Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2  3  4  5  6  7     всички  напред  последна
 Наем на техника от Фотопавилион - first hand experience
Автор: georgivelev   
Дата:   29-10-10 21:06

Преди няколко дни реших да наема за 1 ден от Павилиона D90 и никорски 85/1.8. Запазих си фотоапарата и обектива и днес (петък 29 октомври) отидох до магазина за да ги взема.

Всичко беше точно, момчето извади кутиите с D90 (доста оръфана кутия) и обектива (по-малко оръфана) попълни данните ми в договора. Завързахме лафче за новите обективи, фотоапарати и т. н.

Дотук всичко добре. До момента, в който не ме подканиха да попълня и подпиша запис на заповед - документ, чийто текст съвсем ясно казва, че аз безусловно се задължавам да им преведа 2300 лв по тази и тази банкова сметка. Обясниха ми, че правят това за презастраховка ако не им върна фотоапарата и обектива. Също така обясниха, че ще ми върнат записа на заповед, като им върна фотоапарата.

Уточнявам, че те ме подканиха да подпиша този документ преди изобщо да ми покажат договора за наемане на техниката.

Няколко въпроса имам към Фотопавилион:

1. Разбирам, че в миналото сте имали неприятен опит с отдаването на техника под наем и искате да се застраховате с подобен документ. Обаче ме поставяте в абсурдна ситуация. По какъв начин съм застрахован аз, че вие ще си спазите обещанието и ще ми върнете записа на заповед след като ви върна техниката. На честната ви дума не мога да разчитам, защото и вие не разчитате на моята, а присъствието на такъв документ показва, че съвсем откровено вие ми нямате доверие.

2. Този документ, така както е изготвен, ви позволява вие по всяко време, независимо от това дали имаме догово за отдаване на техника под наем, да изискате от мен тези пари, а в случай на отказ да се обърнете до съдия-изпълнител и да си ги приберете. Не считате ли, че със създаването на такива теоретични предпоставки нарушавате моето доверие към вас като доставчик на фотографска техника?

3. Защо записа на заповед е за 2300 лв, при положение, че според вашия каталог нов Д90 е 1399 лв, нов 85/1.8 е 789лв - общо 2188лв. Освен това, вие не отдавате под наем нова техника, а употребявана, на която актуалните цени са други - справка можете да си направите в базара на фото-форум.

4. Защо е нужна цялата тази ганимация и запис на заповед за 2000+ лв, когато, договорът, който щяхме да сключим, е за скромните 23 лв.

Смешна и абсурдна ситуация просто. Не наех техниката, а и нищо не губя, защото след седмица ще има голям test drive на продуктите на Никон, организиран от вашите конкуренти от фотосинтезис и там ще мога да тествам техниката, от която се интересувам - напълно безплатно.

Също така искам да ви обърна внимание, че Светльо Драгиев дава на участниците във фотопленерите, които той организира, съвсем безплатно да тестват обективи на Сигма, без да принуждава никой да подписва записи на заповеди, даже и пари за наем не иска. На всичкото отгоре, е толкова "нахален", че после продава обективите със сериозна отстъпка на участниците в пленера. Да се чудиш направо как той може да го направи, а Фотопавилион не може.

Отговори на това съобщение
 Re: Наем на техника от Фотопавилион - first hand experience
Автор: victory13   
Дата:   29-10-10 21:12

много трябва да пиша... ама накратко ще кажа, че за съжаление, оправдавам павилиона...

Автор: SLR   
Дата:   29-10-10 21:13

В други страни това е решено по нормално - чарджват ти 2300 от кредитната карта, и като ги върнеш ти ги освобожават[smilie8]

Нали не очакваш да ги раздават срещу "честна Пионерска"[smilie21]

[beer] [beer] [beer]

Автор: didesignbg   
Дата:   29-10-10 21:15

Нормално е.
Да са живи и здрави и да държат все така добри цени на нещата под наем.[smilie24] [smilie24]

Автор: kayso   
Дата:   29-10-10 21:17

Фотопавилион [smilie24]

А автора на темата - не разбирам точно против какво се противиш ?

Автор: saxon   
Дата:   29-10-10 21:18

На мен директно извън БГ си ми блокират сумата от кредитнаа карта.
Няма място за приказки за доверие ако сме непознати.

Автор: bobby__   
Дата:   29-10-10 21:18

Наемал съм техника от Фотопавилион-а и съм доволен. Ако ми се наложи, пак ще опра до тях. С две думи, това е :)

Автор: pmartinov   
Дата:   29-10-10 21:21

[smile]

Уважение всекиму !

Доверие никому .

Купете си най-добрата техника която ви е по силите и възможностите .Пуснете една обява в форума че отдавате на символична цена техника под наем и на първият който ви цъфне на вратата му я дайте без никакъв документ !
Обещавам ви да пусна похвална тема [smilie5]
[smilie18]

[smilie8]

Ако имам късмета да ми дойде някога реда...

Публикацията е редактирана (29-10-10 21:26)

Автор: hagen   
Дата:   29-10-10 21:21

Георги Велев, НАПЪЛНО СИ ПРАВ!!! Бях в твоето положение преди време. Редовен клиент бях, пазарувах от Павилиона и то за немалко пари. Вече ДВА пъти бях вземал техника под наем от тях. Първият път с договор и лична карта, вторият път с договор, лична карта и шофьорска книжка. Но третият път като тебе - ЗАПИС НА ЗАПОВЕД! И приключих с вземането под наем оттам, няма четвърти път. Да ме извиняват, но спрях и да купувам. Продавачите сигурно нямат вина, вероятно имат заповеди "отгоре", но това ме обижда. [smilie23] [smilie23] [smilie23]
Подкрепям те 100%.

Публикацията е редактирана (29-10-10 21:22)

Автор: saxon   
Дата:   29-10-10 21:26

Тебе те обижда, лесно ти е на тебе. А те като изгорят 2-3 пъти, с по няколко хиляди не ги питаш дали се обиждат нали?
Мрънкала сте големи и не ебавате да се поставяте на мястото на тоя отсреща.

Автор: asahi   
Дата:   29-10-10 21:26

Не бих се чувствал прецакан при условие, че ще ползвам техниката добросъвестно и внимателно. Ако бих търсил повод за преговори бих оспорвал цената на старата техника, която ми дават да ползвам.

Някой изненадан ли е, че сиренето е с пари?

Дата:   29-10-10 21:28

Абе хора, като излезете извън България ви блокират пари в кредитната карта даже за един пиклив хотел, тук правите драми за запис на заповед. Ами съвсем нормално е. Вземането на личен документ освен че не гарантира нищо е незаконно. А договора не значи много, когато е подписан от физическо лице, уязвим е в съда. Докато запис на заповед е сравнително удачен вариант. По-леко ли щеше да ви е ако ви блогират пари по сметка?

Автор: sun   
Дата:   29-10-10 21:33

Sorry za latinicata,
Q oshte edna oshtipana gospojica - kutiqta i bila oryfana - ti s kutiq li snimash - kato ne q iskash ne q vzemash. Zapisa bil po-visok - ami mn qsno - da se zamislish predi da se probvash da izcheznesh. Ama toi bil chesten -) Nikoi ne te kara nasila. Shto ne si kupish edin apartament bez dogovor za da ne obidish prodavacha. A i ako ti trqbva za rabota tehnikata, a ne ot kapriz za testvane taq tema nqmashe da q ima.

Автор: hagen   
Дата:   29-10-10 21:37

didesignbg, не говорим за вземането на лични документи като залог, а за сключване на редовен договор с данни от тези лични документи, плюс ксерокопия от тях с подпис на собственика им. И пак не е достатъчно. Тогава договорът за чий ... е? По-добре само записът! Но той гарантира моята коректност, а тяхната какво я гарантира? Прочетете по-внимателно написаното от Г.Велев, човекът е съвсем прав!

Дата:   29-10-10 21:43

Тяхната коректност я гарантира това че ти дават апарат/обектив/светкавица. Ако ти си коректен проблем няма да има. Как мислиш се вземат пари по такъв договор, ако някои умишлено ти краде техниката? Колко време мислиш отнема едно дело?
Записа на заповед леко може да притъпи тази болка.
Замислял ли си се колко пъти трябва да се даде под наем дадена стока за да си избие цената?
Какво се случва, ако някой я похаби/открадне/загуби на второто даване?

Дата:   29-10-10 21:45

Dogovoryt e za teb-da si v chas kakvo naemash, pri kakvi usloviq i ako ti predqwqt zapis da mojesh da q osporish ako e neosnovatelna po tozi dogovor. Vie na 15 godini li ste vsichki mrankala - predi 8 godini vsichki lizingovi dogovori bqha s zapis na zapoved. Da pak imashe dogovori i v tqh dori pisheshe che moje da se predqvi izplashtane vav vseki moment. I v momenta pri bankovite dogovori e taka-kato ti kajat plashtai cqlata suma - krai. Shto ne revete sreshtu bankite-mn prosto-tazi usluga e nujna.

Автор: vgramatikov   
Дата:   29-10-10 21:46

Авторе изпразнен си от съдържание

Автор: amazona   
Дата:   29-10-10 21:46

Даа, обслужването на клиента тук си остава негов проблем, интересно колко хора го приемат и даже са хепи. Ами да на запад, ти чарджат картата и като върнеш стоката всичко е ок. Откъде накъде ще карат клиента да подписва запис на заповед! Подкрепям Георги, а Павилиона да си преразгледат политиката на обслужване.

Автор: pmartinov   
Дата:   29-10-10 21:47

А какво да направим когато някой върне техниката във вид който повече не позволява да се ползва ?

?

Автор: next_time   
Дата:   29-10-10 21:52

Към недоволните:

Вие бихте ли ми дали личната си техника само срещу един подпис.Ако да - ами айде да пробваме.После ще ви изпратя едни познати даите я и на тях по същия начин.В случая предложението ми е сериозно.Ако не бихте направили нещо, защо мислите че някой друг е задължен да го прави.

ПП. Ще ви плащам наем по цените на павилиона.

Дата:   29-10-10 21:54

pd kak izpraznen - tova e emociqta mu za denq - spodelq choveka. A takiva kato drugiqt oshtipan deto razmahva po nqkolko hilqdi leva kato gi chuq otkacham. Po veliki nqma s negovite hilqdi. Tuk ima mn hora s tehnika nad 1OO K ama toi s edin Dslr zad dupeto mu trqbva da tichat s Hubava mekichka hartiika.

Автор: autosvet   
Дата:   29-10-10 21:58

Ами в България няма как да ти чарджат картата защо все още не са мнозинство хората с кредитни карти и то с лимит над 2000-2500лв. И ако директно ти запорират дебитната карта на практика 75% от хората ще си стоят гладни, [smilie18] защото са си наели апарат за 2-3 дни.

Дата:   29-10-10 21:59

I az pitam-ima li jelaeshht da mi dade skapa tehnika-kolkoto moje po skapa- pod naem sreshtu dogovor. Tehnika nqma da poluchi obratno-no garantiram che shte go napravq jurist akula-)

Автор: Kanonir   
Дата:   29-10-10 22:03

Прави са хората!

П.П. абсолютно вярно посочиха по-горе за парите-гаранция по кредитна карта - при мен е от 1/3 до 1/2 от цената на техниката!

Автор: next_time   
Дата:   29-10-10 22:03

Моля те натисни бутона ОФФ които е точно до бутона хелп.Нищо не ти се разбира.

първа  назад  1  2  3  4  5  6  7     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »