Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Сапунерка до 350-400лв, каква ?
Автор: van4o94   
Дата:   21-11-10 13:25

Здравейте, търся сапунерка до около 350-400лв. Имах Samsung PL65 - добра сапунерка, но искам нещо с повече ръчни настройки и се чудя какво да избера. Ще се радвам да чуя мнението Ви :) Склонен съм и към нещо втора ръка, стига да си заслужава [smile]

Отговори на това съобщение
 Re: Сапунерка до 350-400лв, каква ?
Автор: GenaDP   
Дата:   21-11-10 13:28

Canon - и евтините им сапунери са с пълни ръчни настройки.

Автор: imitev   
Дата:   21-11-10 13:39

Ако може малко по-конкретно за новите канони, че ме тормозят приятели напоследък - коледа идва...

Автор: realnoncho   
Дата:   21-11-10 15:38

Ако по-важен е светлия обектив - Canon SX120

Ако важно е широкото - Canon SX130
Аз препочитам светлото, а и е около 100 лв по-евтин. Успех [beer]

Автор: mihajlov2   
Дата:   21-11-10 16:00

А за втора ръка - в базара имаше една много истинска голяма сапунерка - Олимпус 8080. Всички съвременни сапунерки, особено за тези пари, ги къса отвсякъде. Всъщност обявите са поне две:
ето
и
ето

Автор: vladihg   
Дата:   21-11-10 16:07

Айде почнаха се "Митове и легенди на народите"...не е лоша "тухличката" 8080 ама доста нови модели я слагат в джоба си въпреки че са джобен размер[beer]

Автор: surg   
Дата:   21-11-10 17:55

1. канон сь120 е страхон избор и много евтин в момента, виж в фотопавильона
2. всички модели от серията А и Иксус ( без най новият и скъп) днес нямат ръчни настройки за жалост
но иначе си снимат добре
3. престанете с апарати от преди 5 години, който и да е днешен ги минава в каквото се сетите...

Дата:   21-11-10 20:38

Какво мислите за Lumix FZ28 втора употреба ?

Дата:   21-11-10 22:51

ФЗ 28[smilie24]

Виж тук има доста потребителски отзиви за всякакви модели и марки

http://www.testfreaks.com/digitalcameras/panasonic-lumix-dmc-fz28/

Общо взето потребителската оценка за един продукт най-точно говори за качествата му...

Маркетинга често рекламира модели които не са по-по-най... докато клиента винаги вярно отразява мнението си за продукта който ползва...[smilie7]

Автор: batstako   
Дата:   22-11-10 10:10

Ако после пислиш да скачаш по високо, FZ 50 ще ти свърши чудесна работа. Аз от Паната отидох на Д90 /преди 2 седмици/ има доста неща по менютата които съвпадат /естествено Д90 е с пъти по богато меню и настройки/. Освен това МФ е с ринг, зуума също е с ринг, по голяма матрица от повечето стандартни за тоя клас фотоапарати. Недостатъка е че е по обемист от другите и е по стар модел, но това не е от особенно значение. Виж в Базара има, моя също е там, но избора си е лично твой. Успех в избора, аз моя вече го направих ))))))))).

Автор: alenushka   
Дата:   22-11-10 11:33

Canon PowerShot SX100 IS :) mn. e gotin
http://www.dpreview.com/news/0708/07082004canonsx100is.asp

Публикацията е редактирана (22-11-10 11:39)

Автор: prisonbreak   
Дата:   22-11-10 11:37

Сапунерка с ръчни , е като трабант с 18 цола джанти.
След 3 месеца ще установиш че и тя вече не те кефи.

Автор: raitchev   
Дата:   22-11-10 12:01

От личен опит ще ти кажа, че турбо сапунерите тип този лумикс по-горе са отвратителни. Имат теглото на DSLR и качеството на обикновен сапунер. Единствената ама буквално единствената разлика е в зума.
Имам Canon A590, имах Canon SX10 (турбо сапунер) и сега имам DSLR. Повярвай ми SX10 бе най-отвратителния фотоапарат, който съм ползвал. Не си вземай турбо сапунер.
SX120 съм го пробвал лично според мен е перфектен и ти влиза в ценовия диапазон.
Не съм пробвал SX130, но с този по-широк диапазон според мен е идеално.
Но запомни - без турбо сапунери. Комбинират всички негативи на сапунерите и DSLR-ите.

А за ръчните настройки... нека поне елементарни да има. Не обръщай внимание тук на всички разбирачи :) С ръчните настройки можеш да експериментираш и ти дават повече свобода.
Ето например тази снимка е правена с Canon A590, който ако нямаше ръчни настройки нямаше да има как да стане.
https://photo-forum.net/i/1108992

Публикацията е редактирана (22-11-10 12:04)

Автор: djogata   
Дата:   22-11-10 12:02

Аз имам един Пана ФЗ50, който от две години събира прах вкъщи. Перфектно запазен (снимано е само една година с него), с чантичка, поляризиращ филтър и резервна батерия.

Бих го продал, само че пристигам в България чак на 28-ми Декември.

Ако някой се интересува, пишете ЛС [smilie7]

Сори, че използвам темата за търговски цели, но щом има хора, които се интересуват, може и да помогна [smilie5]

Автор: ivanov.10   
Дата:   22-11-10 13:36

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   22-11-10 15:06

Има една "малка" особеност - Е450 няма стабилизация, по-шумен е от ДСЛРите с по-големи матрици така че чак пък 3 пъти по-добър от Турбозумовете имащи оптична стабилизация и огромно варио е силно изказване[smilie18]

Оптичната стабилизация помага за снимането на по-ниско ИСО и съответно по-резки и качествени снимки при ултразумовете докато при ОЛИ Е450 липсата и автоматично вдига ИСОто което сваля качеството на снимките...Абе едното си има едни а другото други предимства...

За да покрие диапазона на ФЗ50 примерно ще му трябва още един дълъг обектив но не дългия Оли китак а доста по-скъп обектив така че за напълно начинаещ който още не знае какво иска това едва ли е много добър избор... виж друга бира е Е510 и нагоре където има стабилизация в тялото и трепването на ръката при снимане няма да е фатално... [beer]

Автор: ivanov.10   
Дата:   22-11-10 15:38

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   22-11-10 16:20

Абе много се отклонихте от темата, както винаги става, човека е казал 350 - 400 лв. вие предлагате ДСЛР за по 700 - 1000лв. А освен това я да си каже всеки от вас, дали от обикновенна щракалка е скочил на ДСЛР, защото скока е много сериозен. За мен втора употреба от Базара е доста добра идея. В един по горен пост колега мнооооого хвалеше канон сапунерки, сори колега ма са мега пластмасови и трошливи, нищо лично само мнение

Дата:   22-11-10 16:30

Насочил съм се към Панасоник ФЗ 28 втора употреба. Видях снимки с фотоапарата в интернет и мисля че си е супер фотоапарата за парите. Има пълни ръчни настройки (нещо на което много държа). За ДСЛР нямам пари , а и не мисля от сапунерка Самсунг ПЛ 65 да мина директно на ДСЛР. Предпочитам първо да мина през нещо с пълни ръчни настройки, да се науча да работя с него, и евентуално след време може да мина на ДСЛР. [smile]

Дата:   22-11-10 16:52

Правилно си се насочил, трябват ти и малко книжки да прочетеш и после ДСЛР, само дето на Панасоника му е малка матричката, но това не е чак такъв проблем. Проблемите са само на тъмно без светкавица. Помисли си все пак за ФЗ 50, ако габаритите не са ти проблем иначе и двата са с прекрасна оптика.

Дата:   22-11-10 17:10

Гледам в момента една обява за ФЗ 28 на 2 год. е фотоапарата, и искам да попитам, гледам че имат джойстик тези модели, дали се разваля този джойстик както при телефоните ? [smile]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »