Автор: parazit25
Дата: 31-07-10 10:45
Ще драсна два реда като притежател на Panasonic FZ18 - две поколения преди този, който си посочил.
Апаратчето е купено чрез познат от Америка преди около 3 години - не помня вече :). Към днешна дата съм го оборудвал с 3 допълнителни батерии. Първата е закупена от Фотопавилион Пловдив, а останалите две са комплект от ebay.co.uk и доставени от познати на половината на цената на първата - 12 паунда някъде. /Не казвам нищо лошо за ФП и не искам обратна реакция, просто бях под пара за една екскурзия и си закупих от там/
За момента като диапазон обектива покрива дължините, които ме интересуват, дори ми идва къс понякога при екскурзии.
Тъмен в далечния край, но се свиква :)
Като качество на изработката съм много доволен - повече от 220 хил кадъра и си се държи добре./имам и Panasonic TZ1 с над 150хил кадъра и там е добре положението въпреки, че го изпуснах и сега по-трудно фокусира, но си го ползвам по концерти/
Така заветния шум от матрицата се чисти сравнително добре с NeatImage, но сигурно програмата ще ти трябва и за Fuji-то. Така че споко :)
Надявам се в новото поколение да не са влошили нишо от добрите страни и да са подобрили лошите.
Така, че още един глас за FZ38
ПП Бях сложил линк със снимки в темата за Фолклорния фестивал в с. Дорково, но сега видях, че не е активен вече. Ако искаш пак ще ги кача поне да имаш представа как се държи в по-тъмна обстановка.
ПП2 линк със снимките http://tranz.it/load.php?id=bpmlUUgZjQg5k55Y592178
Не претендирам за качество, просто си прецени сам.
Относно предложения от @vnvas Casio FH100 бих си го купил, като замяна на TZ1 /колко ме е било яд, когато не ме пуснат по концерти заради по-големия ФЗ18 и трябва да го оставям в колата/
Публикацията е редактирана (31-07-10 11:00)
|
|