Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Фотография за начинаещи
Автор: Diana5678   
Дата:   08-10-10 18:07

Здравейте,
от скоро се занимавам с фотография, не професионално, а по-скоро като хоби. Помогнете ми да си избера подходящ апарат? И идеи от къде?

Отговори на това съобщение
 Re: Фотография за начинаещи
Автор: Mixmike   
Дата:   08-10-10 18:10

Всеки един апарат между 50 и 50000лв ще ти свърши работа[smilie24]
Успех![beer] [shtrak]

От къде? В магазина няма ли?[smilie10]

Публикацията е редактирана (08-10-10 18:11)

Автор: pes1t1   
Дата:   08-10-10 18:37

Мой тук сериозен отговор няма получиш..... прочети някой друг пост и ще разбереш за какво говоря

Автор: emo1   
Дата:   08-10-10 18:40

Аз също си търся фотоапарат, не смея да пусна тема заради подобни отговори. От доста време чета и достигнах до извода че тук най-малко биха ти препоръчали това което търсиш, защото не си формулирала правилно въпроса. По добре пиши дали ДСЛР или не и до колко пари и се подготви за подигравки от големите фотографи! Ще те посъветват да посетиш фотокурс, да си купиш на старо от борсата, да купиш техния модел фотоапарат и ще има и спор с мотор или без мотор и тн. Ще ти препоръчам този сайт: http://www.dpreview.com/ ако незнаеш английски пусни преводача на Гугъл и ще си избереш сама подходящ фотоапарат, аз съм се спрял на Sony Alpha 33 или Nikon D3100 но ги няма още в БГ.[smile]

Публикацията е редактирана (08-10-10 18:55)

Автор: MauMyHa   
Дата:   08-10-10 18:59

[smilie18] Добре казано от 50-50 000 лева [smilie18] [smilie5]

разходите за апарат + 200-300лева за Тези идей [smilie18]

Публикацията е редактирана (08-10-10 19:25)

Автор: victory13   
Дата:   08-10-10 19:01

браво емо... един човек да чете у тоз форум [smilie24]
/на старо е от базара, но и борса става/
иначе малко пояснения вярно няма да са излишни ...

Автор: exo99   
Дата:   08-10-10 19:06

Напиши в търсачката на форума " избор фотоапарат " и ще се появят много теми, подобни на твоята.
Ще намериш и много отговори.

Но въпросът ти наистина е като " Каква кола да си купя?".

Успех! [smile]

Автор: autosvet   
Дата:   08-10-10 19:41

Едни 900-1200 за начало си приготви [smile] Мини през някой магазин за фототехника и виж кое ти допада и снимай.

Автор: sieg   
Дата:   08-10-10 20:15

кои по-точно са "големите фотографи" с острите мнения тук? комбинация от двете не съм срещал

Дата:   08-10-10 20:21

Трябваше да сложа кавички на "големите", имах предвид разбирачи![smile]

Автор: BirdOfPray   
Дата:   08-10-10 20:44

Въпроса ти звучи така горе долу:
"ПИЧОВЕ... аз нещо пригладнях.... яде ми се нещо... ама не знам какво ... ще съм благодарен ако ми помогнете да разбера какво точно ми се яде" [smile]

Автор: Любител2   
Дата:   08-10-10 21:15

Какъвто и апарат да си купиш,след година ще искаш да си купиш по добър,или по нов,или още един обектив.Аз съм Любител и в момента снимам с Canon350d с три обектива,18-50,28-105 и 90-300.Ако сега трябва да си взема апарат ще си купя 500D и 18-135.[shtrak]

Автор: мара   
Дата:   08-10-10 21:22

не им обръщай внимание. чети си темите с препоръките. м/у плявата има и важни неща. никак няма зор да си сменяш техниката на една година. но аз лично съм с 2-ра ръка апарат. много запазен, не скъп, купен от тук, от базара. доволна съм.

Автор: Mec   
Дата:   08-10-10 22:15

Diana5678 написа:

> Здравейте,
> от скоро се занимавам с фотография, не професионално, а
> по-скоро като хоби. Помогнете ми да си избера подходящ апарат?
> И идеи от къде?

ето от тука си избери, който ти е по джоба:

http://www.cameranu.nl/artikel/41173/Canon_EOS_500D_Body.html

после остава по-трудното, обективът да си избереш.

Автор: Rand   
Дата:   08-10-10 22:27

Без да кажеш с какъв бюджет разполагаш, трудно могат хората да кажат някакви конкретни предложения. Иначе при избора на DSLR трябва да подбереш и обективите в зависимост от това какво ще снимаш и да смяташ цената им заедно. Имай предвид, че добрите обективи са дългосрочна инвестиция, а самият фотоапарат се сменя с излизането на по-нови модели (ако бюджета позволява и ако разбира се новият модел предлага нещо интересно, което липсва при стария)
Апарат не съм вземал от базара, но съм купувал два обектива и съм доволен.

Успех при избора.[shtrak]

Публикацията е редактирана (08-10-10 22:28)

Автор: jino   
Дата:   09-10-10 06:46

На така зададен въпрос:

1.Задължително огледално рефлексен
2.Задължително Фул фрейм
3.Желателно Никон или Канон

При оптиката.

1.На първо време добре ще ти дойде варио обектив в диапазона между 17 и 50-60 мм м/17-55ф2.8/ за да опиташ пейзаж и още един в диапазона 70-200 /70-200ф2.8/ за да поснимаш портрети.

Ако имаш определено влечение към дивата природа и към снимките със птици и животни може да вземеш един твърд обектив в диапазона между 400 и 800 мм. Знай обаче че цената на добър такъв ще надхвърли и най-смелите ти очаквания.

Така изключая последното имаш 2 варианта
-Първи вариант
купуваш цялата техника нова ,излиза ти на цена около 10000 лв

-Втори вариант
купуваш техника втора употреба ,този вариант ще ти излезе като цена около 2/3 от цената на първия./ако намериш в продажба посочената техника/

Тук не включвам разходи за чанти ,филтри и други аксесоари .

Автор: ittv   
Дата:   09-10-10 09:03

като не можете да задавате въпроси, ще получавате и такива отговори, сърдете се самите себе си, аз не съм видял при нормално и интелигентно зададен въпрос да не се отговори подобаващо

@емо1 : курсовете и апаратите втора ръка не са за пренебрегване и ако мислиш, че това са лоши съвети избирай си кошниците, които си харесал в момента и после се чуди ама това защо така, ама онова защо така, от ревюта и графики нищо няма да разбереш ...

Автор: valen_tin   
Дата:   09-10-10 09:46

от тази мания за заяждане, чак за маса пари несъвместими неща почнахте да препоръчвате ... къде го този фулфреймски канон с EF-S 17-55/2.8 [ezik]

Автор: Uve_Smotanson   
Дата:   09-10-10 10:33

Diana5678

Кажи някакъв примерен бюджет, с който разполагаш в момента. Кажи и какви сюжети предпочиташ да снимаш за начало, за да ти се препоръчат някакви обективи.

Автор: jino   
Дата:   09-10-10 11:08

Никкор 17-55/2,8 е добър обектив който пълноценно можеш да използваш на тяло със каквато и да е матрица.

Естествено и двата производителя имат богата гама от обективи и девойката /предполагам/ може да си купи това което пожелае без да се съобразява с моят съвет.

Това което написах е съобразено с моите възможности [smile].

За мое съжаление преди време когато аз бях изправен пред подобна дилема ,още дори и не предполагах колко силно ще се запаля с времето,не послушах съветите на по опитни от мен хора и макар че имах финансова възможност реших да започна с по-ефтина конфигурация [smile] .
В последствие това мое решение доведе до изхарчване на доста повече пари.

Автор: Mec   
Дата:   09-10-10 12:11

jino написа:
>
> За мое съжаление преди време когато аз бях изправен пред
> подобна дилема ,още дори и не предполагах колко силно ще се
> запаля с времето,не послушах съветите на по опитни от мен хора
> и макар че имах финансова възможност реших да започна с
> по-ефтина конфигурация [smile] .
> В последствие това мое решение доведе до изхарчване на доста
> повече пари.

Като ти гледам ника ти си мъж.
А пък въпросната Диана би трябвало де е жена.
Та жените не ги ловят мъжките "болести" на харчене на луди пари заради кефа да притежават скъпа техника. И аз съм преболедувал като бях по-млад от подобна типично мъжка "болест" на стремеж към върховен кеф чрез търсене на "съвършенната" техника, която е трябвало да ме направи щастлив.
При всеки случай ако имаш пари и си купиш най-евтиното от ДСЛР-ите и изчакаш 2 години да се почудиш какво да си взимаш после, няма как да си се прекарал. Понеже и скъпо да купиш, точно след 18 месеца ще има още по-нов модел фотоапарат и тогава пак ти е неизбежно новото харчене на пари ако си заразен вече с вируса на търсенето на "съвършенството" дето го няма.
Ето аз например, скоро стават точно две години откакто съм купил най-евтиния Никон и се чувствам особено приятно че съм със развързани ръце да си правя каквото си искам като следващ ход. Няма да ме е яд че съм се прекарал с нещо като прехваленото Д90 и че трябва да загубя доста пари ако се опитам да го продам за 350 евро през април 2011г. при положение че през 2008г. е щял да ми струва 1200 евро. Нали така ?
Евтиното си е супер готино за начинаещ с уравновесен характер. Позволява ти да си разбереш сам за какво няма смисъл да си харчиш парите. Собственият опит е най-подходящият учител-съветник по закупуване на ДСЛР-и и обективи.

Дата:   09-10-10 13:05

Аууу, оказах се прав за съветите, не съм споменавал че са лоши!
За да угодиш на критерийте на всички трябва да купиш Canon EOS 1Ds Mark III за 13799лв. което няма да направиш.

Най-много за ограничен бюджет ще преобладава мнението за Nikon D90, след като го закупиш ще си щастлива защото сигурно прави хубави снимки нищо че е стар модел, но според мен техниката не е като виното.

А, забравих че последните десет години е трябвало да мислиш за обективи, преди идеята за фотоапарат.

ittv, Sony Alpha 33 все още не е на пазара за да го определиш, като кошница![thankyou]

Автор: ittv   
Дата:   09-10-10 13:50

да кажем, че съм го пробвал преди месец, нищо че не е на пазара, за разлика от теб не си проветрявам устата само, а говоря от личен опит, просто е нисък клас тяло, както и никона, който предлагаш, за тези пари може да се купи по-качествена техника на старо съответно от по-висок клас...

Ай сектир от разбирачи [ezik] [ezik] [ezik]

Дата:   09-10-10 14:09

Последно, кошница или нисък клас!
Ставаше въпрос за любители, не си проветрявам устата, само писах какви мнения да очаква тук.
Ти като си "разбирач" поне ми кажи кога ще излезе на пазара?
На 23 и 24ти ще посетя замъка на Граф Дракула и до тогава ми се иска да притежавам апарат, ще кача снимки![shtrak]

Публикацията е редактирана (09-10-10 14:44)

Автор: ffwd   
Дата:   09-10-10 14:35

"Автор: jino
Дата: 09-10-10 11:08

Никкор 17-55/2,8 е добър обектив който пълноценно можеш да използваш на тяло със каквато и да е матрица."

Jino, Nikon 17-55mm f/2.8G AF-S e фантастичен, но за жалост DX, т.е. "кроп" обектив.. [smilie3]

[beer]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »