, и поне при мен за 3 години покриват три ремонта - и ако има 4 път за едно и също нещо направо ти купуват нова технка - а тук излиза, че наложи ли се да плащат нещо и край на договора. И най-много ме смущава това, че няма никакво име зад тази застраховка! - кой носи отговорност и при нужда ще плаща.

Автор: Amigo   
Дата:   30-11-10 22:06

shsphoto написа:

> Не е точно така, като занимавал се доста с търговия знам, че
> безплатно няма! - това е вместо да ти дадат отстъпка от цената
> - аз предпочитам отстъпка вместо тази застраховка - като
> прочетох какво пишат, май все едно си без нея - и ако трябва да
> се дават пари за това не бих дал никога.
> Има си специализирани фирми в това отношение, моята тегника е с
> 3г гаранция към MACK - там се плаща на отделни стъпала в
> зависимост колко е скъпа техниката и има варианти за 2, 3 и 5
> години доколкото знам, и поне при мен за 3 години покриват три
> ремонта - и ако има 4 път за едно и също нещо направо ти
> купуват нова технка - а тук излиза, че наложи ли се да плащат
> нещо и край на договора. И най-много ме смущава това, че няма
> никакво име зад тази застраховка! - кой носи отговорност и при
> нужда ще плаща.
>

за БГ ли става дума?! [smilie8]

Дата:   01-12-10 00:19

Тук е за една година - т.е. гаранционен ремонт си е отделно, поне така си мисля аз, щото гаранцията е две години и такива ремонти не би следвало да се плащат... [smilie8]

Цените - долу-горе същите, като по другите магазини в БГ, значи нямам какво да се губи, а има шанс да се вземе нещо, ако Застрахователя (с главно З) реши да плати при нужда или?

Ама вярно, кой ли е Застрахователят [smilie8]

Автор: atin   
Дата:   01-12-10 00:21

В UK тази практика я има от години, застраховката се нарича "accident insurance". Може да се сключи от всеки при покупката; важи до 7 години и струва доста пари, примерно 20% от стойността за всяка година. За фотограф, който снима в Афганистан или Амазония това е задължителна опция. Сигурно и там има ползватели хитреци, но за застрахователя е важно крайната сметка да му излиза. Не го бърка това че 2 или 5% от клиентите ще се мъчат да го изработят.

Дата:   01-12-10 00:30

Тук специалисти-застрахователи няма ли да кажат кое-как (Императорът може и да не казва - той е по по-фината техника [smilie5] )

Че ми се иска едно Д7000, ама като знам какво се случи на предшественика му... [smilie22]

Автор: ShotlandetsaWildlife   
Дата:   01-12-10 01:10

Това начинание в БГ е обречено. Ще позлоупотребят няколко хора и ще го преустановят.

Ако примерно си изпусна апарата и го подбия, но работи - няма да взема нищо. ПОради тази причина ще го направя така че да не работи и да му взема парите - един от милионите примери.

Освен ако някой е изпуснал дребния текст отдолу някъде?

Автор: nomadsl   
Дата:   01-12-10 21:47

Пълна смешка е текста на този застраховател. Който и да е той. Клаузите по договора са изцяло несиметрични.

Автор: iordanov   
Дата:   01-12-10 21:57

Гражданска?

Автор: TonevJr   
Дата:   01-12-10 21:59

Типичното българско мислене във всеки втори пост братче! Не е истина направо.Веднага да намерим начин как да е ебем майката на нещо,направено за нас! И НЕ-не се извинявам за езика!

Автор: drastar_be   
Дата:   01-12-10 22:15

TonevJr [smilie24] [beer]

Автор: nomadsl   
Дата:   01-12-10 22:50

TonevJr,

"това нещо" не е направено "за нас". То е направено само да изглежда така.

А езика, който исползуваш, по-добре насочи срещу въпросния застраховател. Ще бъде по на място.

Автор: TonevJr   
Дата:   01-12-10 22:57

Изобщо не съм прочел,какво точно предлага въпросната застрахователна компания и честно не ме интересува.
Застраховките принципно са направени,да бъдат и за двете страни! В Б-я не можеш да надяваш за справедливи такива,точно заради коментари като тези по-горе.
Докато не се промени мисленето ни,този,който иска да се възползва,ще трябва да страда,че живее в една държава с подобни хора!

Автор: raiders   
Дата:   06-12-10 22:37

Отговарям веднага:

Не знам коя е застрахователната компания, но мога да кажа за ДЗИ защото основно с нея работя за имуществени застраховки, че не застрахова лаптопи. Сега за Фототехника ще питам дали е същото, но се покриват клаузите (примерно кражба) само, ако е станало на адреса на който сключена застраховката, както и има необходимите документи от Полиция, служебни бележки и какното е нужно.

Сега аз съм си патил с токов удър, и прочедурата е следната, носи се уреда в официялния сервиз, те дават становище и после се признава ремонт или плащане на % сума, ако не може да се оправи.

Няма нищо лошо във застраховките, има си условия, четеш и ако те устройва правиш [beer]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »