Автор: medunski
Дата: 15-08-10 14:09
Strike, при положение, че ще купуваш втора ръка, бих те посъветвал да заложиш на 400D/digital Rebel XTi. 1000Д може да е по-нов модел, но не е по-добър от 400Д, 1000Д е най-ниския клас ДСЛР на Канон и се води нещо като подклас на Rebel-сериите. За портретна фотография, класиката е 85мм или 100мм обектив, а за пейзажи ти трябва нещо широко, примерно 12-24 или 11-16 Токина, може 10-20 или 8-16 Сигма или 10-22 Канон, но с ограничен бюджет няма да можеш да вземеш широкоъгълен обектив.ТЕЗИ ОБЕКТИВИ ще са ти за по-натакък във времето. Така че логичният избор за тяло като 400Д са двата китови, стабилизирани обектива 18-55ис и 55-250ис. Тези обективи не са с претенциите на скъпите канонски стъкла от Л-сериите, но за кропка са перфектни за цената си. Като алтернатива на китаците можеш да вземеш Канон 18-135ИС - един универсален обектив ( в някои сайтове може да не са мн.доволни от него, но примерно Кен Рокуел в ревюто си твърди, че е най-добрият универсален обектив за канонска кропка. Изборът е твой - двата стабилизирани китови обектива или един универсален стабилизиран - виж кое ти е по-изгодно. Китовите ги има редовно в базара на добри цени, аз от тях съм мн.доволен за цената им. 18-135ИС не съм го използвал , но като диапазон е перфектен, ще ти свърши работа за всичко. По-нататък може дасе обзаведеш с нещо широко и един-два твърди, светлосилни обектива, примерно Канон 50/ф1.4 и 85/ф1.8.
Ако все пак си много притиснат с парите и не можеш да си позволиш двата китака или 18-135, то вземи първоначално 400д с 18-55ИС - тази комбинация ще ти излезне 600лв.Ако вземеш тяло с един твърд обектив 50мм, като цяло не е лошо, но ще си много по-ограничен откъм възможности, особено като си свикнал на ултразуум, тяло+прайм ще ти се стори голяма мъка, въпреки, че ще вади хубава картинка.Успех в избора!
Публикацията е редактирана (15-08-10 14:28)
|
|