Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Избор на фотоапарат - моля помогнете :)
Автор: van4o94   
Дата:   28-10-10 16:03

Здравейте на всички :) Дойде ми време за нов фотоапарат, обаче незнам към кой точно да се насоча.До сега съм имал самсунг PL65, добра сапунерка с малко ръчни настройки, но прави добро снимки.Сега го продадох и искам да взема нещо с повече ръчни настройки.Не разполагам с много пари и затова съм се насочил към два по-евтини модела: FujiFilm S1800, Fujifilm S2500HD.Фотоапарата ще се използва за любителски снимки.Ако имате някакви впечатления от тези модели моля споделете ги, или пък ако имате други предложения пак ги споделете [smile]

Отговори на това съобщение
 Re: Избор на фотоапарат - моля помогнете :)
Автор: surg   
Дата:   29-10-10 13:32

втехнопилса има промоция на Канон СХ120 за към 330 лева беше, за тия пари няма по добро...

Автор: slav4cho   
Дата:   29-10-10 13:36

аз снимам с с1000 фуджи и като цяло съм доволен и мисля че с1800 е добър избор за тези пари

Дата:   29-10-10 14:45

А какво мислите за Nikon Coolpix P100,(вярно че е малко по-скъп но могат да ми го пратят от US) ? Или пък някакъв евтин DSLR мнооого начален клас [smilie5] Казвайте идеи, мнения :)

Дата:   29-10-10 14:47

дслр под 700-800 нов трудно

Дата:   29-10-10 14:48

вместо Nikon Coolpix P100 за 700 си купи някой дслр

Дата:   29-10-10 14:52

Ок, ама предложете къв DSLR за 700, кое е най-добро, ще правя любителски снимки [smile]

Автор: BirdOfPray   
Дата:   29-10-10 15:48

Не си вземай DSLR, само главоболия ще имаш!
И не само заради това, че е по-голям и няма да го носиш със себе си ако не си свикнал да носиш специална чанта за апарата и ще пропускаш да направиш снимки които би направил ако имаше по-малък апарат и трябва и за обективи да се мисли, а защото по-често няма да ти се получават хубави снимките с него... то трябва маааалко поне човек да разбира... иначе едно турбосЪпунерче е по-добре за теб.

Погледни Canon G11 - ако ти го носят от щатско цената е добра и е идеален за твоите цели.

Автор: mopt   
Дата:   29-10-10 16:16

За 700 лв едва ли ще вземеш най-доброто :). Преди малко мярнах в базара Д3000 за 700 лв (не знам дали и обектив влиза в цената). Д60 също може да се намери. Сигурно и Канонски могат да се намерят за подобни пари.
Имай предвид, че е голяма зарибявка и неусетно си накупуваш всякакви нещита ...

Дата:   29-10-10 16:35

по добре нисък клас дслр отколкото турбо сапунер

Дата:   29-10-10 16:39

д3000

Дата:   29-10-10 16:40

1000д

Дата:   29-10-10 19:56

А какво мислите за варианта да си взема турбосапунер ? За да не давам 700-800лв за DSLR , после и обективи...(става дебела работата) Да си взема нещо като Fujifilm S2500HD ? Или някакъв подобен на него... [smile] Какво ви е мнението за Fujifilm ?

Автор: hartt   
Дата:   30-10-10 22:05

van4o94: Да си взема нещо като Fujifilm S2500HD ? Или някакъв подобен на него... Какво ви е мнението за Fujifilm ?

Смесено. Fujifilm са креативна фирма и имат много добри попадения, но винаги с досадни недоработки. Като цяло, моделите S1800/2500 са много добри като съотношение качество/цена. Винаги едно наум, че с апаратите на тази фирма трябва да помислиш преди натискане на спусъка, защото авто-режимът им обикновено не върши добра работа. Виждал съм учудващо добри снимки от S1800, но съм чувал и за дефекти. Разликата от 2500 е само HDMI-куплунг.

Дата:   30-10-10 23:12

аз снимам с фуджи но автото наистина не е много добро моя преосветява но затова снимам с режим приоритет бленда

Дата:   31-10-10 12:49

Аз автоматичен режим в 90% от случайте не използвам, така че автоматичния режим не ме интересува.Интересуват ме ръчните настройки повече :)

Автор: digitalgab   
Дата:   31-10-10 14:32

И докато се занимаваш с ръчни настройки къде ще е отишъл коня?
Fujifilm S100FS

Публикацията е редактирана (31-10-10 14:34)

Автор: alffastar   
Дата:   31-10-10 14:52

Една идея - ако могат да ти докарат от Щатите, помисли за Sony A33 kit - 650 долара с обектива! Кеф ти автоматичен режим, кеф ти видео с фокус, кеф ти панорами, кеф ти снимки на тъмно от ръка (handhel twilight ли беше), кеф ти да навлизаш в ръчните настройки - бленди, исо и т.н.
Поздрави!

Автор: mavrodi   
Дата:   31-10-10 18:51

http://www.sony.bg/hub/dslr/2/article/id/1237478904513

Ето ти линка на апарата за които става въпрос в по горният пост на alffastar,само не можах да намеря апарата с обектива от щатите на по ниска цена от 1200 долара,не претендирам че знам всички сайтове.Аз имам фиджи S2000HD много е добро поне според мен но ....си взех NIKON D60 втора ръка и разбрах защо ми препоръчваха да взема DSLR,запазих си и фуджито разбира се [smile].Прецени си какво ще снимаш и как най вече и колко време ще отделяш на това си хоби [smile] ,лек избор ти желая (макар ,че невярвам да е така ).
Извинявам се аз гледах Sony с китов обектив SAL-18200 18-200mm f/3.5-6.3 DT AF qа не с 18-55mm f/3.5-5.6 DT AF Zoom цената наистина е 750 долара и това е цената с чанта ,приспособления за почистване ,малък триножник и три филтъра [shtrak] така ,че.....

Публикацията е редактирана (31-10-10 20:02)

Автор: alffastar   
Дата:   31-10-10 20:12

Да, объркал съм се - А33 с китов обектив е 750 долара, а не 650.

Автор: dafh   
Дата:   31-10-10 20:19

погледни olympus e-420:
http://www.technomarket.bg/products/09039790/reference?product_id=09039790

супер компактен dslr за 475лв нов

Дата:   01-11-10 08:35

ами щом фотоапарати втора ръка са на по висока цена .................не знам какво ще е качеството на този ,според мен по добре е вместо този да си вземе един Nikon D60 с 18-55 обектив и да приключи с търсенето докато не му дойдат следващите идеи ,цената е близка до тази която е готов да даде за фуджито макар ,че пак повтарям аз съм доволен от моето.Ако сега обаче трябваше да избирам фуджи бих се замислил над първият от трите апарата в линка по долу
http://www.dpreview.com/reviews/compare_post.asp

Fujifilm FinePix S200EXR ето за този става въпрос малко по скъп е но ми се струва по добър още веднъж успех.

Публикацията е редактирана (01-11-10 08:56)

Автор: pif   
Дата:   01-11-10 09:09

Стига глупости с тея ДСЛР нисък клас. Това е безмислена простотия нарпавена да се събират парите на будалите. Това е като да си купиш огромен джип ама да няма 4х4 и двигателя му да е 20 коня и едвам да върви на равно, да не говорим за лош път.
В чантата имам бърз ДСЛР, бърз филмов апарат и хубав сапунер без много варио. Всичко е въпрос на какво ще снимам. Повечето време снимам със сапунерката защото е много по бърза. Има екстри като фиксиран фокус и ако снимам на тъмно само го слагам на Х метра и забравям. Накрая имам 5 пъти по добри снимки от онея прота с 450Д 550Д Д3000 та дори и Д90.

Автор: digitalgab   
Дата:   01-11-10 09:27

Тъй, тъй, но дай някоя снимка в профила, да видим.

Дата:   01-11-10 12:06

Пиф аз изразих своето мнение без да казвам кое е по добро ,правиш мечешка услуга на момчето изкажи си мнението без да казваш това е по добро или не е добро ,просто кажи от личен опит кое на теб ти пасва и така ,аз също имам малък Кодак и съм доволен от това което се получава ,но исках ДСЛР и си взех откакто съм с него забравих за другите два.Да тежък е ,да повече пари е но .......аз си го харесвам и откакто ми е в ръцете снимам само с него ,верно онзи ден като се прибрах след 6 часово трамбоване из Дюлинският проход из селата ме болеше всичко но както казват кефа цена няма ..........[smile].Така че ти кажи за теб как е и не давай определения кое е хубаво и кое не колегата има глава на раменете ,може и да чете той ще си хареса [smile] .

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »