Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Помощ за обектив
Автор: smoothjazz   
Дата:   08-11-10 14:35

Здравейте [smile] Набелязал съм няколко обектива и не мога да реша кой ще ми свърши най-добра работа.Използвам Canon 350D,снимам любителски,трябва ми портретен обектив и се колебая между Canon 50/1.8 II , Canon 28/2.8 или Canon 18-55 IS (последния може би не е портретен,но чувам добри отзиви за него).Нямам опит с други марки,но съм отворен за съвети в този ценови диапазон [beer] [shtrak]

Отговори на това съобщение
 Re: Помощ за обектив
Автор: rapt0r   
Дата:   08-11-10 14:41

евтин - портретен ... 50 1.8 е твоят обектив!

Автор: tonyboy79   
Дата:   08-11-10 14:43

18-55 IS за пейзажи да, но за портрети не.
50/1.8 II е твоят обектив. Ако снимаш на открито събери пари за 85/1,8 на старо върви около 500-600лв.

Автор: harvester_vn   
Дата:   08-11-10 14:50

50/1.8, като това II от поста на tonyboy79 е напълно излишно и даже грешно. Иначе, съвета му за 85ицата е абсолютно резонен.

За другите два- правилно си решил, че 18-55 не е портретен, но как реши, че 28мм е?

Публикацията е редактирана (08-11-10 14:52)

Автор: smoothjazz   
Дата:   08-11-10 15:43

Явно са ме подвели за въпросния 28мм,обмислял съм варианта с 85-цата,но снимах с такъв и това фокусно разстояние ми идва много... [smilie2] Ще се спра на 50/1.8 :)

Благодаря Ви за съветите момчета ! [beer]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »