Автор: Lalinda
Дата: 04-11-10 12:09
Преди време поисках да снимам един продавач на сладолед в ***, на границата между Франция и Италия, и той ми разреши, като ми каза, че разрешавал само на фотографи, които снимали на филм.
После ме покани зад щанда и ми показа няколко табла със снимки, които са му правили, както и десетки забавни шапки, които слагал специално за снимката...
Каза, че тези, които го снимали с цифрови апарати, веднага, ама веднага качвали снимките му в мрежата (не е ясно защо, наистина, едва ли е само заради едните точки), пък той не искал да го гледат всички.
Както и да е. Обещала съм най-тържествено да не го показвам, като му обясних, че лентата или отпечатъкът могат да бъдат сканирани и изображението също да се покаже в мрежата, но явно тези, които са го снимали, не го правят...
Или пък го правят? Не ми се рови в мрежата да проверявам правят ли го, пък и получих чудесен сладолед в подарък за дискретността си. Човекът дори каза, преди да ми разреши, че ми личало, че съм заинтригувана и разрешавал да го снимат само заради децата, чиито очи светели...
Мда.
То не е много ясно от какво светят очите и на папараците, нали?
|
|