Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна
 Дайте съвети относно сток фотографията
Автор: G.Shopov   
Дата:   24-09-10 22:43

Здравейте колеги. Разполагам със Sony HX1. Успях да припечеля от кръщенета и от сватби прилични пари но искам да се захвана и със сток фотографията до момента се боря повече от 6 месеца за регистрация във АйСтокфото но без резултат във фотолия нещата са др. Там ми приеха няколко снимки но успехът е същият - 0. Дайте съвети и насоки за да успея във стока. Ще помоля само редовните спамери да се въздържат от "остри" и неуместни шеги. [smile]

Отговори на това съобщение
 Re: Дайте съвети относно сток фотографията
Автор: harvester_vn   
Дата:   24-09-10 22:53

А какво снимаш за сток?

Автор: Uve_Smotanson   
Дата:   24-09-10 22:55

Никакъв шанс, още на ниво техника. Поразгледай снимките в сток сайтовете. Сапунерски няма. Отделно левъла е много сериозен. Има хора, които бачкат с модели, модни агенции и имат сериозен опит и технически възможности. За втори път я пробваш тази тема, това по спомен, но отговорът отново ще е същият както преди.

Автор: GOSPODIN   
Дата:   24-09-10 23:29

Зарежи, имам над 30 снимки и 10-на видеа приети от раз и пак е 0. Трябва голяма и сериозна работа в много насоки и поне 1000 - 2000 кадъра за да имаш някакъв доход от около 50-100 долорес на месец.
Тоя апарат трудно ще ти донесе регистрация.
Успех!

Автор: ilcoin   
Дата:   24-09-10 23:37

Гледай какви снимки се слагат по сайтовете и брошурите (една брошурка от мобилен оператор примерно), после се замисли какво ти си качил и дали евентуално би могло да е от полза на някой дизайнер за нещо. Има БГ сток-форум, там е доста интересно. Може да видиш какво правят другите.

Момента с техниката също го има, за него ти казаха вече.

И като снимаш, не забравяй да оставяш място за текст [beer]

Автор: strikeback   
Дата:   24-09-10 23:44

има много информация в нета - включително и няколко огромни теми тук

поразтърси се, по-прочети

основното е търпение и да не се отказваш

първите 6 месеца до 1 година са общо взето инвестиция - едва след това започва да има няакъв смисъл

за съжаление става все по-трудно, и сайтовете стават все по придирчиви, въведоха и данъци и т.н.

не знам какво снимаш, ай стока аз два пъти съм го пробивал, от 3-4 път

виж шътър-а не

но май няма да качвам там за сега

GOSPODIN - въпроса не е само в количеството, но и снимките да са продаваеми

при няколко хиляди снимки ще правиш много повече от 50-100 долара на месец - аз имам 10 пъти по-малко и съм в този диапазон

Автор: d_devil   
Дата:   24-09-10 23:46

GOSPODIN На каква тематика е видеото? Ако може линк на лични. [smilie24]

Дата:   24-09-10 23:50

Да, идеята е да са продаваеми нещата. Ако имаш опит като дизайнер, това би ти помогнало много. Ако ти би дал пари за това, значи и друг някой (евентуално) би дал също.

Автор: SLR   
Дата:   25-09-10 00:15

От сток агенции се изкарваха пари преди 5 години, сега вече има десетки такива агенции, със милиони снимки и хиляди фотографи който снимат със сериозна професионална техника.
Колкото и каквито снимки да качиш, не разчитай на повече от 2-300 долара през първите години.

Дата:   25-09-10 00:58

Хора не говорим за основен доход а просто за нещо странично. Определена тема нямам на която да снимам . Обичам пейзажната фотография но по сток сайтовете много не се тачи. Затова почнах да снимам и малко натюрморт но явно не съм достатъчно добър все още в този раздел. Що се отнася до техниката знам, че във очите на някой е смешна но във определени обстоятелства и фактори прави страхотни снимки. [beer]

Автор: Myth   
Дата:   25-09-10 01:01

Преди да пиша в темата, изнамерих другите ти теми, разгледах профила ти няколко пъти и...
Хм, меко казано в твоя случай темата ти заслужава спам. Обичайните "спамъри" в другите ти теми ако си забелязъл в повечето случаи са хора с доста опит във фотографията, повечето от тях и в сток фотографията. Същите са ти написали много верни неща. Замисли ли се защо толкова време ти отхвърлят снимките в iStock, веднага ще ти кажа, ако са като във профила ти просто не струват, имаш няколко приятни пейзажа, един приятен портрет и до там, опитите ти за предметна фотграфия са.... мнооооого зле, не зная какво си предлагал в микросток сайтовете, но ако са подобни неща... няма и да успееш скоро. Пейзажите ти дори и приятни ще ти почти невъзможно да продадеш, защото просто ... ами тези които се продават са на светлинни години пред твоите. Дори да закупиш ДСЛР с добър обектив, кой знае колко по-добри снимки няма да почнеш да правиш, освен в техническо отношение. Както би казал asahi запиши се на един курс по фотография, научи поне малко за светлина и осветление и...
И още нещо, да приемем че снимаш добре, темата ти пак е за спам, защото питаш каква техника да закупиш, а не казваш в коя точно област желаеш да снимаш, за предметна фотография ти трябва едно оборудване, за пейзаж, друго и т.н.

И последно да се чуди човек как снимаш сватби и кръщенета със сапунер и вградена светкавица...
Пък и се чудя на себе си как изписах толкова, когато едно "НЯМАМ ДУМИ" би било достатъчно. За протокола ще кажа в iStock приеха снимките ми и ме одобриха от първия път, след това някой одобриха, някой върнаха, нямам една продажба, поразгледах и реших д ане качвам докато не покрия някакво ниво, е вече една година и повече не съм качвал. То не че и голямо развитие имам де фотографията си иска време, корто при мен е проблем. Не мисля, че снимките ми са нещо особено имам много да уча... Да ти се чуди човек на самочувствието, което демонстрираш в тази и други теми.
Учисе и успехи ти желая, ама само с техника няма да стане.

П.С. Прочетох и последния ти пост, техниката сама по себе си не е смешна, зависи за какво искаш да я ползваш и какво може да правиш с нея.

Публикацията е редактирана (25-09-10 01:04)

Автор: bozo   
Дата:   25-09-10 01:09

G.Shopov,
Първо ти трябват съвети относно фотографията като цяло. Като общо понятие. И изобщо.

Дата:   25-09-10 01:22

@bozo
Баси как го каза в едно изречение.

Автор: Uve_Smotanson   
Дата:   25-09-10 01:29

Не мога да си обясня, защо като се пуснат някакви слухове за нещо и младата генерация се юрва да "вади пари" от неща, за които и понятие си няма. Аз една година си чистя снимането откъм техническа страна и още не съм постигнал левъла, който съм си поставил, въпреки че има някакво мърдане напред, дори символично. Значи такъв кадър ти със сонито не можеш да постигнеш.

http://www.prlog.org/10158852-knitting-fabric-for-fitness-wear.jpg

Изисква се тяло и обектив. Осветление, като това може да означава не само светкавици, а и допълнително оборудване. Зала, която трябва да е подходяща. Да платиш на модела, за да изкараш и т.нар. модел релийз, защото няма да ти приемат кадрите. Да се плати за тренировката, евентуално екип ако се изисква и въобще един куп дреболии, които те правят не смешен, ами не знам какъв с тази сапунерка. Ами ако моделите са 2, 3, 5 за да симулираш семейство или каквото си решил да заснемеш. Canon, а и други по опитни споменаха и размерите на кадрите, RAW не знам искат ли или не, но примерно има сайтове, които отхвърлят 10МР кадри, или поне с такова впечатление съм останал от други теми. Отделно се държи и на обработката на кадрите, което е съвсем друга тема. Та тая работа не е като оная работа. Ако си мислиш, че си подготвен да излезеш срещу професионалисти, защото много стокаджии са...

Автор: Lefthand   
Дата:   25-09-10 03:05

Не искам да те обезсърчавам, но по отношение на сток-фотографията към момента приличаш на човек, който си е забравил велосипеда, явявайки се на автомобилно състезание!
Аз на твое място няма да пропусна кръщене![smilie5][beer]

Автор: burningice   
Дата:   25-09-10 08:54

Според мен фотоапарата за сток фотографията не е от голямо значение, защото напр. Юрий Аркус снима с някаква огромна стара камера, май не е и японска, а продава яко.

Дата:   25-09-10 08:56

Това с велосипеда и автомобилното състезание е много сполучливо казано [smilie24]

Иначе, не мисля че сте прави да напрадате така човека. Не че това, което казвате, не е така. Но и все пак, малко по-мек тон би бил по-подходящ за целта. Все пак, човека попита културно ...

Дата:   25-09-10 09:07

ilcoin преди да отговоря на човека се поинтересувах и прочетох предните му теми, това не му е първа тема с този въпрос, учудвам се, че все още някой изобщо си прави труда да му пише.

Автор: strikeback   
Дата:   25-09-10 09:39

хахахахахахах
тази снимка на въпросния юри е 35 Мпх тук

сигурно е с много стара при това руска камера снимано...

но него не го гледайте въобще - това е организиран бизнес, и е много вероятно дори да не е лично негова тази снимка

Автор: xm_style   
Дата:   25-09-10 10:19

ти си гений щом можеш да вземаш поръчки за сватби и кръщенета [smilie19]

Автор: seal   
Дата:   25-09-10 11:54

@G.Shopov - кради от чуждите идеи, виждам имаш опит:-)

Дата:   25-09-10 12:46

@seal тука вече няма да се разбереме... Коя точно идея съм открадна а ?

Дата:   25-09-10 12:48

Всъщност в краденето на идеи не виждам лошо, стига да го можеш, като хората.

Автор: valen_tin   
Дата:   25-09-10 14:11

купи си ей тази книжка:

http://www.bookdepository.co.uk/book/9780321713070/Taking-Stock

Taking Stock: Make money in microstock creating photos that sell

20$ на фона на всички други инвестиции на пари и време, които ще трябва да направиш за Сток фотография, мисля че е добро начало.

прясно прясно излезе, аз си я взех.

Автор: seal   
Дата:   25-09-10 14:37

@G.Shopov
ми ето тази:
https://photo-forum.net/i/1324589

буквално "преснимана" от снимка на TriCoast показана в една МНОГО известна книга за фотография:

http://www.picvalley.net/v.php?p=u/1682/9101144601873635512854144845AparQOw1k9XO4iM0GgQ.JPG

Но Myth е прав де, няма лошо, тъй че не го казвам с лоши чувства или упрек

първа  назад  1  2  3     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »