Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Екскурзия - има ли проблеми за техниката?
Автор: rusinov   
Дата:   26-08-10 10:14

Колеги, дайте съвети. Има ли някакви особености при носенето на техника в страните от ЕС? Става дума за тяло, 2-3 обектива, филтри и статив. По време на полета мисля всичко да е при мен като ръчен багаж, с изключение на статива, който ще е в куфара. Става дума конкретно за Рим. Има ли проблеми при носенето на статив във Ватикана да речем. Ще съм благодарен на всякаква информация. [beer]

Отговори на това съобщение
 Re: Екскурзия - има ли проблеми за техниката?
Автор: mike74   
Дата:   26-08-10 10:21

За самолета няма проблем, особено ако статива си е чекнатия куфар, но за статив във Ватикана май ще имаш проблем. Няма проблем да снимаш (без светкавица) но ако разпънеш статив на повечето такива места не дават.
Но можеш да се пробваш де, ако ти направят забележка го прибираш [smilie5]

Автор: varushev   
Дата:   26-08-10 10:22

Особености при носенето никакви, правилно си го решил - всичко без статива като ръчен багаж е най-добрият вариант.

За стативите в Рим някой беше казал, че ако те видят полицаи ще те таксуват, тъй като все едно си професионален фотограф и дължиш такса, но аз не съм видял подобно нещо. Специално за Ватикана не мога да кажа, там не го носех с мен. В някои от залите във Ватикана правеха проблем за свекавицата, в други не.

Приятно прекарване! [smilie24]

Ако имаш време до заминаването може да си свалиш отнякъде "frommer's guide to rome" [beer]

Дата:   26-08-10 10:27

Идеята ми за носенето на статива беше дали ще ми направят проблем, ако вляза във Ватикана със статив на гърба като решат, че съм терорист :) Иначе нямам намерение да го разпъвам вътре. Просто да го нося. :)) [shtrak]

Автор: varushev   
Дата:   26-08-10 10:34

На входа минаваш скенери с по-засилен контрол отколкото на летищата, така че няма начин да те объркат с терорист :) всичко ще лъсне още на входа и ако има проблем ще те помолят да го оставиш в някое шкафче :)

Автор: navy   
Дата:   26-08-10 10:36

терорист [smilie18]

мен така дойде полицията много бързо, като ме видя в началото на пистата на летище Варна да снимам с 400мм обектив + сенник... от кулата сигурно съм изглеждал като моджихидин с РПГ [smilie18]

Дата:   26-08-10 10:38

Хахахахахахаха мдам :)) Най-вероятно така си изглеждал.

Автор: davor   
Дата:   26-08-10 15:47

няма проблем rusinov![smile]

Автор: tbby   
Дата:   26-08-10 15:59

На доста места стативите са забранени, но не и моноподите ;)

Дата:   26-08-10 16:07

davor надявам се [shtrak] , tbby забранени за носене или използване. [smilie11]

Автор: asahi   
Дата:   26-08-10 23:01

Проблем има че тежи и че в хотелите понякога се краде. На една позната и задигнаха в Рим лаптопчето и сапунерката от хотелската стая.

Автор: promis   
Дата:   26-08-10 23:08

Малко оф-топик, но за Ватикана се облечете като за в църква, че да не ви върнат [smilie25]

Автор: joro2k   
Дата:   27-08-10 09:39

Катедрала св. Петър има и безплатен гардероб (В дясното крило, покрай входа на базиликата преди тоалетните). Но май първо се минаваше през охраната...
Същото е и за музея на Ватикана.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »