Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Помогнете ми в избора на фотоапарат
Автор: locdog   
Дата:   15-11-10 17:18

Здравейте :)

Решил съм да изненадам приятелката си като й купя фотоапарат за идващите празници.
Спрял съм се на ценови клас около 600лв. Като мисля, че за любителски снимки DMC-TZ10 на панасоник е доста подходящ, не само защото му въртят реклами по ТВ, даже като се спирах на него не знаех, че го рекламират, но просто ми хареса. Вторият апарат е пак на Панасоник, но е DCM-FZ38.

Ето едно кратка сравнение между тях.

Мисля си дали да се спра на компактния и по-лесно преносим или да заложа на FZ38, понеже си мисля, че ще прави по-добри снимки. Приемам съвети всякакви и за други марки и апарати :) дори за предпочитане да мина по тънко [smilie5]
Също така се чудя заслужава ли си да се взима DSLR, който е сравнително ефтин например Olympus e-450 или PENTAX IST DS

Благодаря за съветите предварително.

Отговори на това съобщение
 Re: Помогнете ми в избора на фотоапарат
Автор: gpi72   
Дата:   15-11-10 17:45

Зависи колко и какво иска да снима приятелката ти.
ДСЛР винаги е по-добре но дали тя ще има желание да разнася по-голям фотоапарат?

Автор: imitev   
Дата:   15-11-10 17:48

Canon 400D + 50 1.8 + 18-55is от базара е доста по-добра комбинация за тия 6-700 лв.

Дата:   15-11-10 18:08

Точно това е дилемата, че много искам да взема нещо, което ще прави добро фото, но пък не съм убеден, че идеята за 500гр. апарат ще е удачна за жена :)

Автор: dikimee   
Дата:   15-11-10 18:17

Значи едно PEN-че, аз също имах твоята ситуация и Е-510 с 14-42 кит беше определен като "тежък". Та давай смело EP1 (E-PL1 е по-скъп).

Автор: imitev   
Дата:   15-11-10 19:02

Купи и лъскаво гъзарско розово фото.

Автор: surg   
Дата:   15-11-10 20:16

ако ще снима моменти от вашите празници и ексурзии, няма значение какво толкоз ще вземеш, и тогава компактността е от значение и е подходяща за млада жена....ТЗ серията е добра за това, виж и Канон СХ2..серията за тез пари...

ако иска да навлиза по сериозно в дебрите на фотографията е по сложно, ...

Автор: Pavkata82   
Дата:   15-11-10 21:32

течномаркет утрепаа рибата... [smilie10] [smilie18] [smilie18] [smilie18]
за тия пари от базара ще си вземеш пентакс К10 или К20,но както е писал колегата по-горе:
ако иска да навлиза по сериозно в дебрите на фотографията е по сложно, ...

Дата:   17-11-10 18:48

Струва ми се, че TZ 10 а защо не и 7 ще ми свърши чудесна работа. Въпреки, че един тежък и голям подарък винаги респектира :)

Автор: pch_bg   
Дата:   17-11-10 19:14

TZ10 е перфектен за любител без особени претенции, още повече за жена. 200 грама тежи само спокойно може да си го носи в дамската чанта. Освен това оптиката е Leica 12 кратен зум с оптична стабилизация. Аз имам по-стария TZ7 като го взех главно да си правя записи по концерти.
Записва приличен стерео звук а картината HD 720p. Ей това ме зариби да купя ТЗ7
http://vimeo.com/4222416
Недостатък: шумен е.

Автор: shsphoto   
Дата:   17-11-10 21:06

Погледни Fujifilm HS10 и моделите на Casio с BIS CMOS сензор, дават много чиста картинка до исо 800, а Фуджито до 1600 което е нужно ако сте в заведение вечер(Фуджито ми е фаворит)
http://www.dpreview.com/reviews/q110superzoomgroup/page5.asp

http://www.dpreview.com/reviews/q110superzoomgroup/page3.asp

Публикацията е редактирана (17-11-10 21:32)

Автор: ivanov.10   
Дата:   18-11-10 11:02

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: Suggs   
Дата:   18-11-10 11:35

ivanov.10 написа:

> Единственото предимство на FZ38 е, че има 18х оптичен зум, а
> TZ10 - 12х . Всичко останало - матрица, оптичен стабилизатор,
> пълни ръчни настройки - е едно и също.

Не е вярно. Матриците са различни. FZ38 има RAW формат, ръчен фокус, електронен визьор, по-светъл обектив, по-малко минимално предметно разстояние (и в нормален, и в макро режим),по-мощна светкавица. Да не говорим, че големият размер си има и предимство - по-удобен и сигурен захват.
Предимствата на TZ10 са джобния размер, запис на AVCHD видео, и GPS [smilie5] .
Аз бих предпочел по-стария модел TZ7 - заради по-ниската цена, и малко по-доброто качество на снимките.

Публикацията е редактирана (18-11-10 11:36)

Автор: ivanov.10   
Дата:   18-11-10 11:48

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: koko_loko_ole   
Дата:   18-11-10 12:05

Най-важното купувате подарък за жена,не за себе си.Така,че TZ [smilie24] e верния избор.За да е винаги с нея и да се сеща за Вас[smilie3] ...Успех!!![shtrak]

Автор: Suggs   
Дата:   18-11-10 12:06

Ти откъде знаеш, че няма да тръгне? [smile] Имам приятелка, която се беше засилила към някакво Sony. Обаче сега оценява RAW формата и ръчния фокус.
А за DSLR-а съм съгласен с теб, както виждам, и тази възможност се обсъжда [smile] .

Автор: snoopoff   
Дата:   18-11-10 12:14

Ръчният фокус е предимство при снимане, примерно, през мрежи, през прозорци и тем подобни простотии... Аз бих заложил на ФЗ-38 [smilie24]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »