Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Мнение за Casio - EXILIM EX-FH100?
Автор: contrasti   
Дата:   02-08-10 07:00

Впечатлен от няколко ревюта по мрежата като например цък , има ROW (DNG), има жива хистограма, има добро видео, има 10x зуум, абе има, не е като да няма.За джобна щракалка ми трябва, някой да е снимал с такова нещо, да може да ми каже мнение?

http://www.dpreview.com/reviews/specs/Casio/casio_exfh100.asp

Отговори на това съобщение
 Re: Мнение за Casio - EXILIM EX-FH100?
Автор: imitev   
Дата:   02-08-10 07:22

Виж семплите снимани с него - ако ти харесват - това е твоят апарат.

Автор: thomas   
Дата:   02-08-10 09:15

Не просто добро видео - има и СКОРОСТНО ВИДЕО - с прилично качество можеш да снимаш с 240 кадъра в секунда, с най-малко пиксели - и на 1200 кадъра в секунда (идеално за куршум, минаващ през яйце ;-) ). Също не е за изхвърляне и това, че може да заснеме 30 снимки за секунда в максимална резолюция. Абе изобщо - мечта някаква. Само че малката матрица и несъвършеният обектив (до известна степен и заради големия зуум фактор) правят снимките малко да приличат на акварелни. И все пак за джобна щракалка е повече от достоен вариант. В павилиона го имаше на промоция - 575 лв.

Автор: avadon035   
Дата:   02-08-10 11:42

Здравейте!
Купих въпросното Casio преди няма и месец (от Фотопавилион - Варна). Ако посочите къде е препоръчително да кача някакви снимки - мога да пробвам. Да предупредя, че никога не съм бил на "ти" с фотографията - снимам само и единствено за спомен и почти 100% на автоматичен режим (правете си сметка за уменията ми в тази област).
Поздрави!

Автор: bvidenov   
Дата:   02-08-10 16:33

Аз имам FX-1. Изключая матрицата всичко му е наред. Минах 10000 кадъра. За акварелните цветове е вярно. За мултифункционален зум без претенции става идеално.

Автор: vnvas   
Дата:   02-08-10 22:25

Сапунерката кърти - семпли тук , линковете фулл. Чудесна широкоъгълна оптика и великолепен детайл още в апаратния JPEG.
http://www.photographyblog.com/reviews/casio_ex_fh100_review/sample_images/

http://www.steves-digicams.com/camera-reviews/casio/ex-fh100/sample-photos-67.html

http://s51.radikal.ru/i133/1006/ce/28362b7622bf.jpg

http://s002.radikal.ru/i200/1006/34/3d97d7666af2.jpg

Публикацията е редактирана (02-08-10 22:28)

Автор: simbon4o   
Дата:   02-08-10 23:30

като за касио е много добро!

Автор: shsphoto   
Дата:   02-08-10 23:42

Касио както са почнали с тези обърнати снзори, ако вземат да направят един апс-ц може да станат голям конкурент на Сони, Никон и Канон.

Автор: vnvas   
Дата:   02-08-10 23:54

Фотоапарати с обърнати сензори бол, обаче няма още нито един с обърнат дисплей[smilie18]

Автор: Gam3Ra   
Дата:   03-08-10 00:21

Пробвах го, бавничък е, по 10секунди запаметява RAW файл.
нямам семпли, разцъках го на място, на дисплея изглеждаха впечатляващи снимките на високо ISO, но в RAW снима само до ISO200

Дата:   03-08-10 09:05

А за какво изобщо ти е това RAW?! Ползвай силните страни на един апарат, не това, в което е най-слаб. Ползвай 30-те снимки за секунда, ползвай 10х zoom-а, ползвай високоскоростното видео... за RAW си вземи едноцифрен DSLR - при тази оптика и матрица и без това няма да има полза от RAW.

Автор: bvidenov   
Дата:   03-08-10 23:39

thomas [smilie24]

Автор: contrasti   
Дата:   13-08-10 15:24

и е прав Томас и не е прав.
ИМам го вече апарата, снима мноого добре.И видеото му е такова каквото казват, и джейпеците са му добри.CMOS- иска си светлина и прави типично цмосови снимки - с меки тонове, на CCDто са доста по-ярки.За шуменето има какво да се поиска още, но е приемливо.
DNG то е проблем - няма читава програма която да иска да го работи, само лайтрума го едитва добре и вади приемлив краен резултат.

На тъмно - хм, ще чакам следващ фърмуер, мери много бавно и ако измери- измери.ОСветява ту предната част на обекта, ту само носа си.Всичко трябва да е на ръка нагласяно и то с доста опит.Автоматичните му снимки не са силата на тоя апарат - истина е.Довечера ще пусна малко отрязъци, много съм доволен иначе.
Хистограмата мери освен светлината и цветовете и бягането им, има много опции за нагласяне и компенсации.
НЯМА HDR :((((((((

Томасе батко, ако трябваше да мъкна DSLR заради RAW вече да съм се побъркал.
Впрочем - nakom съм, аман от тебе да ти кажа ,на всяка манджа си мерудия :-)

Дата:   07-10-10 15:30

:-) Добре де, а за какво ти е RAW от сапунерка, на която самата й оптика няма как да даде колкото един голям обектив, би ли ми обяснил!?

Автор: klez   
Дата:   07-10-10 16:12

томас днеска голяма активност записваш в форума :Р

Автор: dinga   
Дата:   06-05-11 22:09

contrasti , Извинявай за моята некомпетентност, но какво значи фърмуер? Само на тъмно ли не фокусира добре ? Аз също харесах този фотоапарат . Марката Касио, за фотоапарати не е много разпространена. Притеснява ме матрицата, че е КМОС. Чела съм, че са по- бавни и не са добри, като ССД , матриците. Бях харесала фджи ф80, но на този тес има лоши резултати. http://www.dpreview.com/reviews/Q210grouptravelzoom/ Не мога да разбера защо е така, след като Фуджито има много голяма матрица , се надявах че прави хубави снимки, ни явно не само това е важно. Благодаря ви за съвета .

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Нови предложения
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг: