Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 blu-ray няма бъдеще...
Автор: FYLITOR   
Дата:   06-11-10 19:43

Аз мисля , че си остава в историята този формат въпрос на време и разбиране между производителите за новия носител.Коментирайте на воля колеги.[beer]

Отговори на това съобщение
 Re: blue ray няма бъдеще...
Автор: tvk75   
Дата:   06-11-10 19:56

а има ли друг,конкурентен ?

Автор: neuromancer   
Дата:   06-11-10 20:08

а кой е новия носител, че не съм чул?

Автор: barmalei   
Дата:   06-11-10 20:12

Пише се blu-ray, а не blue ray.

Не зная някой формат в България да има бъдеще. Всичко живо "точи" от торент тракери и за какъв му е blu-ray, dvd или cd, след като всичко може да си "дръпне" от тракера. Логиката е чиста като родопска роса. Не е съвсем ясно дали тя е плод на безпаричие, липса на вкус или просто нежелание да се зачита и чуждия труд. Или всичко заедно.

Притежавам blu-ray плейър вече близо 2 години. Купувам заглавия на blu-ray, не защото съм толкова богат, а защото знам, че друг е положил труд - продължителен и скъп. Защото предпочитам добре направен диск с обложка, вместо копие на носител, надписан с маркер..

Но пък авторът на темата може да раздуха какво ново се е случило в света на носителите, че да пуска тази тема. На мен ми е интересно.

Публикацията е редактирана (06-11-10 20:14)

Автор: MarinY   
Дата:   06-11-10 20:26

ми то е ясно (без да съм специалист). Всичко ще отиде на паметта тип Jump Drive. Има Ай поди вече, по 160 Гига байта, в същия размер на джаджичката!

Автор: simcofilm   
Дата:   06-11-10 20:49

[smilie24] [beer]

Автор: FYLITOR   
Дата:   06-11-10 20:55

blue ray е оргиналното име колега,означава "син лъч"А Blu-ray диск е термин за носителя.

Автор: stino   
Дата:   06-11-10 21:04

Истина е, памет картите на Тошиба с еднократен и многократен запис и по добра защита.Картите са като за сателитните приемници пластмасови и тънки с обем 80 гб.Виждал съм ги в Китай.Навярно те ще са новото.

Автор: jorjo   
Дата:   06-11-10 21:07

Е това ще е супер ,цялата колекция в кутия за обувки...[beer] [shtrak]

Автор: bfgod   
Дата:   06-11-10 21:11

Всъщност няма термин "blue ray", "blu-ray" е правилното.

И кой е все пак "новият носител" ?

Относно флашките - засега са доста по-скъпи, 32ГБ струва от 80лв нагоре, докато blu-ray дисковете са от 10лв нагоре, 25ГБ, т.е. флашките са 6.25 пъти по-скъпи.

Автор: simcofilm   
Дата:   06-11-10 21:19

Едно ереме имах CD Player-1988г дисковете бяха цяло състояние да ги притежаваш.Чак след 1993 г ФИРМА UNISON пуснаха дискове и пак си бяха скъпи.Не си мерете мерилото по Български.В БЪЛГАРИЯ винаги ще е скъпо.

Дата:   06-11-10 21:24

В Китай пиратско копие на Blu-ray диск може да се вземе под долар с пазарлък за няколко.Пиратските им копия не можеш да ги различиш.[beer]

Дата:   06-11-10 21:27

Ами затова е кризата по света.[ezik]

Автор: guciguci   
Дата:   06-11-10 23:30

Blu-ray Е бъдещето. [smilie24]

Автор: hotsnail   
Дата:   06-11-10 23:38

http://www.sandisk.com/media/328417/extremepro_cf_64gb_188_160.jpg

Автор: Stoychev   
Дата:   06-11-10 23:48

НЕ е бъдещето. Компактдиск със 700-мегабайтовия си капацитет страда от механичните повреди върху повърхността, а какво да говорим за 25 гигабайта информация на същата площ?
Бъдещето е в твърдите дискове и флаш паметта.

Автор: джъмбо   
Дата:   06-11-10 23:53

те щото хардовете не се скапват... еле пък флашките....

Автор: ALBIREO   
Дата:   06-11-10 23:56

Бъдещето е в холографните носители, които все още се разработват. Ще носят ужасно много информация и ще са почти неунищожаеми. [smile]

Автор: pif   
Дата:   06-11-10 23:59

Блурея го има от 2000 година. Първо беше на 488 нанометра и от там идва името му, свалиха го на 445 и като успяха да направят 405 нанометров лазер го вдигнаха от 20 на 25 гигабайта но запазиха името. В днешно време 25 гигабайта са нищо. Много трудно ще се наложи стандарт който е вече морално остарял. Ничия държи зверски високи цини на лазерните диоди и трудно ще падне цената на цялото изделие. Както и фирмите са наляли много пари в разработки и искат да си върнат парите. Един ХД филм с прилично качество е 200-500 гигабайта, така че за професионални цели - невъзможно. За домашни също много трудно да се наложи, с тези мрежи на всякъде. Не се знае и колко е надежден за съхранение на данните за дълго време.

Автор: hotsnail   
Дата:   07-11-10 00:14

ALBIREO интересно е коклко много информация щото 64 ГБ не са малко. А тия отпики и холограми се опитваха още от 90-те да ги пробутват и все са в разработка ама за 20 годинки от 600МБ CD-та (т.е. тогаз CD-то беше нещо като ранна версия на яката работа, хардовете беха по 40-тина Меги та 600 меги беше ехееее) сме на 4 ТБ дискове днес т.е. около 10 000 пъти повече информация, длаи тия холограми имат шанс още.

Доста подобни "перспективни" технологии пропускат момента в които биха били актуални. Пример е оптиката при хард дисковете и дори локалните мрежи...аха да се наложи и се оказа че има по-бързи и много кратно по-евтини и лесни за работа решения базирани на медна тел.

Автор: FilipPanchev   
Дата:   07-11-10 02:08

Ква е тая мания да си събирате филмите, музиката и сие в "кутии за обувки"?

Не мисля, че филм със кутия, обложка, книжка евентуално вътре и диск би било по-добре от няква тъпа флашка или сд карта.

Пример - на мен лично винила ми доставя в пъти по-голямо удоволствие от дисковете. Даже вече гледам да не се сдобивам с дискове и не защото живея в тризонет. За нещата, които обичаме, мисля, че можем да отделим достатъчно място. Една голяма 12 инчова плоча е в пъти по-готина от малките компактдискове... [ezik]

Автор: thomas   
Дата:   07-11-10 08:42

Само дето 12-инчовата плоча е най-хубаво да си я гледаш, а не да я слушаш. Иначе... лоша работа - след десетина слушания звукът вече не е точно същия, след 50 не е останало много от високите честоти. И аз обичам плочите си и точно затова ги дигитализирам по най-бързия начин и след това си слушам качествените MP3-ки, които съм си направил от тях. Звукът е идентичен за ухото, да не говорим, че можеш да си вкараш грамофона с мекия и топъл звук и чаровните отедлни пукакни... в колата ;-)

А по темата... според мен бъдещето е онлайн, а не на диск. Независимо дали говорим за платено легално или безплатно нелегално гледане. Притежаването на филми у дома при сегашните цени, които индустрията се опитва да пробутва, е крайно неизгодно, и не само за нашите разбирания.

Дата:   07-11-10 08:52

Кой е казал,че другите носители ще са без обложка.Ако говорим за носители аз винаги ще уважавам магнитната лента с цифров запис.Никога не ме е изложила.Режеш ,съединяваш и пак имаш спасен материал в крайни случай.А наи-добрия звук съм слушал на DAT касета още когато продаваха дефектни плочи на Балкантон.[ezik]http://www.datrecorders.co.uk/

Публикацията е редактирана (07-11-10 08:59)

Дата:   07-11-10 09:12

Какъвто и носител да са измисли възтановяването
на материал при грешка ще е трудна дори и невъзможна работа. Затова лентата си е класика.Има приказка -"Да върнем лентата назад"

Публикацията е редактирана (07-11-10 11:40)

Автор: pif   
Дата:   07-11-10 09:55

Засега лентата е най устойчивия презаписваем носител на информация. Матрично направеният компакт диск също е много устойчив но е еднократен и процеса е много сложен. С холограмните, по точно оптичните памети проблема е механичната им нестабилност. Всяко едно по здраво механично сътресение и паметта е нулирана.
Май това са двете посоки - малки хард дискове и флашове.

Публикацията е редактирана (07-11-10 10:09)

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »