Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Помощ за избор на фотоапарат
Автор: Strike   
Дата:   15-08-10 10:41

Здравейте, от месец имам canon powershot s5 is
И се замислям да го смена с някой друг.. който има повече възможности, апарата ще го използвам за портретни снимки и пейзажи... марко рядко... като цяло всички апарати стават за това, но понеже не съм толкова запознат и не знам примерно кой модел от фамилята на канон има по-малко шум при по-високо исо и т.н
Реших да се ви попитам, да видя какво ще кажете вие... и какви обективи се ползват за портрентни снимки и пейзажни.

Отговори на това съобщение
 Re: Помощ за избор на фотоапарат
Автор: giant   
Дата:   15-08-10 11:03

DSLR ли искаш да си вземеш или сапунерка с повечко възможности? До колко пари?

Дата:   15-08-10 11:08

DSLR, искам - гледам нещо втора употреба... до към 400-500 лева (ако успея да продам и canon powershot s5 is) до към 800 лева

Дата:   15-08-10 12:00

ако успееш да събереш парички за 1000D Canon с нестъбилизирания обектив - мисля че е добър вариянт. Аз снимам с CANON така ,че не очаквай да ти препоръчам друга марка:)

Автор: pefoto01   
Дата:   15-08-10 12:10

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   15-08-10 12:28

той колко пари е ? аз мислих че е по-добре със стъбилизиран обектив ? можеш ли да, да ми обясниш на кратко защо е по-добре без или със моля те.

Автор: Suggs   
Дата:   15-08-10 12:32

Да, по-добре е със стабилизиран обектив. И не слушай pefoto01 - 1000D предлага напълно достатъчно, за да правиш хубави снимки.
Естествено, и обективите са много важни.

Дата:   15-08-10 12:35

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   15-08-10 12:37

Какви пари вървят на старо ? 1000Д и обективите колко пари са също примерно за пейзаж и за портретна с автофокос ли е по-добре на обектива или не?
имат ли всички обективи ръчен фокус ?

Дата:   15-08-10 12:37

Автор: ittv   
Дата:   15-08-10 12:40

ей такива като giant трябва да не им се дава право да пишат, че освен глупости друго не могат да кажат, къде са ти аргументите бе, това че само защото снимаш с КАНОН ли? и друго как може да препоръчваш на хората тази пръчка 1000Д, ти имаш ли малко от малко сиво вещество, аман от разбирачи, които само бъркат хората, че и нестабилизирания китов препоръчва?!?!?!
Страйк, той и да иска нищо не може да ти обясни, просто обичайния спам по форума[ezik] [ezik] [ezik]

Виж в базара как вървят цените на 400Д/450Д, за портрети добра работа ще ти свърши 50/1.8, недей бърза да си взимаш китов обектив, по-добре си избери нещо по-добро в последствие, пък сега си почни с портречетата [shtrak], китовите обективи отесняват бързо и до няколко месеца се сменят, така че няма смисъл да се набутваш сега за китов обектив, който ще искаш да продадеш много скоро след като си купил [beer]

Дата:   15-08-10 12:43

Дата:   15-08-10 12:52

хора разбрали сте ме погрешно ,не препоръчвам нестабилизиран обектив ,а мисля че с него може да излезе по-евтино. Иначе аргументите ми са CMOS матрица и доста добри снимки при ISO до към 400-800,голям избор на обективи. Недостатъците са 12 bit изображение и малък диапазон на ISO до 1600. Това е моето мнение.

Дата:   15-08-10 13:02

впрочем ittv ,не се засягам от коментари във форуми пиша със цел и аз да понауча нещо. Както и да е - виждам че препоръчваш 50/1.8 има такъв обектив на CANON без стабилизация за около 200-250 лв. обаче чувам много противоречиви мнения за него. Някой ми казват ,че е добър някой че не струва. А ми трябва твърд обектив за портрети,твоето мнение какво е ? Примамен съм от цената да си призная.

Дата:   15-08-10 13:26

50мм твърд обектив трябва да има всеки (лично мнение)и не е толкова скъп, от базара се намира за 140-150лв и си струва парите, който много мрънка и недоволства да си вземе 50/1.2, за 150лв толкова (а и никак не е малко), аз лично предпочитам и снимам с 50/1.4, но той е малко по-скъп, затова и не го предлагам на хора, които днес са решили да снимат, ама утре може и да се разубедят, затова за 600лв може да се сглоби едно чудесно комплектче с прайм обектив, и това важи за всички марки, не само за канон, даже бих посъветвал автора на темата да си пусне в базара какво търси и ще си намери бързо свястно комплектче [beer]

И на фокус ;)

Автор: medunski   
Дата:   15-08-10 14:09

Strike, при положение, че ще купуваш втора ръка, бих те посъветвал да заложиш на 400D/digital Rebel XTi. 1000Д може да е по-нов модел, но не е по-добър от 400Д, 1000Д е най-ниския клас ДСЛР на Канон и се води нещо като подклас на Rebel-сериите. За портретна фотография, класиката е 85мм или 100мм обектив, а за пейзажи ти трябва нещо широко, примерно 12-24 или 11-16 Токина, може 10-20 или 8-16 Сигма или 10-22 Канон, но с ограничен бюджет няма да можеш да вземеш широкоъгълен обектив.ТЕЗИ ОБЕКТИВИ ще са ти за по-натакък във времето. Така че логичният избор за тяло като 400Д са двата китови, стабилизирани обектива 18-55ис и 55-250ис. Тези обективи не са с претенциите на скъпите канонски стъкла от Л-сериите, но за кропка са перфектни за цената си. Като алтернатива на китаците можеш да вземеш Канон 18-135ИС - един универсален обектив ( в някои сайтове може да не са мн.доволни от него, но примерно Кен Рокуел в ревюто си твърди, че е най-добрият универсален обектив за канонска кропка. Изборът е твой - двата стабилизирани китови обектива или един универсален стабилизиран - виж кое ти е по-изгодно. Китовите ги има редовно в базара на добри цени, аз от тях съм мн.доволен за цената им. 18-135ИС не съм го използвал , но като диапазон е перфектен, ще ти свърши работа за всичко. По-нататък може дасе обзаведеш с нещо широко и един-два твърди, светлосилни обектива, примерно Канон 50/ф1.4 и 85/ф1.8.
Ако все пак си много притиснат с парите и не можеш да си позволиш двата китака или 18-135, то вземи първоначално 400д с 18-55ИС - тази комбинация ще ти излезне 600лв.Ако вземеш тяло с един твърд обектив 50мм, като цяло не е лошо, но ще си много по-ограничен откъм възможности, особено като си свикнал на ултразуум, тяло+прайм ще ти се стори голяма мъка, въпреки, че ще вади хубава картинка.Успех в избора!

Публикацията е редактирана (15-08-10 14:28)

Автор: HelLKaiseR   
Дата:   15-08-10 14:38

Nikon D80.

Дата:   15-08-10 14:52

Много благодаря за подробните обяснения!
Исках да попитам кое е по-добрия избор от 350D/400D, ще помоля ако е възможно да ми кажете кое е лошото на 350д или на 400д и кое е хубавото на двете.

Автор: simbon4o   
Дата:   15-08-10 14:52

мисля че пентакс е системата за тебе. Пейзажи и портрети е стихията на тази система понеже обективите са евтинджос, телата също и специално за портрети - няма нищо по-лесно от това да закачиш стар хелиос на пентакса. Имаш 1.5 кроп матричка същата като вгражданите в никоните понякога(зависи от модела), какво повече ти трябва. Друг компактен апарат - няма никакъв смисъл, дори и най-добрия такъв няма да ти даде много над S5-цата или поне парите няма да си заслужават смяната. Някъде на около 1100лв с 4 обектива, чанта, ... абе всичко. Ако имах малко повече пари нямаше да мисля изобщо да си взема никон, но там въпроса със старите обективи е малко по-сложен. Никона щеше да е по-подходящ за другия вид снимане по който се увличам - бързо подвижни фтички и прочее.

ПС - проста разбивка
тяло: К100D до K200D - 360 до 550лв със зарядно, батерии и подаръци понякога има в комплектите.
портретно чудо: Pentax M 50/1.7 - 60-70лв или за 10-20лв някой хелиос 55/2 :)
широк AF: Pentax 18-55 II(2 е модела със повишена резолюция ;) ) - 100лв почти не ползван
дълъг AF: Sigma 70-300 APO - 250лв почти не ползвана(освен всичко друго прави и много добро макро)
М42 преходник - 10лв
От там нататък ...
мен скоро ми подариха - Pentacon 29/2.8
(излишно е да казвам колко хора имат подобни съкровища по гардеробите и ги дават подаръци)
Озъртам се за някой хелиос или юпитер на около 80-85мм светлосилен и мисля че ще трябва да сменям чантата която купих Lowepro - 60лв с етикетите беше.
останалото ( карти, четец, филтри, ...) го имах от панасоника

ПС забравих да кажа че с пентакса всеки обектив е стабилизиран

Публикацията е редактирана (15-08-10 15:07)

Автор: georgivelev   
Дата:   15-08-10 14:59

Масова заблуда е, че за пейзажи най-добре е широкоъгълен обектив. Широкоъгълните имат друго предназначение (най-вече интериорни и архитектурни снимки). За пейзаж най-добре нещо от 18 до 50 мм (за кропов фотоапарат говоря).

Автор: simbon4o   
Дата:   15-08-10 15:07

Абе и със 10мм стават чудни пейзажи ти недей така [smilie5] ама 800лв за стъкло...

Автор: Myth   
Дата:   15-08-10 15:17

За пейзажи стават всякакви, зависи единствено от снимащия, какво иска да постигне и каква е целата викаш от 18-до 50 е веднага ще те оборя:
те ти 16мм (повечето ми пейзажи)

http://87.121.7.213/site_pics/189/t_1281813106_IMGP1700.jpg

ето ти и 135мм на кропки са и двете

http://87.121.7.213/site_pics/192/t_1259157052_Lilkovo.jpg

Автор: Makrero   
Дата:   16-08-10 11:28

1000D izobshto ne e darvo , obache v razete na niakoi fotograf "darvo" vsichki" aparati sa "darveni" .... [smilie3] Slozi i edno kachestveno staklo y shte vidish kakvi snimki moze da pravi "darvoto" ... Az polzvam 40D , no sam imal y 1000D y ti go kazvam ot opit .

Дата:   16-08-10 11:50

а защо мина на 40Д като 1000Д толкова много ти харесва.... ???

А да и гледам си нов, във форума е прието да се пише на кирилица ако не си забелязал [ezik] [ezik] [ezik]

Автор: Makrero   
Дата:   16-08-10 12:02

Shte ti obiasnia [smilie3] Ne sam kazal che 1000D e nai-qakia aparat na sveta , no ne e i "darvo" , nishto podobno y za tia pari niama goliam izbor ... Sega ako mi kazesh che si prigotvil 2000 euro za [shtrak] shte ti proporacham edin 5D MkII , osven tova zavisi do goliama stepen za kakvo shte se polzva , za kakva fotografia . Edin 1000D s naprimer 17-40 pri normalni uslovia pravi po-kachestveni snimki ot edin 5D s 18-55 ... Stakloto e po-vazno ot tialoto .

Otnosno latinizata sazaliavam , no ziveia v España y niamam bg claviatura [smilie2]

Pozdravi !

Публикацията е редактирана (16-08-10 17:44)

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »