Автор: vegata
Дата: 12-09-10 19:38
Та щракам си аз с китака 18-55 и EOS550D, и вече ми се струва, че малко бавен ми идва фокуса, че не ми е баш остър, че бокето му не е това, което бих искал. Разгледах из павилиона оня ден и се вгледах на 15-85. Изчетох му ревютата насам натам правени от уж компетентни хора и в крайна сметка реших да се допитам до вас за малко мнения. Освен че е скъп и малко тежичък за моя апарат какво бихте добавили или препоръчали. Не съм се влюбил в обектива, така че човек с достатъчно добри доводи (така да се каже) би могъл да ме пренасочи към нещо друго. В общи линии мисля да го ползвам за туристически цели- щракане в планината, чат пат портрет, не знам как се справя с макро снимки и т.н. Мисля че покрива добър диапазон от мм за тези цели. Малко е тъмничък, но както каза пича в магазина ако беше светъл щеше да е с червена гривна :) Нека имащите подобни, или пък такъв обектив да споделят какво могат колко са доволни. Мисля че тмата ще е полезна и за други колеги пред същата дилема - Какво да си взема като китовия ми стане слаб?
|
|