Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Баланс на бялото при Олимпус Е-520
Автор: avo   
Дата:   25-07-10 21:31

Досега съм снимал с канон и панасоник, и двата апарата се справяха доста добре на авто баланс на бялото. От половин година съм с Оли Е-520, първи ДЛСР ми е, нямам база за сравнение, но според мен за любител е ок. Прави ми впечатление следното, на авто баланс на бялото понякога апаратът прави коренно различни като тоналост снимки според това дали има небе/син цвят в кадъра или не. Ако няма е близко до реалността, ако има и небе обаче дава доста топла тоналност, почти като ако се снима при ясно време на баланс за облачно. Вярно е че всичко може да се коригира с обработката, но въпросът е принципен, някой има ли подобни наблюдения? Това се случва нр винаги, а само в някои случаи, но не рядко, в кадъра, с и без небе, излизат като коренно различна тоналност на снимката. Мнения?

Отговори на това съобщение
 Re: Баланс на бялото при Олимпус Е-520
Автор: Danhill   
Дата:   25-07-10 22:38

за начало виж дали му е апдейтнат фирмуера

Дата:   25-07-10 22:45

Как да проверя това, и ако не е, как да го ъпдейтна, откъде и техчески хан.

Автор: Danhill   
Дата:   25-07-10 22:50

ясно значи от там е проблема !
има софтуер за свързване с компютър в дисковете към апарата . от интернет провери версията на твоя фирмуер даваш апдейт и ....така! :)

Автор: vth41   
Дата:   25-07-10 23:00

Обновяване на фърмуера на Е-520 е за:

това

А относно белият баланс на ауто и на мен ми се е случвало, но понеже снимам само в Raw си го коригирам софтуерно. Ако те дразни ауто, използвай готовите настройки за слънчево или облачно време.

Автор: tosho_ot_selo   
Дата:   25-07-10 23:09

Преди да качиш новия фърмуер, увери се, че си заредил батерията. Много е важно!!!

Автор: tvk75   
Дата:   25-07-10 23:17

Е-520 има бутон за определяне на баланса на бялото,в ръководството е описано. А нов фирмуер надали има [smilie3]

Дата:   26-07-10 22:34

Какво значи бутон за определяне на баланса на бялото, за ръчен баланс ли говориш?

Автор: vth41   
Дата:   26-07-10 22:55

Най-вероятно tvk75 има предвид one touch white balans, но при снимане на дневна светлина няма да ти върши работа, освен ако нямаш бял лист под ръка.

Автор: tvk75   
Дата:   26-07-10 23:25

да,него имам предвид,удобно нещо.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »