Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Може ли малко помощ при избор на апарат(сапунерка)
Автор: Tattler   
Дата:   19-10-10 20:09

Здравейте, тъй като знам, че тук мога да намеря компетентен отговор на моя въпрос, реших да се допитам до вас. Харесал съм си Canon Ixus 100 IS, но той вече е малко стар модел, та се чудя дали мога да си взема за същите пари нещо по-добро. Като цяло искам апарата да може да прави прилични клипчета в формат 16х9 30fps. Нарочно съм се насочил към апарат, а не към камера така че моля за съвети само за апарати. Благодаря предварително и очаквам с нетърпение отговорите ви [beer]

Отговори на това съобщение
 Re: Може ли малко помощ при избор на апарат(сапунерка)
Автор: vnvas   
Дата:   19-10-10 21:04

Casio Exilim EX FH100 e перфектен за снимки и видео[shtrak]

Автор: Mec   
Дата:   19-10-10 21:58

Те тия дето не са сапунерки и те не правят прилични клипчета, та не знам...

Автор: gpi72   
Дата:   20-10-10 09:23

Разликите при сапунерките от тоя клас не са кой знае какви така, че погледай малко снимки в нета с фотоапарата който си избрал за да не се набуташ с някое сапунерско недоразумение и каквото ти хареса взимай. По общо мнение Канон правят прилични сапунерки.
Canon PowerShot SD780 IS(Digital IXUS 100 IS) е модел от Февруари 2009, не мисля че е стар.

Дата:   20-10-10 09:27

Aми клипчета, които разгледах правени с canon-а изглеждаха прилични, все пак не очаквам за тия пари чудеса :) Иначе точно това ми беше идеята че е от началото на миналата година апарата и дали няма нещо по-ново и съответно по добро пак за тия пари. Но като цяло от мненията ви си вадя извода, че избора ми не е лош.

Автор: Georgi_Dimitrov   
Дата:   21-10-10 12:24

IXUS 105 IS - 299 лв.[smilie24]

Автор: thomas   
Дата:   21-10-10 21:30

Подкрепям vnvas. Аз си взех точно такова Casio и съм доста впечатлен. Освен HD видео (1280/720), може да снима и скоростно видео - 120 fps при 640/480 и до 1000 fps в някакви абсурдно малки резолюции. Резолюция от 10 мп като фотоапарат, 10х zoom - 24-240 мм, че и една "хитрина" - за 3/4 от секундата може да изстреля 30 кадъра с размер 9 мегапиксела със скорост, по-голяма от тази на автомат Калашников. После си избираш най-хубавия. Безценно за хващане на някое изражение или жест.

Автор: Han_solo   
Дата:   21-10-10 22:36

Tattler написа:

..............
> цяло искам апарата да може да прави прилични клипчета в формат
> 16х9 30fps. ....... [beer]
>
-------------
като човек който се занимава с видео се чудя защо точно апарат който снима 30 кадъра в секунда?

Автор: thomas   
Дата:   21-10-10 22:52

@Han_solo
Ми те повечето по толкова си правят - никакво особено изискване не е това.

Автор: pif   
Дата:   22-10-10 00:49

Хан_соло: ами просто е, монитора на пц-то е с рефреш 60 херца. Та половината.

Един страхотен турбосапунер Sony DSC-V3
Ама пусто му държи много висока цена. Иначе няма равен. За 7-те си мегапиксела и уникална хад матрица с 4 цвята и запис в роу ... мечта сапунер.
Видеото му като на повечето сонита накъсва от време на време и бърка с автофокуса.

Дата:   23-10-10 21:41

30те кадъра ги написах, защото повечето сапунерки по толкова правят, че даже има и с по-малко. Casio-то го видях, малко по-скъпо е от canon-a, но ще поразгледам по обстойно клипчета и снимки правени с него. Все пак 2 положителни мнения не са за пренебрегване :)

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »