Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Въпрос за PANASONIC FZ100
Автор: chaynik   
Дата:   10-11-10 10:53

Интересно, само моят ли прави такива скапани снимки, или просто са си боклуци? Ако не се бях изръсил с куп пари, щях да го засиля в кофата [smilie9] Съвет към колебаещите се: "За Бога, братя, не купувайте!" [smilie2]

Отговори на това съобщение
 Re: Въпрос за PANASONIC FZ100
Автор: Suggs   
Дата:   10-11-10 10:55

Засили го тук .

Автор: surg   
Дата:   10-11-10 11:02

добре е когато се копува техника за толкоз пари да се прочете малко, за ФЗ100 има ревюта и снимки от форумите които ясно показват че този апарат има проблеми с оптиката - за първи път
при тоз производител....

има общи принципи които важат за апарати с толкоз зоом, с тях може да се изцеди максималното

1. избягвай ауто
2, снимай на приоритет бленда, това дава възможност да стоиш главно на една или две бленди над най отворената, това дава най голяма острота на тези апарати, избягвай много затворена бленда
3. проучи кой режим от 2та на стабилизация е най успешен, псотоянна или при снимане, тип 1 или тип2
4. избягвай крайния зоом, особено при ниски скорости и затворена бленда
5. ползвай снимане от око, има по добра опора, ползвай опора или статив при краен зоом
6. изработи си много добра техника на натискане на спусака, за да се избягва размвазване - най честата причина за лош фокус при повечето нормални хора

пък и дай някой пример за обсъждане

Дата:   10-11-10 12:33

За съжаление, преди да го купя две седмици рових из целия Интернет. Направих си таблица за сравнение. Колегите ми взеха да се майтапят с мен. Всъщност аз от десетина години съм с OLYMPUS C2100UZ [smilie24] (преди това - със ЗЕНИТ с обектив 80-300мм) и съм наясно с основните неща, свързани с пикселите, зуума и др. Сега се колебаех между FZ100, HS10 и SX30IS. Най-новият OLYMPUS отпадна веднага, защото няма нищо ръчно [smilie10]. PANASONIC-ът изглеждаше приемливо, защото има хистограма, има някакъв RAW, перфектен въртящ се дисплей, LiIon батерия, напълно ръчни режими. Интересното е, че CANON, които се смятаха за единствения производител, правещ качествени фотоапарати с CMOS матрица, сега е минал на CCD. Останалите - на CMOS.
Както и да е! В резултат на дългото умуване се зарибих с много добре изглеждащ боклук, който прави снимки с качеството на 2МП-ното ми Оли. Може и да се окажа не прав, но още не съм му пробвал RAW снимането. Иначе ще пия една студена вода и това е...

Автор: didesignbg   
Дата:   10-11-10 12:46

Виж сега, ултразума са пълни с компромиси. Ако си съгласен с тези компромиси си щастлив. Теб изглежда не те устройват.
Всеки от познатите ми, който тръгне да си купува го съветвам да си купи най-евтиния, че после да го е яд по-малко.
Пусни все пак някоя снимка, може да се снима и с тези ултрасапуни, просто трябва да знаеш границите му. Може и да помогнем малко.

P.S. Сега ще наскача пана фен групата да те оплюят, че не можеш да снимаш, не си гледал какво купуваш и т.н. не им обръщай внимание. [smilie3]

Дата:   10-11-10 12:54

таблица казваш......[smilie25]

а е трябвало просто да гледаш снимки....не да четеш поредица от числа , те нямат знчение...
както и да е
пробвай какво ти писах по горе и казвай какво става[shtrak]

Автор: djogata   
Дата:   10-11-10 12:55

Аз имах Пана ФЗ50.

При добри условия прави идеални снимки.

Само че при ФЗ50 обективът беше на Лайка, и беше с метален корпус, неприбиращ се в тялото (откъдето си мисля, че има по-точна изработка). Освен това зум-ът беше "само" 12.

Предполагам във войната за повече зум са направени още компромиси - по-малък сензор, по-куц обектив, и т.н.

Иначе, изхождайки от моят опит с ФЗ50, мога да дам няколко съвета:

- Винаги снимай на най-ниското възможно ИСО. Пана-та има(ше) страхотен стабилизатор, и евентуалното движение на ръката ти ще направи по-малко поразии, отколкото високото ИСО, където Пана-та са ненадминати в количеството шум, което успяват да произведат. Изключи всякакви Авто-ИСО-та.

- Изключи шумоподтискането, или направо снимай в РОУ. Шумоподтискането маже снимките ужасно, тъй като има много шум и в опитите си да го скрие камерата прави пълно мазало с кадъра.

- Снимай на най-отворената или близко до най-отворената бленда. Няма смисъл да затваряш, сапунерите имат предостатъчна дълбочина на фокуса, но затова пък обективите им са най-остри на отворена бленда. Това също ти дава предимство и в ИСО-то.

Дата:   10-11-10 12:58

ФЗ50 е на светлинни години над ФЗ100, карай....

Дата:   10-11-10 13:00

Surg, еми за жалост може и да е така, ама защо се получава това, при положение, че ФЗ50 е модел с няколко години по-стар от ФЗ100...

Ако авторът на темата иска Пана ФЗ50, мога да му донеса един за Нова Година (още виси вкъщи, с чантичка, четец за карти, поляризиращ филтър и резервна батерия) [smilie5] [smilie18]

Дата:   10-11-10 13:02

не съм бил фен на ФЗ серията, но съм я уважавал...
не знам какво им стана на Панасоник, ама с ФЗ 100 имат проблем за пръв път в серията...
както и да е...
важното е колегато да се опита да изцеди каквото може и да е доволен, нали за това помагаме

колкото за РАУ в тоз клас.....не мисля че струва труда в масово снимане, освен за много специални кадри....разликите са малко в тоз клас, а иска натрупване на опит с апарата, софтуера с който се работи и начина по който се работи...

Публикацията е редактирана (10-11-10 13:04)

Дата:   10-11-10 13:19

Благодаря за проявеното съчувствие [smilie21] , но идеята ми бе не толкова да се оплаквам, колкото да предупредя бъдещи мазохисти какво ги очаква. Пак повтарям: знаех, че ще е зле - не очаквах чак толкова[smilie23] . Надеждата ми е в RAW-формата. Първо - искам да си правя 360-панорами, второ - да се пробвам с HDR. Купих си статив, чантичка, филтри. Сега си търся подходящ софтуер. И там забелязвам, че скъпо не значи добро.

Дата:   10-11-10 13:57

ArcSoft Panorama Maker Pro.

Не съм пробвал 360 панорами с него, но вчера направих няколко зверски големи панорами - най-голямата беше 150 мегапиксела.

Програмата се справи перфектно.

Автор: odyssay   
Дата:   10-11-10 14:15

Чайник,не бързай да правиш такива умопомрачителни заключения![smilie18]
Виж в профила ми снимки правени с този апарат-просто послушай колегите от горните постове и спазвай техниката на снимане..-плюс това си свали една читава Лайтрумка..-качи и към нея плъгините на http://www.niksoftware.com/colorefexpro/usa/entry.php
-снимай в RAW,импортирай и се наслаждавай на труда си!
Успех!!!
Между другото...за първи път чета толкова отчайващи отзиви за този апарат...-надявам се съветите които ти дадохме, да променят негативната ти преценка![beer]

Дата:   10-11-10 14:23

Одисей, гледайки в профила ти, мога само да кажа, че рендерираните ти кадри са далеч по-добри от истинските снимки - което ме кара да направя предположение, че ФЗ100 може би все пак не е чак толкова добър, съжалявам [smile] [beer]

Дата:   10-11-10 14:35

Джогата,няма за ко да съжаляваш..-идеята е да бъда полезен на човека-все пак е колега по "хлътване" с една хилядарка![smile]
Относно рендъринга-мерси за оценката![smilie21]

Автор: mihajlov2   
Дата:   10-11-10 14:52

Все още имам и FZ50 - като Джогата. FZ50 e мноого много по-добре от FZ100. Към препоръките на колегите мога да добавя само едно - снимай винаги в RAW и по възможност на ISO 100. Изучи добре Silky Pix Deloper Studio - RAW конвертора, който идва с камерата, и конвертирай Raw-овете с него - някак си е по-добре оптимизиран за работа с РОУ файлове на Панасоник, отколкото Лайтрума например.

Публикацията е редактирана (10-11-10 16:03)

Автор: Svetlio70   
Дата:   10-11-10 15:22

От няколко месеца имам FZ38,снимам задължително в Роу в ръчен режим,отварям файловете с Камера Роу 6.1,доволен съм но и чудеса не съм очаквал,невярвам FZ100 да е по-зле.От последните 12 снимки в профила ми само една е от старата сапунерка (Канон а560) тази от Милеви скали,другите са от паналайката .
Първоначално и аз останах с кофти впечатления но със повече снимане/практика с въпросния апарат нещата дойдоха на мястото си.И все пак когато купуваш апарат от такъв клас би трябвало да знаеш,че правиш компромиси.

Публикацията е редактирана (10-11-10 15:24)

Автор: didesignbg   
Дата:   10-11-10 16:03

Шекспир има една пиеса посветена на Панасоник: Много шум за нищо [smilie5]

Автор: mihajlov2   
Дата:   10-11-10 16:06

Шекспир е можел да напише и продължение: Много шумоподтискане за нищо[smilie5]

Автор: kudra   
Дата:   10-11-10 19:34

Аз нямам оплаквания от моя FZ-30.
Вече четири години си щракам с него и не ми е омръзнал.[smilie24]

Публикацията е редактирана (10-11-10 19:35)

Дата:   10-11-10 19:50

Абе хора..тук сме за да обменяме идеи и по този начин да се учим в това сложно изкуство!Намалете оборотите на враждата!Ако можете дайте полезен съвет!Авторът на темата- е на път да си хвърли Паналайката заради това,че го е разочаровала тотално![beer]
Споко...нещата които очакваме..-идват понякога със закъснение![smilie21] [smilie3]

Дата:   10-11-10 19:56

ФЗ50 е морално много остарял, иначе си беше върха на времето
днес реда е 38/28,100 по качество, като има голям спад при 100
за софтуера....
1. стандартни корекции като левелс, шарпен, шум, контраст, криви и т.н. са масови днес за по специална снимка. Тук в форума не пипната снимка няма, а повечето са драстично различни от оригинала им...та чак до чисто рисуване
2. лайтруум днес е златният стандарт, но иск аи по як компютър за по сериозна работа...феновете на фото шоп са друга порода хора, сега да замълчат
2.1 напсоледък съм очарован от ZOner Photo studio 12, има всичко за което съм се сетил досега, малко по обем сравнително, по малко ресурси иска, относително...
3. тъъънка са работа са плъгините ( работят и с заонер) посочени по горе, те обезмислят доста лещи и неща, и са много вфвктивни
4. РАУ само за специални еденични кадри в тоз клас, освен за много скучаещите[shtrak]

Дата:   10-11-10 20:15

Между другото на сайта на Panasonic,вече има ъпдейт на софта!
Surg,благодаря ти за адекватната реакция!!!

Дата:   10-11-10 20:49

ами сменяй, подобрявал
сенките и цвета пише...
линк

но не качиш някоя снимка за да я разгледаме...?

Публикацията е редактирана (10-11-10 20:50)

Дата:   11-11-10 10:15

Благодаря за инфото относно фърмуера! Не очаквах моите оплаквания да са стигнали чак до джапанците[smilie18] Иначе като гледам какви мазала прави това нещо (не знам да кажа ли "фотоапарат") си мисля, че ако го е имало преди двестатина години, Дега, Моне и другите импресионисти въобще да не са се мъчили да рисуват[ezik]

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »