Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Проблем с Canon 430EX II
Автор: GoofyBOARDBABE   
Дата:   08-11-10 00:41

Здравейте.
Онзи ден си купих Canon 430EX II. Пъвия ден, в който я използвах, направих някъде около 150 шота със нея, като не съм изгасяла апарата, нито светкавицата. Днес, когато пак опитах да снимам с нея, сигналната лампичка светва 10-15 секунди след включването ( не всеки път ) и след това изобщо не иска да зареди. Няма светкавица.. няма нищо. Дисплея функционира, но светкавицата светва само след като включа и изключа и то с чакане голямо...
Мъка..
Къде ли е проблема? Батериите за 4 АА алкални. Възможно ли е за 1 ден снимки да са се изхабили? В упътването пише, че живота им е до 1400 светвания.
Съжалявам за липсата на технологичен речник, но всичко чета на други езици и с българския ми куца...
Благодаря!

Отговори на това съобщение
 Re: Проблем с Canon 430EX II
Автор: shsphoto   
Дата:   08-11-10 00:53

Да, възможно е батериите да са отишли - това че си направила само 150 снимки, не значи, че свкавицата не черпи ток като е включена - трябва да поддържа зареден високоволтовия кондензатор. Не знам къде си прочела че може с един комплект да направиш 1400 снимки но много ме съмнява това да е възможно. За светкавицата си вземи един комплект 4 бр Саньо Енелуп и няма да имаш проблеми. С тях предполагам ще правиш по 200 снимки и повече на зареждане и ще ти е много по-евтино от еднократните.
Когато не ти трябва светкавицата я изключвай, не я оставяй като апарата постоянно включена - режима и консумацията на апрата е съвсем друг от този на светкавицата.

Автор: Pavkata82   
Дата:   08-11-10 00:58

Здравей
Пробва ли с нови батерии?
Ако и тогава прави този номер отиди до сервиза да я видят там.
[beer]

Автор: TheOne   
Дата:   08-11-10 01:08

1 400 включвания [smilie10]
къде го прочете това?

Автор: jivkojj   
Дата:   08-11-10 01:22

Когато не ти трябва светкавицата я изключвай, не я оставяй като апарата постоянно включена - режима и консумацията на апрата е съвсем друг от този на светкавицата

Верно ли канонските светкавици трябва да се гасят като не се ползват?! [smilie10]

По-добре си купи акумулатори. Това с алкалните батерии е несериозно. Аз съм фен на Energizer 2450mAh

Автор: GoofyBOARDBABE   
Дата:   08-11-10 01:28

Еми пише в менюъла от 200 до 1400 включвания. Аз дори 150 не знам дали съм направила и затова се учудих и притесних...

Автор: ALBIREO   
Дата:   08-11-10 01:34

Колко импулса ще напрваи зависи от две неща.
Капацитета на батериите (по-точно до колко са заредени) и с каква мощност са ти импулсите.
При пълна мощност - броят е минимален.
При минимална мощност - броят е максимален.

Така че това което пише в менюъла е някаква ориентировъчна стойност. Виж дали не пише за какви батерии се отнася.

Нов комплект батерии. [smilie24]
Ако ги хабиш с бързи темпове - взимай презареждаеми и зарядно. [smilie24]

Автор: filadendron   
Дата:   08-11-10 02:39

Проблема ти е 100 % Батериите. Изчерпани са взимай нови... и когато не снимаш я гаси...
Купи си презареждащи със зарядно иначе ще дадеш сума ти пари за батерии.

Автор: sir_sky   
Дата:   08-11-10 03:19

Зависи и с каква сила снимаш, ако щракаш на 1/1 - 1/2 бързо ще замине аз обикновено изкарвам над 500 броя с едно зареждане, не че ги броя де ама като гледам номерата на снимките така излиза ;)
Ако прегрее светкавицата също няма да светне известно време, имат защита, аз ползвам едни стари никонски дето нямат такава защита и един път доста и взех тока та после не можех да я пипна, толкова гореща беше, ама не ми се изпускаше момента!

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »