Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Турбо сапунер
Автор: tNd   
Дата:   03-11-10 18:10

Здравейте ,

Интересува ме какво може да ми предложите в рамките на 500-600 лв. нов апарат , предложения за марка като цяло също са вариант. Мерси .[thankyou]

Отговори на това съобщение
 Re: Турбо сапунер
Автор: steeens   
Дата:   03-11-10 18:40

Панасоник фз38/35/[smilie24]

Автор: biser_todorov   
Дата:   03-11-10 18:43

Здравейте,
И аз бях така преди около година и половина, пред дилема какъв турбосапунер да си купя. Взех си Никон Р90, сега има Никон Р100. За момента съм доволен от моя апарат. НО....
Сега сериозно се оглеждам за огледално-рефлексен, може би следващата година ще мина на Пентакс K-r.
Съвета ми е, ако можете да си позволите сума около 2 пъти посочената от Вас, направо си купете огледално-рефлексен Пентакс K-x или K-r. И ще кажа защо, за да не се получи както при мен, юли миналата година си купих Никон-а нов за 700лв + чанта 50лв. Ако бях изчакал още малко, да прибавя още 400лв например, сега нямаше да се налага да минавам на следващо ниво. Т.е. даване на пари 2 пъти в разстояние на година, първия път 750лв, и втори път поне 1200лв. Така се спестяват пари от прескачане на едно ниво. Междувременно ще имате време и средства за прибавяне на поне още един или два обектива.
Вие си решавате какво ще предпочетете.
Казвам примера с мен, защото е много вероятно и при вас да се получи така след около година, а може и по-рано.

Автор: ka7   
Дата:   03-11-10 18:47

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: k7   
Дата:   03-11-10 18:54

https://photo-forum.net/index.php?APP_ACTION=REVIEW&ARTICLE_ID=41

http://www.expertreviews.co.uk/digital-cameras/277834/fujifilm-finepix-f80exr

Автор: da_durty   
Дата:   03-11-10 18:55

Лятото взех един ist DL с китов обектив+един 50мм на 1.7+голям зум с макро 70-210. Всичко тва ми костваше под 500лв. Каквато искаш сапунерка ми изкарай, турбо мурбо, ако щеш компресорна, туин турбо ми изкарай не можеш да изкараш такава снимка. Вземи си някой евтин DSLR втора ръка да поснимаш, ще разбереш какво ти требе и после може да се мяташ на нещо по-добро.

Автор: мара   
Дата:   03-11-10 19:02

много зависи дали човек има изобщо необходимост да минава на следващо ниво. както и кога възниква тази необходимост. при мен не възникна цели 4 и повече години. карам с оли 8080. ама май иде време....[smilie5]

Автор: kaic   
Дата:   03-11-10 19:10

Ако някъде си намериш нещо от SX серията на Canon, не му мисли много, надявам се ще бъдеш доволен./например Canon SX10; SX20; SX1; SX30-ще ти е скъп навярно/ Писано е много из темите за тия модели, могат много повярвай ми.
Сети се за нещо което ще ти потрябва наистина в твоето снимане и тия модели да го нямат и бих ти казал дали го има.
Имам DSLR с 5 обектива и продължавам да си ползвам Canon SX10 в много от случаите, върши ми перфектна работа.
Толкова от мен, изказах се защото имам преки наблюдения, а не от ревюта и приятели.
Поздрави и успех.

Автор: PeterPAN   
Дата:   03-11-10 19:19

da_durty написа:

> Лятото взех един ist DL с китов обектив+един 50мм на 1.7+голям
> зум с макро 70-210. Всичко тва ми костваше под 500лв. Каквато
> искаш сапунерка ми изкарай, турбо мурбо, ако щеш компресорна,
> туин турбо ми изкарай не можеш да изкараш такава снимка. Вземи
> си някой евтин DSLR втора ръка да поснимаш, ще разбереш какво
> ти требе и после може да се мяташ на нещо по-добро.

Напълно подкрепям това становище, още повече докато разбере човек какво му трябва е доста по гъвкав в избора и възможностите за проба ...

Автор: kaic   
Дата:   03-11-10 19:48

А някой от горепишещите качвал ли е Мусала или Ботев връх с раница 25кг и чанта с DSLR два три обектива? Щото в планината трябва и широко и макро, че и теле, а с китака само нестава.
Човека много точно е поставил въпроса си още в заглавитео "Турбо сапунер", ама чете ли някой. Той ако искаше да не е турбо щеше да каже че иска евтин DSLR.
Айде ако може някой да помогне по темата, а не да прави сравнение между различни класове апарати.

Публикацията е редактирана (03-11-10 19:52)

Автор: serjy   
Дата:   03-11-10 20:01

хубав турбосапунер никога не е излишен, дори и да вземеш дслр след време. мен най ме кефи тоя Sony DCS-H55 малък, готин и с 10х зуум [shtrak]

Публикацията е редактирана (03-11-10 22:08)

Автор: digitalgab   
Дата:   03-11-10 20:01

Като сериозен неогледален апарат с качествен зум, най ми хареса Fujifilm S200EXR, уникален е. Ето един кадър директно от апарата, без никаква обработка:
Fujifilm S200EXR

Fujifilm S200EXR снимка

Публикацията е редактирана (03-11-10 20:09)

Автор: harvester_vn   
Дата:   03-11-10 20:05

Фуджито е супер, ама не се вписва в бюджета.

Автор: alsash   
Дата:   03-11-10 20:07

подскочи малко и.....
http://dilex.bg/products/canon-powershot-g11.jpg

Автор: PeterPAN   
Дата:   03-11-10 20:10

Ми аз от доста врме гледам и не мога си намеря по убав рубосапунер от сони а300 с 18-250 [smilie18]

Сега обмислям за оли еп1Л1 с 14-150 [smilie18]

Автор: kudra   
Дата:   03-11-10 21:26

Моят Панасоник още не ми е омръзнал. [smilie5]

Автор: firkov   
Дата:   04-11-10 04:42

Купи си Fujifilm FinePix S1800 за 349 лв. защото е най-евтин и вади прилични снимки, след като поснимаш една година може и да разбереш от какво точно се нуждаеш DSLR или скъпа турбосапунерка /аз още не съм разбрал/

Автор: surg   
Дата:   04-11-10 09:20

много изгодно и добър избор в момента е Канон С120 , има за цеба около 300 лв, май беше...

Публикацията е редактирана (04-11-10 10:27)

Дата:   04-11-10 09:21

линк С120

Автор: Svetlio70   
Дата:   04-11-10 10:43

Търси модел с Роу,има и такива за сумата която си посочил,вервай ми разликата е голяма между .jpg-а и Raw-то пък бил той и от сапунер [shtrak]

Автор: batstako   
Дата:   04-11-10 11:42

вземи си турбо сапунер 2ра употреба, най малко пари ще изгубиш а после ще решиш дали искаш DSLR. Има читави в базара

Автор: digitalgab   
Дата:   04-11-10 11:44

surg написа:много изгодно и добър избор в момента е Канон С120 , има за цеба около 300 лв, май беше...

и с обектив започващ от 36 мм[smilie23] къде муй широкото виждане на това нещо, апарат за балъци.

Дата:   04-11-10 12:27

широкото казваш не е за балъци

човек трябва да има ярко душевно отклонение , че седне стане и само за широко да говори...

лично аз не виждам какъв е смисъла от т.н. широко виждане с неприсъщата визия на нормално човешко око....
човека пита за смислен апарат с цена до 500 лв, не пита кой е най широкият че да си четка егото пред невинни девойки

та, като за читав апарат , няма по добра оферта в момента от сх120, стига да не се иска минимален размер. говорим на тази цена

ако Панасоник фз 35 влиза в тая цена към момента също е добър избор.

Дата:   04-11-10 12:35

digitalgab

ама ти сериозно ли се хвалиш с тая снимка на фуджито,

сигурен съм че то може повечко...

Автор: realnoncho   
Дата:   04-11-10 13:33

Освен SX120 виж и Fujifilm FinePix F80EXR

P.S. Аз съм от балъците със SX110, и за 2 години съм направил много хубави снимки с него, когато нямам възможност да нося DSLR [ezik]

Публикацията е редактирана (04-11-10 13:35)

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »