Автор: malin_id
Дата: 10-09-10 14:51
Зравейте! Отварям тази тем за да посоча потребителя force69 който ми продаде тяло Nikon D2H, с отговор на въпроса ми преди продажбата: "Всичко наред ли е с тялото, особености, изпусквания, пукнатини и т.н" - отговор: "Нищо подобно, внесен е от Англия, иначе работи безупречно утре можеш да си го пробваш"
При първоначалния допир с тялото след 10-тина кадаъра всичо беше наред, но след няколко дни тестване в различни ситуации и светлини забелязах тъмно петно в горния десен ъгъл по хоризонталата снимка , редовно засичане на шутера след стартиране на камерата, съмнения за повреден светломер (преекспониране или недоекспониране на кадъра при правилни показатели на светломера) пример , и избиване на син нюанс при всички снимки с една стъпка прееспонация. Мисля че проблема е от шутера. Разбирам че камерата е доста стара, разбирам че парите за нея които дадох не са толкова много, Но не са и малко. Нещото което най-вече разбрах е, че човека е гледал бързо да се отърве от него, и без много приказки.
Като заключение бих добавил, че Никончето ми харесва, допада ми високата скорост която притежава но с тези подробности около него незнам за какво да го ползвам.
Ако някой може да ми даде съвт какво точно може да му има, и как да го оправа ще съм много благодарен.
p.s. В момента не съм в България и нямам възможност да го занеса на диагностика и профилактика.
|
|