Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Nikon D90 или Olympus E-620 за начинаещ?
Автор: XN3k   
Дата:   13-11-10 17:11

Здравейте, уважаеми дами и господа професионалисти и любители на фотографското изкуство. Разгледах внимателно темите, засягащи въпросните два модела. Искам да Ви задам следните въпросчета:

1. Кой от двата апарата бихте препоръчали на начинаещ и доста недовиждащ ентусиаст, който реши, че сапунерката не му е достатъчна за улавяне на красиви залези, горски мотиви, портрети и ежедневни сцени и най-вероятно основно ще разчита на точността на автофокуса?
2. Коя система предлага по-добро качество на изображението по принцип и се справя по-добре с шума при високо ISO?
3. От България или от чужбина да си закупя съответната машинка?
4. Предвид обстоятелствата в 1, струва ли си изобщо да инвестирам? Ако НЕ, препоръчайте ми вариант.

Ще се радвам да прочета Вашите съвети и насоки. Моля Ви, не превръщайте темата в сплетня за превъзходството на дадена марка! Благодаря Ви предварително!

С пожелания за много усмивки и успехи!

Отговори на това съобщение
 Re: Nikon D90 или Olympus E-620 за начинаещ?
Автор: Amigo   
Дата:   13-11-10 17:17

Този Олимпус е пълна скръб! [smilie5] [smilie5] Имам приятел, който го заряза чисто нов, купи си Д90 и сега ме благославя. [smilie5] [smilie5] [smilie6] [smilie6]

Автор: mihajlov2   
Дата:   13-11-10 17:25

Ето как снима старичкият сдухан 6 мегапикселен D40, а казват, че D90 бил много по-добър:[smilie5]

http://album.foto.ru:8080/photos/or/164690/1460662.jpg

Автор: biliev92   
Дата:   13-11-10 17:25

Никонът е по-добре с шума при високо исо, за др не знам. Мога да ти пратя снимки на 800-1600исо да си прецениш дали те устройва [shtrak] [beer]

Автор: aeobs   
Дата:   13-11-10 17:40

Само визьора като погледнеш и двата са несравними. Сега като прочетох в твоя случай това е от още по-голямо значение. Д90 има един от най-добрите визьори на кроп камера. Само затова си заслужава да си го вземе някой, освен всичко друго.

Публикацията е редактирана (13-11-10 17:46)

Автор: serjy   
Дата:   13-11-10 18:00

аз пък знам човек, дето си продаде олимпуса, взе д90 и след няколко седмици го разкара [shtrak]

Автор: dismis   
Дата:   13-11-10 18:23

Аз също снимам с Olympus но с Е 510 - предполагам че 610 е малко по добър...
не е никак лошо апаратчето но да мисля че шума на iso над 400 е прекален... не съм имал възможност лично да снимам с нищо друго и не знам как се държат другите системи но на мен шума ми идва в повече :) за през деня и за пеизажи е убиец :) .. а може и да се държи добре с някои по скъпи обективи- аз съм с китовите.....
Също съм хвърлил око на д 90 :) те не са ли по скупички от Olympus доста?

Публикацията е редактирана (13-11-10 18:28)

Автор: dikimee   
Дата:   13-11-10 18:41

Ако имаш пари - D90, иначе E-620. Също, ако смяташ да инвестираш във фотография (което е много вероятно, ако имаш пари и слаб самоконтрол) - пак D90. Иначе ти препоръчвам Олимпуса, лесно се борави с него и бързо се научаваш, пък и като ъпгрейдваш от сапунерка едва ли би забелязал разликите между двата модела.

Автор: simbon4o   
Дата:   13-11-10 18:43

Aко имаш пари - никон, ако нямаш олимпус не е марката, марката е пентакс[smilie5]

Дата:   13-11-10 18:55

dismis,
Мерси много за личните впечатления от Олимпус, макар да не е същия модел. Едно приятелче му е хвърлило око, аз пък съм си харесал D90 и четем тук, ходим и гледаме по магазините... D90 е по-скъп с 350лв. във Фотосинтезис, ако се имат предвид двата модела с китов обектив.

На всички Nikon-ци също благодаря. Ще продължавам да Ви следя коментарите и мненията, както по тази, така и по други теми с удоволствие!

П.С.: Снимки може да ми пратите на poem3x@gmail.com Благодаря!

Автор: vladihg   
Дата:   13-11-10 19:12

Nikon D90 заради по-голямата матрица и по-висок динамичен диапазон, съответно безпроблемни снимки на високо ИСО[smilie24]

Автор: vladihg   
Дата:   13-11-10 19:34

Иначе според мен и един добър сапунер с ръчни настройки също върши работа за това което искаш "залези, горски мотиви, портрети и ежедневни сцени"... Аз предпочитам неангажиращия джобен ултразум, който винаги ми е подръка и не се набива в очи когато сложиш "на прицел" някого[smilie18] [beer]

Автор: pstoev   
Дата:   13-11-10 19:44

що не помислиш върху Sony NEX-5
http://www.dpreview.com/reviews/SonyNex5Nex3/

или Sony A55;A33...
http://www.dpreview.com/reviews/sonyslta55/

доста по-удачни за начинаещ,първия е джобен размер втория и третия имат доста изплзваемо лайв-вю..
и матриците са страхотни!

Публикацията е редактирана (13-11-10 20:04)

Автор: cicomanco   
Дата:   13-11-10 19:47

Никона НЕ е по- добре с шума при високо исо!
Направи проби на 1600-3200 , разпечатай 100% кропове и ще се увеериш!
Аз купих Д90 и след една седмица си взех Е-30!!
Защо ли??!![ezik]

Дата:   13-11-10 19:54

cicomanco, таман се чудих да кажа ли същото с риск пак да ми наскачат никонците [smilie6]
иначе олимпус е най-добре подредената система. плюсовете са и добрите цветове, перфектния бял баланс, стабилизацията в тялото, а пък в момента в базара такива обективи за 4/3 се продават дето в другите марки ще трябва за това качество да се ръснеш поне три пъти повече. въобще като бивш никонец, не бих се върнал пак на никон, но всичко е субективно [shtrak]

Автор: dismis   
Дата:   13-11-10 20:16

cicomanco много съм доволен че някои казва добра дума за олимпусите :) кажи ни повече- аз много се двоумя дали да продулжавам да инвестирам в олимпус или да си взема друга система... Е30 не е ли друг клас? Не съм запознат с него знам само че е по-скъп малко. С какви обективи снимаш? Както вече казах незнам как е при другите системи ентри левел моделите но при 510 шума си е доста на исо 800 и 1600.. почти неизползваемо....
serjy а ти с какво снимаш? Това за обективите също не го разбрах.... тези за 3/4 са доста скъпи- аз исках да си зема нещо като за никоните и каноните твърдиия 50 на 1.8 но такъв за 3/4 не открих а близките до това са адски скъпи в сравнение с 250 лв за никон или канон

Дата:   13-11-10 20:43

абе то на cicomanco и Д700 му се вижда зле [smilie18] [smilie18] [ezik] [ezik]

Дата:   13-11-10 20:47

4/3, доколкото съм чел, е форматът на сензори, които Olympus и Panasonic съвместно са разработили и ползват.

E-30 наистина сякаш идва в малко по-друг клас и ценови пояс, не мислите ли?

За базар чух само слухове, ама къде? В поне две вериги за фото техника текат разпродажби в момента (не ги споменавам умишлено).

П.С.: Не провокирам никого с тези въпроси, просто следвам една стара максима - в спора се ражда истината. И нека не е спор заради спорта!

Дата:   13-11-10 20:52

абе, може би човек трябва да смени няколко системи за да оцени "обективно" за себе си. много е субективно всичко, какво и как снимаш е определящо, какви обективи са най-подходящи в конкретен случай и на коя система и т.н.
важните неща, за мен, ги откривам само при олимпус. снимам с пен, предимно портретно и пейзажно от време на време и така. [shtrak]

Дата:   13-11-10 20:53

Виж сега - понеже и аз доста се мъчих навремето с това към каква система да се прикача, имайки предвид глобалните спорове, които се водят по форуми и особено тук, та ти казвам: човек трябва да реши какво ще снима, колко пари може да отдели, съответно според фотографските предпочитания и финансовите си възможности, и евентуално бъдещи планове - да реши с кое трябва да направи компромис. [smilie8] Защото с всяка система има компромиси в някакво отношение - въпросът е кое ти отърва. [smilie8]

Автор: Найден-Стоянов   
Дата:   13-11-10 20:55

Сержи има впредвид,че почти,да не кажа всичките обективи на оли са с много високо качество,докато никон,канон има прекрасни стъкла,но има и доста боклучави.
Аз също снимам с оли,и само заради цветопредаването и вградената стабилизация не ми се оставя системата.А за твърди обективи,копуваш един 50 ф 1.8 ръчнофокусен от базара за 100-тина лева и си ти човека.
Копуваш си някой ръчнофокусен теле-400 или 500мм за жълти стотинки и позлваш стабилизацията на тялото и си 2 крачки пред канон и никон.

Оли е прекрасна система.Ако мислиш да ъпгрейдваш си е само за богати,но пък китовете обективи им се водят едни от най качествените.[smilie24]

Автор: pefoto01   
Дата:   13-11-10 21:01

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: da_durty   
Дата:   13-11-10 21:10

90-ката, няма две мнения просто [smilie24]

Автор: CvEtiNkA   
Дата:   13-11-10 21:14

Ами аз съм начинаеща и си взех D90... Всеки ми казва,че съм направила добър избор...и аз оставам с такова впечатление..[ezik]

Автор: angelovgros   
Дата:   13-11-10 22:32

Имам Е-620.Не ме е подвеждал.Нямат посредственни обективи.Тия дни пробвам старите обективи-М42/с преходник/-също се държат прилично.За любителски цели е повече от добре.
Друг е въпросът дали ти се носят обективи, което при такава ориентация в сегмента е почти неизбежно и е личен избор.
Успех в избора и си го харесвай.
Постети: www.pixel-peeper.com-избери апарат или обектив и преценяй!

Публикацията е редактирана (13-11-10 22:41)

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »