Автор: boni
Дата: 01-10-10 09:16
Е хубаво:) Тая дискусия я водихме в блога и. Дадох и пример и с НГ, както и с книгата им "Великите портрети"
Да не говорим, че авторът на снимките съвсем любезно каза, че не е известен за желанието и и веднага свали снимките, за да не стават конфликти. Тя пък твърди, че го е уведомила и едва ли не нейната дума тежи повече от неговата.
Аз не знам кой не казва истината в този случай и не се наемам да съдя. Написах и, че ако беше пуснала публичен коментар под снимката, че желае да се свали, щеше да е ясно, че е заявила желанието си.
Освен това ние не можем да махаме снимки от профилите на автора, само защото някой пуснал мейл и се подписал с блог. Всеки може да го направи и всеки може да твърди, че е той на снимката и че договорките му с автора са такива и онакива. Не става така.
За мен този въпрос приключи в момента, в който авторът на снимката написа това :
"Снимката е авторова, моделката не ми е писала нищо на мен, изтрийте всички снимки с нея. Те са 3 към момента. Не бих искал да има недоразумения.
Приятна вечер."
Трябва да кажа също, че публикуваната в статията лична кореспонденция не е пълна, а само извадки, което пречи за получаване на пълна представа за нещата. Това, както и филтрирането на изказванията в блога, преди появата им, не ми допада. Може би е начин на работа във ВАЦ, не знам.
На който му е интересно да чете коментарите в блога, на мен вече ми омръзна:)
http://lucysetian.eu/zeleno/sotzialni/117-tvoi-snimki-v-neta-bez-razreshenie
Публикацията е редактирана (01-10-10 09:49)
|
|