Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Произведено за САЩ/Канада / специалното качество - мит или реалност?
Автор: uri64   
Дата:   01-11-10 15:55

Сигурно напразно си хабя времето да размишлявам по този въпрос, но тъкмо днес получих един поръчан от ВН обектив и ми стана интересно (сигурно защото стресът на работното ми място е под обичайното си ниво и имам време да мисля за глупости[smilie5]).

Та "казусът" е следният (интересно тук и на казус, и на следен ли трябва да има пълен член?[smilie5] ):

- обективчето е Цайс (не от Йена), на М байонет
- На кутията му има холограмна лепенка с надпис "QUALITY Seal /Exclusive for USA and Canada/Including Official Carl Zeiss warranty"
- Имал съм 3 обектива на Цайс с байонет за Никон (в момента само един остана) но на кутиите нямаше никакви лепенки с надписи "Печат за качество, Специално за Европа" и други такива тинтири-минтири...
- Намиращият се в кутийката сертификат за качество си беше с надлежно отметнати чек-боксчета и подпис от проверяващия на крайния контрол, докато на другите ми обективи е имало само подпис примерно

Та смятатае ли, че телата и обективите произведени, за да се продават в САЩ имат по-високо качество от тези за останалия свят (включително Европа)?

Отговори на това съобщение
 Re: Произведено за САЩ/Канада / специалното качество - мит или реалност?
Автор: Amigo   
Дата:   01-11-10 15:58

абе не знам какво им е качеството, ама преди няколко години си поръчвам една оптика от американска фирма от САЩ, т.е. закупува се като за човек, живеещ в САЩ, и като пристигна, гледам пише "мейд ин Чайна" [smilie18] [smilie18]

Дата:   01-11-10 16:01

Е, на този си пише че е произведен в рОдината на джапанките :-). Но както казах и по-горе може да се Абя да мислА за пълни глупости [smile]

Публикацията е редактирана (01-11-10 16:02)

Автор: MarinY   
Дата:   01-11-10 16:51

Основно не се отнася за качеството, а за начина на внос. Този надпис го слагат на продукцията за официалните вносители на съответната марка. Води до по-голям гаранционен период и нищо повече. (е, и по-голяма цена).

Автор: antonio.caro   
Дата:   01-11-10 16:57

Това е като на касетките Кодахром - на едните пише, че имат платено проявяване, важащо за САЩ, на другите пише - проявяване, важащо за ЕС.
И едните, и другите, ги проявяват в САЩ, само дето ако имам от лепенките за ЕС, трябва да идат до Швейцария и после да летят до чичо Дуейн, ако имам от другите лепенки - директно до чичо Дуейн.

Ала-бала.

Това е.

Цайс никога няма да пуснат продукт, който да е по-хубав за онези, които спечелиха войната...

Автор: Uve_Smotanson   
Дата:   01-11-10 17:11

Едно време го имаше това нещо за РС компонентите. Разделяха ги на няколко класа, в зависимост от дестинацията за износ. Усещаше се, особено ако имаше проблемни партиди от определени серии части, където юзърта в САЩ и Япония не изпитваше на свой гръб въпросните дефекти. Не знам дали са го запазили още. По скоро се съмнявам, защото в момента всичко е такава масовка и еднодневка, че просто индустрията трябва да се храни от нещо.

Автор: antonio.caro   
Дата:   01-11-10 17:54

ей, няма шега работа, обективът е Цайс!
Който от вас е работил на конфокален микроскоп за 1 милион евро, може да каже дали Цайс си играят на дребно...

Автор: vladihg   
Дата:   01-11-10 18:02

Абе за САЩ не знам обаче абсолютно идентични модели и марки са с фрапиращо различно качество в БГ и Германия, затова май повече от тук няма нищо да взимам - по-добре гаранция от Франция отколкото местните шкарто стоки[smilie23]

Автор: aeobs   
Дата:   01-11-10 18:06

По принцип го има това, но зависи повече от вносителя и дистрибутора на дадената страна, а не от производителя. Производството в различните филиали на хартия е с един и същ качествен контрол, но вече къде наистина се гони това на 100% и къде има пропуски е относително.

vladihg, каква техника конкретно визираш, че ми стана интересно.

Публикацията е редактирана (01-11-10 18:13)

Автор: джъмбо   
Дата:   01-11-10 18:09

юри и мойте цайсове са със сертификат и чексбоксове по тях... макар да са дошли от германския хед офис

а иначе ги лепят по кутиите тези стикери щото американеца иска всичко да е за него най-хай...

зер никон не правеха 8008 вместо 801
или дори и канон в момента са разни ръбали или екстрита вместо да се казва 400 или 500

Автор: Kanonir   
Дата:   01-11-10 18:16

ааа, канонската гавра с "ръбелите" равна няма - мноо се дразня от таз глупост, но то с всички производители май е така... е вярно има и някои дет им идва акъла малко по-малко - примерно Тойота преди 2 години най-уфциално заявиха че няма да има повече "модел" Ехо, ами всичко ще си е кат навсякъде другаде - Ярис...

Дата:   01-11-10 22:44

аз по принцип няма да си изгубя съня за това, че трите ми предишни цайса не са имали този стикер - бяха, а и са много добри...но ми стана интересно...щото нали има случаи (да не ги изброяваме) един завод да произвежда фото артикули на две марки и разликите са очебийни...още по лесно би станало едно разделение на ниво качествен контрол - т.е производството си е едно, но за едното направление се взима по-голама извадка за краен контрол и от там вероятността некачествени екземпляри да попаднат на дадения пазар да намалява[smilie11]

Автор: 2nYo   
Дата:   01-11-10 23:05

А за автомобилите как мислите ве ? Купен от Дойчланд и купен от БГ ? И двата нови, една марка един модел ...

Автор: vga   
Дата:   01-11-10 23:38

Kanonir-e, zashto togava tuk vijdam postoqnno "Yaris" na koito pishe "Vitz"? S desen volan e... :)

Автор: neuromancer   
Дата:   02-11-10 00:58

Различните имена в различни пазари е често явление и нещо съвсем друго (тук се говори за различно качество в различни пазари).

Автор: pif   
Дата:   02-11-10 01:19

С тази разлика, че ако си в БГ и си купиш обектив в момента в който дадеш парите става твой. А в Щатите ако си купиш обектив, снимаш с него 29 дена, на 30 ден го връщаш и те ти връщат парите. При тях клиента винаги е по важния. Докато тука у нас - парите са важни. Вземат ли ги и върви доказвай, че обектива ти е грозен или че не си искал точно него. Макар и тука да имаме такъв закон за 3 вместо 30 дни или нещо такова.

За мемори картите - сандиск имат партида специално за германия и никъде другаде няма от тази партида. Не се знае дали е по добра или по лоша. Тука в БГ има 3 модела фалшиви сандискове и дори Фомус ги продават фалшивите като оригинални. Ха сега да видим кой лъже - дали фомус или китайците са излъгали фомус.

Автор: georgivelev   
Дата:   02-11-10 07:28

Да, такава е нашата родна действителност. Преди 3 години си купувах синтезаторче от Динакорд и ги попитах дали мога да им го върна след 7 дена ако установя, че не е това, което ми трябва. Отговорът на продавача беше, че техният магазин е за професионалисти, които знаят какво купуват.

Много има още да се учат родните търговци.

Автор: badwolf   
Дата:   02-11-10 13:03

Ами аз специално за обективи преки впечатления нямам, но имам такива относно черна техника - ремонтирам такава.
Между едни и същи модели телевизори например, едните купувани от България, и същите внесени като втора употреба от чужбина, понякога разликите са фрапиращи. Нека да вземем за пример JVC - това, което се продава на нашия пазар е с шаси на Beko и най-често китайски или индийски кинескоп.
Същото, донесено от Германия като втора употреба си е с шаси на JVC и LG-Philips кинескоп. Разликата в качеството на картината между 2-та е очевадна. Иначе на външен вид са едни и същи, докато не ги разглобиш обаче. Мога да дам и още примери ако ви е интересно.

Публикацията е редактирана (02-11-10 13:05)

Автор: soxo   
Дата:   02-11-10 19:18

.давай давай [smilie24]

Автор: badwolf   
Дата:   02-11-10 20:22

По подобен начин стоят и нещата с Toshiba да речем, по-новите модели. Тук говоря за CRT телевизори, не за плазми и LCD-та. При тях вече не ми се мисли каква каша е.
Айде стига толкова - това все пак е фотографски форум. [shtrak]
Ако има още интересуващи се - питайте който и да е ТВ техник какво мисли по въпроса за техниката внесена отвън, и тази която се продава у нас. Гарантирам, че на много от вас ще им се изправят косите като чуете мнението му. [smile]

Автор: aeobs   
Дата:   02-11-10 22:05

При телевизорите това си е нормално, не е приложимо за всякаква техника.

Автор: hotsnail   
Дата:   02-11-10 22:46

Юри има разлика в стоките за САЩ - ДА така е.

По-долу съм изписал малко брътвежи по темата.

американските вериги магазини са привилегировани пред всеки производител.

Представи си когато иде някой от павилиона и каже може ли 4 обектива за това тримесечие как му/и смитат каквото е останало от румънската поръчка за 30 броя.

А Б&Х отиват и сигурно казват можете ли да изпълните доставка за 3 милиона за тоя месец и ако може да не закъснявате, щото стоките Ви стоят на back ordered и губим клиенти.

Та познайте ако сте от Б&Х дали може да поискате по-високо ниво на контрол, по-ниски цени, по-добри опаковки и т.н. ами можете да и от Цайс и от Сони и от Канон. За 30-40 милиона на година много ясно, че и гъза си ще продадат.

При дрехи и разни такива най силно се вижда ако сте пътували до САЩ - цените са 1/4 от Българските и освен това Панталоните са с два размера ширина и дължина и има пълния набор от размери (т.е. 34/30 дето аз нося го има навсякъде а в БГ на късмет в два магазина в София имат по някоя изостанал бройка), на много места обувките също са с два размера - номера дето го знаем на половинки или четвъртини и 3 размера за ширина на ходилото.

Дата:   02-11-10 23:21

За цената - не излиза много по евтино от там особено ако се внесе както си го внесох аз - с мита и ддс и т.н. екстри и шибидаци. Обаче става много по-бързо. Преди месец-два мой познат си беше купил същия обектив от БГ. Но сподели, че го е чакал 2 месеца. На мен с всички бюрократични процедури ми дойде на бюрото за няма и две седмици. Ако не се бях мотал с ЕОРИ-та и други - по-бързо щеше да е. Да не говорим, че няма къде да видя списък с Цайсовите обективи на М байонет и техните цени тук на сайт на дистрибутор или дилър. На сайта на Синтезис-а фигурира точно една 35-ца на М байонет...други фокусни дължини - нъцки...говорим за инфомация, не за наличност Нищо не пречи на вносители и дистрибутори поне инфо да осигурят...Хеле пък да не отварям дума за филтри с диаметър по-малък от 49 мм...

Ако ще съм сигурен, че и качеството му е по-надеждно контролирано и по-достоверно - ми ще забравя за купуване от наш роден доставчик.

И друго е вярно. В САЩ няма на всеки ъгъл магазини с размерите на ЦУМ пълни до горе с фототехника. Вярно в ВН и Адорама има и от пиле мляко (но и много неща са на бек-ордер), ама и в милионни градове няма особено големи магазини. Обаче пък пазаруването по нета си е ок.

Абе и аз не знам какво точно исках да кажа [smilie8]

Автор: ecobo   
Дата:   02-11-10 23:21

Аз имам доста богат опит с обективи на Канон, купени нови от САЩ и от Бг.
Случайно или не, обективите от САЩ винаги бяха една идея по-добри...

Дата:   02-11-10 23:23

В какъв смисъл по-добри - качество на изображението?

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »