Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Проблем с CF картата, моля за съвет
Автор: vga   
Дата:   17-11-10 12:11

Здравейте! Онзи ден се прибрах от Ирландия и исках да си погледна снимките от пътуването. Е, едната от картите ми не желае да ми ги покаже. Ползвам 3 броя Lexar Professional 4GB 133x в последните 3 години и никога не са давали и идея, че може да им се случи нещо. Пазя си ги в кутийките, форматирам ги пред апарата. Сега, когато сложа една от картите в четеца Уиндоуса ми казва, че за да се види трябва да се форматира. Когато я сложа в апарата (D200) не чете снимките ами направо започва да мига Format. Въпроса ми е има ли какво да направя, за да си спася снимките или да се мъча да преживея разочарованието, че пътувах месец и половина с велосипед и на автостоп, за да снимам и сега няма да мога нито да ги видя, нито да ги използвам за каквото бях наумил? Дано ме посъветвате как да се справя с това и да има начин да ги измъкна...

Например ако я форматирам дали с някакъв софтуер ще мога да възтановя кадрите? 240 броя РОУ-ове са... [smilie11]

Отговори на това съобщение
 Re: Проблем с CF картата, моля за съвет
Автор: bard   
Дата:   17-11-10 12:17

Пробвай с Badcopy pro да възстановиш[smile]

Автор: Suggs   
Дата:   17-11-10 12:19

Наскоро си възстанових всички снимки от форматирана по погрешка карта. Sandisk Extreme III , в комплекта имаше сериен номер за RescuePRO . Не мислех, че ще ми се наложи да го ползвам някога, но Recuva не успя да се справи.

Автор: mihajlov2   

Пробвай с тази програмка:
http://www.cardrecovery.com/

Автор: index   

ползвай кард рековери ... можеш да я форматираш смело но не и да снимаш след това да видиш дали работи картата ,първо форматираш втор възтановяваш си снимките и после можеш да правиш каквто желаеш

това е моя съвет успех

П.П исчакай още няколко мнения по въпроса [beer]

Автор: Roland909   

Недей да форматираш още!
Случвало ми се е това с друга марка карта и го оправих с един софтуер, но за съжаление на помня точно кой ползвах :(
Ако искаш погледни това:
http://www.cardrecovery.com/

Ако имам време ще потърся и аз и ще ти изпратя.
Успех!

Автор: desmes   
Дата:   17-11-10 12:24

Не форматирай където и да е !

Има куп програми , с които би трябвало да успееш да възстановиш файловете.

Автор: harvester_vn   
Дата:   17-11-10 12:26

НЕ ФОРМАТИРАЙ!

Шанса да си възстановиш кадрите е над 80% според мен.
Има много програми, всички които съм ползвал са ми вършили работа. Ако все пак не стане с първата, пробвай с други.

Дата:   17-11-10 12:28

Благодаря ви за бързите отзиви. Честно казано съм доста нервен от тази случка. Със снимките от това пътуване смятах да се дипломирам [smilie2] Значи няма как да я излъжа, за да не я форматирам? Надявам се да помогне това, че преди да замина и трите карти ги форматирах и "на чисто" снимах от край до край.

А за формата сега да използвам фотоапарата, нали? Не през компютъра? Ще погледна програмите сега...

Мерси момчета! [smilie24]

Дата:   17-11-10 12:31

Ама... не разбирам. Как да не форматирам и да възстановя кадрите? Казвате, че софтуера ще разчете картата така? Защото като натисна през Уиндоуса да не се форматира и веднага пише, че е недостъпна. Явно се е скапала файловата система от толкова друсане, влага и път. Кажете как да процедирам сега, моля. [smile]

Автор: bard   
Дата:   17-11-10 12:31

Не я форматирай, използвай програмата, която посочих, ако не си правил нищо след това, има голям шанс да излязат почти всички.

Автор: snooper   
Дата:   17-11-10 12:32

Викторе, знам какво ти е [smilie9] Зимата в Полярна Норвегия от студа в палатката ми даде фира SanDisk Еxtreme 4gb от 3-та или 4-та серия... Камерата се държеше по сходен начин като сложа тази карта и отказваше да снима, само показваше, че уж мога да направя още 13 (въпреки, че реално имаше много повече място) кадъра - уж не съм чак такъв фаталист.

След няколко пробвани програми най-добре се справи Sandisc Rescue Pro - мистерията е, че които файлове успя да извади - се конвертират на половината резолюция, сиреч вади 6мп от 5Д и че файловете са така заключени, че не мога да ги обърна от 16 в 8 бита...

За щастие имах относително малко кадри на тази карта, но все пак... чувството е криво.

Успех! [smilie24] [smilie24] [smilie24]

Дата:   17-11-10 12:32

НЕ!
Няма да я форматираш преди да си си възстановил снимките.

Програмите са за компютъра. Инсталирай някоя, сложи картата в рийдъра и в програмата я посочи за възстановяване.

Дата:   17-11-10 12:35

Добре, благодаря, захващам се да пробвам програмите. Не съм правил нищо, изснимах картата, прибрах я в кутийката и в раницата. Сега я вадя и... така. Все ще стане някакси... [smilie24]

Автор: snooper   
Дата:   17-11-10 12:37

А, и забравих да добавя - при мен картата не се оправи след формат, явно физическото свиване от студа е дошло в повече. Така че гледай да си възстановиш кадрите първо, карти се купуват [smilie24]

Дата:   17-11-10 12:39

Ето ти програмите в архив, ще си ги разархивираш с WinRar(примерно)
For Cards Recovery

Дата:   17-11-10 12:43

Йее Роланд, благодаря ти страшно много!!! [smilie24] [smilie24] [smilie24]

Тегля ги сега и ще почвам да пробвам [smilie24]

За картата дори не мисля, само снимките са ми важни [smilie2]

Автор: pefoto01   
Дата:   17-11-10 13:24

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   17-11-10 13:42

Претърпях пълен успех! Благодаря ви много на всички! Използвах Card Recovery и не се затрудни дори за миг! Много бързо възстанови всичките файлове, без никакви проблеми ги отварям сега и са в правилен ред дори. Предполагам това, че не съм я правил нищо след като съм я прибрал, се оказа добър избор [smilie5] Хайде да ви почерпя едно ирландско утро от едни баири за помощта, пък като обработя всичко очаквайте по-весела тема! [smilie5] [smilie24] [smilie24] [beer] [beer]

http://img72.imageshack.us/img72/3595/slieveleague.jpg

Автор: mondragon   
Дата:   17-11-10 14:02

Така, опитай все пак без форматиране,но мисля, че колкото и да не ти се иска, ще трябва да форматираш.Макар и с програма, отново ще ти изпише, че картата не е форматирана и се връщаш в изходна позиция. Форматирал съм доста карти досега и през компа и през апарата, работя с Бед копи про, НЯМА ГРЕШКА ! Форматирането не е проблем, но виж ако снимаш отново след формат и преди да си направил рековъри ще имаш загуби и то може да са доста големи. Един път така си експериментирах и на карта 4 ГБ форматирах и после направих 5 снимки. След рековърито се оказа, че повече от 20-30 файла липсваха. Така че форматираш ли, никакави снимки докато не възстановиш кадрите!
В Бед копи про имаш опция да изкарва само РОУ файлове, както и още един куп други разширения!

Дата:   17-11-10 14:19

мондрагон, благодаря, справих се с проблема вече! Горната снимка е от картата [smile]

Иначе сега ще си форматирам картата и някак си имам предчувствие, че ще си работи както трябва. Като погледнах последните снимки, които съм направил, явно съм я удавил. Валя ме един дъжд на един проход и явно затова така се е случило. А иначе аз други файлове освен РОУ не съм имал на картите откакто съм си ги купил [smile]

Дата:   17-11-10 14:32

Браво vga! Много се радвам!
Губил съм кадри и знам какво е чувството.
Поздрави и ще чакаме да показваш снимки от там. Тази ми харесва:)

Дата:   17-11-10 14:40

Ех... на тази снимка много и ходи едно такова..

http://www.whisky.fr/medias/images/produits/675x900/m355.jpg

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »