Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2  3  4  5  6  7     всички  напред  последна
 Sony A55 или Nikon D90
Автор: infinity.7   
Дата:   19-10-10 23:08

Здравейте, нов съм тук, отскоро съм запален и съм малко затруднен с избора [smile] насочил съм се към тези двата модела, защото доколкото ми изяасниха няакой познати и консултанти в магазините са най-доброто което може да се вземе за около 2000 лв. с някой китов обектив като за начало, а това е максимума на бюджета ми за съжаление [smile] попрочетох доста и за двата и се обърках още повече [smilie11]
Моля за съвет!
Ориентирам се главно към портретни снимки.

Накратко: Начинаешт, портрети, 2000лв. Sony A55 или Nikon D90?
Благодаря ви предварително!

Отговори на това съобщение
 Re: Sony A55 или Nikon D90
Автор: hotsnail   
Дата:   19-10-10 23:19

Ами по важна е оптиката за тебе вероятно.

Вземи си никона с 85/1.8

или сонито с 85/2.8

Д90 е с повечко фотографски способности.

Сонито пък има страшно много благини докарани с електроника - някой са поразяващо добри.

Сонито е малко и леко и 85/2.8 е малък и лек. Никона е малко по тумбест и тежък и 85/1.8 е по-тежък.

Сонито е с по-нов сензор, което е добре. Сонито иа работещ АФ във видео - никона се опитва да прави някакъв фокус във видео.

Завсии си от тебе.

Ако искаш по-сериозно да щракаш снимки, да ги обработваш, да си играеш със светкавици и т.н. никона мисля че е за предпочитане. Сони нямат подобен на Д90 модел.

В момента най-близко като фотграфски способности е А850 ама идва малко скъп инак си струва парите.

Автор: Mec   
Дата:   19-10-10 23:24

То може и Никон 3100 за портрети с един 50мм Ф1.4, ама ще трябва да са поне до кръста.
Или ако от Никон пуснат един 85мм Ф1.8 с мотор догодина, още по-добре.

Автор: CyberGene   
Дата:   19-10-10 23:37

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: gmg571208   
Дата:   19-10-10 23:42

http://www.imaging-resource.com/IMCOMP/COMPS01.HTM

Тук можеш да видиш как изглеждат тестови кадри с двата апарата (и други модели, разбира се)[smile]

Автор: infinity.7   
Дата:   19-10-10 23:50

за който и да е от двата вероятно ще взема 50мм още сега и 85мм малко по нататък, засега на никона офертата е по добра май с 50мм и с 18/105 за тези пари...
искам да попитам и още нещо за което прочетох в една тема тук... ставаше въпрос за цвета на човешката кожа който не излизал реално от никон (извинявам се ако цитирам грешно някой)
някой знае ли нещо повече за това?
имам наблюдения в/у А300 с 50мм. ф1.7 и съм снимал малко с него и цветовете бяха мн добри...
това дали не е въпрос на настройка?

Дата:   19-10-10 23:55

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: serjy   
Дата:   20-10-10 00:44

до сега си мълчах, но просто трябва да се акцентира на факта, че никон предава много зле цветовете на човешката кожа. ето снимка от д700, от д90 е по-зле:

http://www.vista-vision.net/photos/veselina_02.jpg

като бивш собственик на никон, при това основно снимам портретно, просто се отказах от тая марка. да, с разни корекции постигаш приемливи резултати, но НИКОГА истински! Все пак, ако тази девойка, снимана на мека светлина(по залез е още по-зле), ти изглежда с естествена на цвят кожа ОК [smilie24]

..апа и тия портретници дето ти ги набутват са такива пръчки не е истина. в кошницата на сони има далеч по-добри портретни обективи [shtrak]

Публикацията е редактирана (20-10-10 00:44)

Автор: lsk_lindemann   
Дата:   20-10-10 03:25

Само който не е пипал А55 може да каже, че Д90 е по-добре. С кое е по-добър - с втория дисплей или с 5 минутното си видео??? С по-кьопавия автофокус (зае*и, че при Д90 го няма във видеото, но в А55 го има дори по време на експозиция) Да не говорим за детайла на новия сензор, който отвява Д90 или пък за 10те кадъра в секунда на пълна резолюция, 100% визьор...(х-ките може да си ги видите) С Алфа 200 (това недоразумение на ДСЛР-ите) и 50мм. Ф/1.4 стават невероятни портрети, та камо ли с А55 и този обектив. Да, откъм обективи Никон са по-напред и може би като система са по-добри, но конкретно между двата апарата е глупаво да се прави сравнение - делят ги 2 години (ако не и повече) и развитието на технологиите си оказва думата. Но ако ще си мериме пишките, че Никон имали по-хубави стъкла - еми взимаш Цайсовете или новите G-Lens и си решаваш проблема, ако обикновените Сони обективи не те кефят. Може да звуча хейтърски, но да се твърди, че апарат на повече от 2 години е по-добър от SLT от 2010 е смешно. И то поне да беше някой Канон, ами то - Д90 [smilie18] Айде със здраве, ти си решаваш. Може Д90 системата да ти е по-изгодна, мнението ми е главно срещу хулителите на А55.
П.С. Всичките ми мотиви и аргументи в полза на А55 са изцяло базирани на личен опит (макар и малък) с апарата и множество демонстрации на възможностите му. Ако пък толкова много продължавате да твърдите, че Д90 можел нещо много повече от А55, има и следното решение : народът го е казал - "Като не те кефи нещо на снимката, отваряш Фотошопа и го оправяш". Не сравняваме Мерцедес със Трабант, че да правим трагедии от това кой колко по-лош бил от другия. Просто А55 е по-актуален като технологии и по-функционален.

Автор: mitakabus   
Дата:   20-10-10 07:03

Абе май А33 е по-добрия вариант. Не съм намерил още сравнение/тест между двата А55/А33. Но малкия е първо по-малък, второ с по-малко мпикс. и надявам се по-малко шум. Аз силно се замислям за едно такова малко А33, особенно като го видях едно до друго с А55 и А550 какво компактно и малко е...[smilie10]
..п.с Сайбъре, колко теми трябва да се обсъдят със примери и снимки за да видиш калпавия цвят и WB на Д700, стига си си хвалил гарджето бе..То хубу снимаш на RAW ма после колко време си оправяш кадрите е въпроса...Аз мога да кажа че от Сони май само А900 е с наистина добър AWB и цветоподаване. Това за всички Сони-та не важи! Особено за А700 дет си снимал. Дори А350 го издухва от към цветоподаване А700 да не говорим за AWB където са зле всичките.. Та давайте по същество в темата..[shtrak]

Автор: джъмбо   
Дата:   20-10-10 07:25

примирете се с факта, че работещите фотографи снимат с канон и никон... но те са будали явно и са мазохисти които искат да се мъчат с пост обработка... [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

а иначе кервана си върви канон и никон си държат лидерски позиции а кучетата си лаят [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

прост пример
от топ сватбените фотографи единствено бони познавам да снима с топ модел сони...

останали над 20 човека които познавам ( а сигурно са доста повече) снимат с канон и никон като на някой техниката е доста по-скъпа от сони... но те горките будалайци си се мъчат ли мъчат....

а по темата... малко е смешно да се сравняват различни класове камери...

а колкото до д90... пазара го показва [thankyou]

Автор: didesignbg   
Дата:   20-10-10 08:40

В а55 е сензора по който в момента въздишат всички никонци. Има доста по-сериозно видео, дори се прокрадват спекулации че апарата е способен да вади 3к @ 24 к/с. И доста други приятни глезотии. С 85/2,8 ще е супер компактен. Приятните бонуси - стабилизация, видео, панорами, GPS, чупещ дисплей, 10 к/с.
От другата страна има един д90, който си е прекрасно балансиран фотографски инструмент. Акцента е върху фотографски инструмент.

Та ако искаш да се развиваш като фотограф д90[smilie24] [smilie24]
Ако искаш камера която да те забавлява и да има интересни възможности а55 е логичния избор. Въпреки че е Сони.

Дата:   20-10-10 09:17

Дата:   20-10-10 09:26

Кибере, мноо си нервен нещо [smilie18]
С Нейви лафим и хапеме, ама някак без излишни емоции, с финес. Ти като не можеш да кажеш нищо по техническата част, почваш да нападаш човека, чието мнение не ти изнася. Това да ти говори нещо? Па и заплахи вече почнах да получавам на лични... лелее баси талибаните никонски [smilie24] [smilie18]

Снимката ще я махна само ако Нейви ми каже [smilie3]

И коментирам изцяло техника която познавам лично! Не коментирам сони, канон, пентакс и панасоник [shtrak] Ще продължа да навовавам проблемите с истинските имена, а това, че на теб и още двама-трима няма да ви хареса критичния ми тон, нали знаешш през кое ми е .. [shtrak]

Автор: джъмбо   
Дата:   20-10-10 09:34

твоето както казахме си е живо еничарство...
камерата ти била виновна...

както казах не камерата прави фотографа [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

Дата:   20-10-10 10:15

Дата:   20-10-10 10:30

Кибере, прочети първата главана "Тъй рече Заратустра" и виж мъдреца какво го направиха селяните на мегдана [smilie7]

Ти за мойта техническа грамотност не се грижи, по-добре наблегни на своята, гледай си там никончето и се радвай на живота. Ако имаш някакви технически аргументи време е да ги дадеш [smilie25]

Цветовите проблеми на никона са ФАКТ! Подлежат на корекция, но на мен времето ми е скъпо да го пилея в ненужни обработки. [shtrak]

...аа споко , друг ми праща съобщенията [smilie21]

Публикацията е редактирана (20-10-10 10:31)

Дата:   20-10-10 10:32

Дата:   20-10-10 10:35

Сержи, тая снимка при какви условия я снима и с какво я обработва??? Ааа, не била твоя, а на Нейви... А не е ли супер грозно и малоумно да използваш чужди снимки?! Бил си снимал с Олимпус и затоваа нямало как да покажеш снимки с Никон. А тогава къде се вреш в темата бе, аланкоолу?! Имал си навремето някакъв Д80, ама темата тук не е нито за Д80, нито за Д700. Ето това се нарича типичен хейтър.

прав си! по силни и точни технически аргументи скоро не бях получавал [smilie24] [smilie8] [smilie18]

ще го постна пак, барем го видиш [smilie3]
...аа споко , друг ми праща съобщенията [smilie21]

Публикацията е редактирана (20-10-10 10:36)

Автор: tbby   
Дата:   20-10-10 10:42

Вие и до заплахи ли стигнахте, фоточикиджии мои? [smilie18]
Вземете се съберете накрая и се вземете [smilie18]
Пак осрахме на човека темата...

Дата:   20-10-10 10:43

Дата:   20-10-10 10:45

Дата:   20-10-10 10:55

Вижте, нищо лично или против никон! Просто снимам над 90% от времето хора и цветопредаването ми е създавало сериозни проблеми, които не са решими с някакви автоматицирани процеси, като ауто бял баланс, а трябва индивидуален подход към конкретната снимка. Това естествено губи много време и ако човек не се занимава префесионално с фотография цялата галимация е безсмислена. Пиша тук само за да има питащия представа от проблемите, за това и дадох пример, ако това му харесва, нека си вземе и никон, кво лошо има?
Понеже като бивш никонаджия, търсех решение в никонската кошница и бях теглил снимки от почти всичките им камери, изводът е за мен, че по старите д50, д70, д70с даже и д80 са горе-долу добре, най-зле са д5000 и д90, д700 е по-добре, но пак се забелязва.
Иначе графиките са много хубави [smilie24]

Автор: bativ   
Дата:   20-10-10 11:24

Пич, както виждаш, темата се разпърдява в спорове между никонци, каноци и сони фенове. Аз си снимам с а700, и няма кой да ме разубеди че това не е супер машина, свръх фен съм на сони, НО, горещо ти препоръчвам никона. Сонито е мн скъпа система ако търсиш качествени обективи, малко разнообразие имат. Докато с никон ще имаш богата гама, постоянно има обективи, които се продават на адекватни цени, въобще, ориентирай се към никона. Вземай една 85ка на 1.8 и ще си в пърфект кондиция за снимане на портрети, макар че на кропката е по-добре да си с 50ка (мое мнение).

Автор: didesignbg   
Дата:   20-10-10 11:30

CyberGene, какво общо има сензора на NEX-5 с този на A55???
Със същия успех на мястото на д90 можеше да сложиш д3000[smilie18]

първа  назад  1  2  3  4  5  6  7     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »