Автор: Myth
Дата: 25-09-10 01:01
Преди да пиша в темата, изнамерих другите ти теми, разгледах профила ти няколко пъти и...
Хм, меко казано в твоя случай темата ти заслужава спам. Обичайните "спамъри" в другите ти теми ако си забелязъл в повечето случаи са хора с доста опит във фотографията, повечето от тях и в сток фотографията. Същите са ти написали много верни неща. Замисли ли се защо толкова време ти отхвърлят снимките в iStock, веднага ще ти кажа, ако са като във профила ти просто не струват, имаш няколко приятни пейзажа, един приятен портрет и до там, опитите ти за предметна фотграфия са.... мнооооого зле, не зная какво си предлагал в микросток сайтовете, но ако са подобни неща... няма и да успееш скоро. Пейзажите ти дори и приятни ще ти почти невъзможно да продадеш, защото просто ... ами тези които се продават са на светлинни години пред твоите. Дори да закупиш ДСЛР с добър обектив, кой знае колко по-добри снимки няма да почнеш да правиш, освен в техническо отношение. Както би казал asahi запиши се на един курс по фотография, научи поне малко за светлина и осветление и...
И още нещо, да приемем че снимаш добре, темата ти пак е за спам, защото питаш каква техника да закупиш, а не казваш в коя точно област желаеш да снимаш, за предметна фотография ти трябва едно оборудване, за пейзаж, друго и т.н.
И последно да се чуди човек как снимаш сватби и кръщенета със сапунер и вградена светкавица...
Пък и се чудя на себе си как изписах толкова, когато едно "НЯМАМ ДУМИ" би било достатъчно. За протокола ще кажа в iStock приеха снимките ми и ме одобриха от първия път, след това някой одобриха, някой върнаха, нямам една продажба, поразгледах и реших д ане качвам докато не покрия някакво ниво, е вече една година и повече не съм качвал. То не че и голямо развитие имам де фотографията си иска време, корто при мен е проблем. Не мисля, че снимките ми са нещо особено имам много да уча... Да ти се чуди човек на самочувствието, което демонстрираш в тази и други теми.
Учисе и успехи ти желая, ама само с техника няма да стане.
П.С. Прочетох и последния ти пост, техниката сама по себе си не е смешна, зависи за какво искаш да я ползваш и какво може да правиш с нея.
Публикацията е редактирана (25-09-10 01:04)
|
|