Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна
 Ще произвежда ли Sony FX сензори?
Автор: pch   
Дата:   27-07-10 11:16

Интересна новина на сайта на чичо Том.
тук

Отговори на това съобщение
 Re: Ще произвежда ли Sony FX сензори?
Автор: mugen   
Дата:   27-07-10 11:27

бай Том [smilie21]

Автор: adash   
Дата:   27-07-10 11:29

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: Alex-dan   
Дата:   27-07-10 11:33

Е, то това, че е неизгодно да се произвеждат звучи малко абсурдно. Сони и без това с НЕКС-а явно си се кефят и спокойно могат да отсвирят ДСЛР-ите си, великата система в която висички до последно вярват... Докато за Никон ще стане интересно и ще се принудят да си ги правят сами, което според мен е положително, дори и да им трябва време...

Публикацията е редактирана (27-07-10 11:35)

Автор: mitku   
Дата:   27-07-10 14:34

Нормално е Сори най-после да разберат, че на пазара на дизелари нямат никакъв шанс и само ГУБЯТ пари... МНОГО пари. И макар, че са голяма компания и можеха да си позволят тез дотации, все пак и те не берат парите по дърветата. Трябваше доста по-отдавна да го разберат, но нейсе - по-добре късно, отколкото... когато вече ще е късно. [cool]

Автор: vikitovikito   
Дата:   27-07-10 14:38

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: tziko   
Дата:   27-07-10 14:42

Офф, не издържам вече, отивам на врачка!

Дата:   27-07-10 14:42

http://www.dpreview.com/news/1007/Sonylenses/SAL24ZA_A.jpg

Поздрав за бай Том от днес [smilie21]

Автор: jokevcv   
Дата:   27-07-10 15:36

@Alex-dan
"Докато за Никон ще стане интересно и ще се принудят да си ги правят сами"

И защо си мислите, че на НИКОН им дреме, кой ще им прави сензорите?
Защо си мислите, че Никон ако Сони не им прави сензорите и няма кой?

Да неби Apple да зависят от Самсунг за това, че им правят сензорите? Или от LG за дисплеите?

Просто сключват договор със друг и въпроса приключва, може и Canon да им прави сензорите [smilie18]

Автор: didesignbg   
Дата:   27-07-10 15:42

По простата причина че има три фирми правещи 24*36 сензори. При положение че едната те изхвърля като мръсно коте, другата никога няма да работи с теб, а третата работи с технологии на по десет години...
Никонци да почват да пишат петиции до централата на Сони, че голям --- ги чака[smilie18]

Автор: tantris   
Дата:   27-07-10 15:45

Nikon май нямат патент за CMOS сензори. Но могат да си поръчат от Кодак[smilie3]

Автор: pluha   
Дата:   27-07-10 15:45

Тука взе да заприличва на вечното погребване на Пентакс[cool] [smilie7]

Автор: didesignbg   
Дата:   27-07-10 15:47

Кодак работят предимно с ЦЦД, особено тези размери[smilie3]

Автор: riddick   
Дата:   27-07-10 16:03

Много неестествено ми стои това:

http://a.img-dpreview.com/previews/sony_24_2_m15/images/onbody3.jpg

Аз за Никон не бих се тревожил. Поне преди 3 години четох, че те сами си произвеждат машини за правене както на APS-C, така и на 35мм сензори. Както и Канон. Така че те си имат ноу-хау-то и не мисля, че точно от към сензори ще го закъсат.

С риск да пусна бомба ще отбележа, че в спомените ми от тогава е останало, че Никон продават гореспоменатите машини на Сони... [smilie3]

Автор: pluha   
Дата:   27-07-10 16:07

Вярно е. И не само на тях [smilie5]

Дата:   27-07-10 16:20

Всичко е въпрос на патенти. Що мислите канон не произвежда матрици с бързите шини на сони? Щото не ще да плаща royalties.[smilie3]

Автор: ararat   
Дата:   27-07-10 19:37

Nikon в момента е No.2 в машините за производство на полупроводници. Тези машини освен чипове произведжат и дисплеи, сензори и кой знае какво още. Номер едно от доста време са ASML (гугъл може да ви каже повече за тях), но Nikon са стратегически партньор на почти всички производители на чипове, започвайки от Intel надолу.

Та и Сони предполагам работи с машини Nikon, представяте ли си японка фирма да си купи холандски машини (ASML са холандци)?!?!?

Трети в надпреварата (съвсем очаквано) са Канон.

Дата:   27-07-10 19:45

втора серия: Conspiracy Theorists

July 27 (commentary)--Since posting the rumors I've heard regarding Sony considering dropping full-frame sensors, the Sony fan boys have proceeded to do the opposite of what Sony probably wants them to. To the fan boys it seems that the rumor must be a conspiracy on my part and unnamed others to get Sony out of the professional camera business.

Let's get a few things straight. The more competition Nikon has, the more Nikon has to perform to stay competitive. That's the way I'd like it to be. Neither I nor other Nikon users get any benefit from Sony exiting the business (and we may have gotten a loss, as it would probably mean no D3xs or D700x). Loss of a competitor in full frame allows Canon and Nikon to relax a bit and just watch what the other is doing. Pricing pressures are eased as well, so we Nikon users will be paying full price. Why would I want all that?
................

http://www.bythom.com/

Автор: kapitancho   
Дата:   27-07-10 19:58

Прав е... ще ни дерат повече, ако се махнат Сони [smilie9]

Автор: jokevcv   
Дата:   27-07-10 21:11

"and we may have gotten a loss, as it would probably mean no D3xs or D700x"

Тоя нормален ли е [smilie10]

Заради един полупроводник, който спира да се прави от един производител, друг производител спира да произвежда ВЪРХОВИТЕ си модели.[smilie10] Алооууууу
Бат Бойко ще започне да ги прави [smilie18]

Автор: hotsnail   
Дата:   27-07-10 23:12

Поредния препил блогър. Тоя е чел сайта на Кен Рокуел

А900 със доста голям процент сигурност има наследник.

Та дори Сони да сират Фул фрейма това ще е след 4-5 годинки.

Автор: mitakabus   
Дата:   28-07-10 07:28

Дааааа бе, ша спрат ФФ сензорите и телата ..за ко им са новите 500 и 24мм скъпоценни твари тогас...бла бла...[smilie18] [smilie18] [smilie18]

Дата:   28-07-10 10:45

Впрочем се говори за FX а не изобщо 35мм сензори. Има разлика[smilie8]

Автор: mitakabus   
Дата:   28-07-10 21:28

tantris написа:

> Впрочем се говори за FX а не изобщо 35мм сензори. Има
> разлика[smilie8]

...Аха...ся ша са съобразяваме Никон как им викат ли...[smilie11]

Автор: lsk_lindemann   
Дата:   28-07-10 22:24

Аз само не знам защо отсвирвате ДСЛР-ите като вид фотоапарати. Никой себеуважаващ се фотограф няма да тръгне с НЕКС или ПЕН или каквото и да е друго апаратче направено за идиоти дето ги мързи да научат що е бленда и фокус. Има смисъл от безогледалните със сменяема оптика, но няма да затрият ДСЛРите. И защо отсвирихте СОНИ само не ми стана ясно. Нормално е КАНОН и НИКОН да са по-напред заради традициите си в този бранш. Но ако сравним темповете на развитие СОНИ се развиват с пъти по-бързо. И те са японци и не са никак тъпи инженерите им. Не ги правете на малоумни - все малко повече разбират от вас щом ги произвеждат. Аз лично напълно се доверявам на хората създали продукт, който аз ползвам и не си позволявам да го критикувам сякаш мога да направя по-добър. Като толкова разбирате и мислите, че от СОНИ са малоумни, отидете в Бизнес Парка(или ако сте забогатяли свръх-много от таланта си на фотографи или инженери на апарати може дори до Япония да се вдигнете, тъкмо да пратите поздрави на Илко) и им кажете : Вие не умеете да правите апарати, щото аз съм Бай Пенчо кварталния фотограф дето снимам голи парантии, за да си купя голф 5 понеже съм по-малко селянин от перничани и ви казвам, че сте много по-смотани от КАНОН - лелеееее, ако знаете това 7Д как снимаааааа [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18] [smilie18]

първа  назад  1  2  3  4     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »