Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 За Скрийн Протекторите
Автор: allienshadow   
Дата:   25-07-10 23:15

Пеивет съфорумци :)

Една питанка относно тези популярни стъкълца?
Къде в България, и по точно в кой фото магазин могат да бъдат намерени такива протектори за Пентакс К-серийте (не защитно фолио,а защитни стъкла). Забелязвам тенденция да се предлагат такива само за Канон и Никон, това някаква дискриминация ли е? или просто не се предлагат за тази марка [beer]

Отговори на това съобщение
 Re: За Скрийн Протекторите
Автор: shsphoto   
Дата:   25-07-10 23:25

Ами да има дискриминация, ама теб какво те интересува за каква марка пише че е, важното е да съответства на големината на екрана ти.

Дата:   25-07-10 23:39

Да, и това е вариант!!!
Дали някой колега би ми казал за 3 инчов дисплей, кой модел за канон или никон да търся [smilie5]
или другият вариант е да се заиграя с рулетката да меря, и да се надявам на компетентен продавач [smile]

Дата:   25-07-10 23:56

Ами виж какво пише в т.т. данните за апарата ти колко инча и дали е 4/3 и после виж - моделите на Канон новите са с 3" 4/3 с изключение на 550Д който е 3" 3/2, даже да ти е малко по голям не е проблем, ако няма наблизо копчета които пречат да го залепиш. Кажи какъв ти е апарата?

Автор: mitku   
Дата:   25-07-10 23:57

Почти е сигурно, че няма да стане от Никон или Цанон. Все пак не е само размерът... всеки производител, за всяко тяло е правил различен вариант на закрепване. А едва ли ще ти е гот да го лепнеш с Каноконлит... но не пречи да пробваш. И в тоз смисъл си ти трябва протектор конкретно за твоя модел Пентакс. Намери си го къде се продава (по света) и си го поръчай (ако не можеш сам - може да кажем и в павилиона да го поръчаш). А иначе си е факт, че има "дискриминация", просто търсенето и предлагането за други марки (освен Никон и Цанон) е много малко и никой не държи нищо за тях. Но е тъй когато народът не слуша като му се препоръчва да се придържа или към Никон, или кам Канон и да не гледа другите и в крайна сметка по-евтиното почти винаги излиза по-скъпо ако човек почне да търси нещо за ъпгрейд на системата си. [smilie3]

Автор: asahi   
Дата:   26-07-10 00:08

Пеивет,
От какво ще го пазиш?

Автор: stingray   
Дата:   26-07-10 00:13

от сенките на извънземните :)

Дата:   26-07-10 00:27

Като гледам снимките ти са от K-m екрана е 2.7" така, че 3" протектор ти е точно.Колега mitku, протектора не се лепи с каноколит нито съм видял специални приспособления да има на някой апарат, просто едната повърхност е с лепило и като махнеш защитното фолио се залепва към екрана - трябва добре да се притисне като се почне от една страна нататък за да не се получат балончета въздух.

Публикацията е редактирана (26-07-10 00:28)

Автор: tvk75   
Дата:   26-07-10 00:27

от спукване или надраскване,мисля си аз

Автор: asahi   
Дата:   26-07-10 00:36

Аз пък си мисля, че протекторът не може да предпази от спукване, а за надраскването трябва да си много непредпазлив, че да си надраскаш дисплея.

Дата:   26-07-10 00:48

http://4.bp.blogspot.com/_EO9piAKCkcU/SAjuBO_ZAcI/AAAAAAAABFo/e0tevvXz6Ls/s1600-h/lcd2.jpg

нещо от сорта ще да е, но пак ще е с пробване в павилиона [smilie24]

Благодаря все пак на отзовалите се "будни колеги" [beer] [beer] [beer]

Дата:   26-07-10 01:07

.

Публикацията е редактирана (26-07-10 01:13)

Дата:   26-07-10 01:11

shsphoto написа:

> ... Колега mitku, протектора не се лепи с
> каноколит нито съм видял специални приспособления да има на
> някой апарат, просто едната повърхност е с лепило и като махнеш
> защитното фолио се залепва към екрана...

Е, аз съм виждал поне два апарата - предишният ми Никон Д80 и сегашният ми Д90 имат протектори, които просто се защракват на мястото си (и съответно могат многократно да се махат и слагат). Не съм гледал другите как са, но предполагам (и съм почти сигурен), че няма нито един, при които закрепването да е с двойнолепяща лепенка, както ти си мислиш... а туй с каноконлита беше ирония. [cool]

Дата:   26-07-10 01:19

само да припомня, да не се бърка защитното стъкло със защитно фолио, колкото и да съм бос мисля, че има разлика [beer]

Дата:   26-07-10 01:34

Именно де... защитното "стъкло" (пластмаса, по-точно) си има собствен начин на закрепване на всяко тяло. А че може да си лепнеш защитно фолио (и как се лепи то), си е ясно... но едва ли някой ще седне да пуска питане/тема за туй (чак сега видях, че shsphoto не е разбрал за какво става дума и е писал за фолио). [smilie3]

Автор: ronfot   
Дата:   26-07-10 03:37

Добри протектори има в BVIphotovideo.com - http://www.bviphotovideo.com/public/index.php
http://www.bviphotovideo.com/public/index.php?page=catalog#
Изпълнява две важни функции:
1) Защитна - пази екрана на камерата от надрасквания, което от своя страна държи цената на камерата по-висока при евентуална препродажба.
2) Анти-рефлекционна - намалява отраженията от околните предмети и повишава контраста на изображението от екрана при ярка околна осветеност.
Изработен от специално оптично стъкло с 5-слойно покритие.

"Евлоги Георгиев"33 - 5 слойни цена - 18-24лв има
и в Photopavilion 6 и 12 слойни 35лв.

Публикацията е редактирана (26-07-10 03:40)

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »