Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Търся работа в медиите
Автор: kameliya   
Дата:   19-07-10 12:19

Здравейте, имам опит като фотограф в списания и вестници, търся си работа в България. Вече пратих e-mails на компаниите, които намерих онлайн, ако имате конкретни съвети, споделете моля. Ето линк към портфолиото ми (тукашния ми профил не е обновен)
Editorial Portfolio http://www.wix.com/kameliaphotography/editorial_portfolio

*ако темата не е за тук, моля администратора да я премести. Благодаря ви предварително за помощта!

Отговори на това съобщение
 Re: Търся работа в медиите
Автор: navy   
Дата:   19-07-10 12:54

ух

Автор: Uve_Smotanson   
Дата:   19-07-10 13:01

В момента е трудно, особено за печат. Трансформира се горкия, но си го поддържат на системи. Ориентирай се към нещо онлайн - някаква агенция например. И успех.

Автор: navy   
Дата:   19-07-10 13:03

мятай сватбите [shtrak]

Автор: GOSPODIN   
Дата:   19-07-10 19:17

kameliya, да станеш фотограф във вестник трябва някой да умре или напусне или да имаш връзки. Много е затегнато, а парите са никакви.
Аз се преквалифицирах на ТВ персонал.Видеооператор,инженерна поддръжка, ПТС, SNG и такива неща.
Може би съвета на Uve_Smotanson е добър. Има доста информационни агенции и сайтове, като cross.bg
Успех![shtrak]

Автор: asahi   
Дата:   19-07-10 19:46

Пари в тази работа много няма. Да знаеш де.

Автор: dau   
Дата:   19-07-10 20:27

Особено откакто и част от изданията минаха на на снимки от бгнес.

Ако искаш това да работиш, големите агенции в БГ и няколко вестника има примерно на Економедиа. друго май всичко пълно мъртвило...

Автор: dpurple   
Дата:   20-07-10 13:13

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: hose   
Дата:   20-07-10 13:29

тъжна картина обрисуваха но за съжаление е факт

Публикацията е редактирана (20-07-10 13:32)

Автор: danvan16   
Дата:   20-07-10 15:54

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: gen_cho   
Дата:   21-07-10 00:04

Разгледах портфолиото и смятам, че си е съвсем добро. Като за БГ-медии диагоналите са в повече, но това не е проблем. Проблемът е, че моментът за започване на работа като фоторепортер в страната не е добър. Повечето медии направиха съкращения, на улицата останаха и добри фотографи, съкратени заради по-високите си заплати. Имаш шанс, ако предлагаш някакви собствени теми и разработки към вестници или сайтове и се пазариш за цената при всеки отделен случай. Но трябва да е нещо, за което другите не са се сетили. Не се отказвай, ако сега хванеш позиция, по-късно нещата ще се оправят.

Автор: flipbeat   
Дата:   21-07-10 01:19

"Имаш шанс, ако предлагаш някакви собствени теми и разработки към вестници или сайтове и се пазариш за цената при всеки отделен случай" това в БГ е АБСОЛЮТНО невъзможно. Т.е. първият път може и да мине (освен ако просто редактора не прати свой фотограф да ти "преснима" ситуацията), но следващия път ще е трудно (ако не говорим за суми под 50 лв), ако разбира се не си снимал нещо супер скандално (някой прави свирка на Витомир Саръиванов).
"Особено откакто и част от изданията минаха на снимки от бгнес." може би имаш предвид ПОЧТИ ВСИЧКИ.
"Малък пазар с много некадърни маймуни предлагащи се за без пари." чак пък толкова...
Иначе заплатата във вестник в момента е 400-750 лв, което е направо смешно, особено в случая когато работиш с лична техника. И бъди готов да водиш битки за дребни пари...съвсем дребни.
Момента да търсиш работа във вестник е възможно най-неподходящия, много правилно са ти подсказали да се ориентираш съм интернет издания. Мога да ти дам малко насоки, но и идея си нямам какви са ти намеренията...
Иначе сайтове постоянно изникват (друг е въпроса колко изкарват) и директно се ориентират към Б.Борисов, полу-лайфстайл и съмнителен нощен живот, както и вечния футбол. Говоря САМО И ЕДИНСТВЕНО от личен опит и реалността ми е дошла до ръба. Искам само да те предупредя като ходиш на интервюта - пази се от надъхани мениджъри, които говорят основно в БЪДЕЩЕ ВРЕМЕ ("ще подпишем договор", "ще ти купим техника", "тепърва ще се развиваме" и най-важното - "искаме да създадем продукт, които няма аналог". Чуеш ли, че искат "НЕЩО РАЗЛИЧНО" бягай далече. просто това е американския израз на "Нямаме и идея какво искаме и как да изглежда"). Мога още дълго време да разказвам и за внезапната амнезия, която обхваща медията като настъпи време за изплащане на хонорари ("Какво се разбрахме?", "Сега, колко искаш за тия снимки", като малко преди времето за плащане "тия снимки" са били "великолепни", "невероятни").Приветствам избора ти да станеш фоторепортер и силно се надявам да си материално осигурен. За да си по-дълго фоторепортер.
Желая успех!

Дата:   21-07-10 01:26

Едит: сега видях, че си момиче. Ами...

Дата:   21-07-10 09:02

flipbeat, в тази част за обещанията картинката наистина е такава. За съжаление винаги е била такава, още от преди 20 години, когато стартирах работа като фоторепортер. Оттогава все ми обещаваха да ми купят техника, но това така и не се случи. За отделните теми не съм съгласен, защото познавам няколко човека, които припечелват прилично от такива неща, но ги комбинират и с текст. Единият от тях водеше рубрика в ежедневник и до преди две години вадеше по 2000 лева на месец за 4 теми. Пълненето на медиите със снимки от агенции като моята не пречи на тази работа.

kameliya, съветвам те да не се отказваш. По време на кризата 1997 година за известно време бях решил да не снимам, занимавах се с други работи, където не отбелязах успех и се чувствах кофти. Върнах се в занаята, направих БУЛФОТО-то, още не съм дебел и богат, но се занимавам с фотография и се чувствам добре. Гледай да не се включваш в общия хор на оплакващите се, за да не затулваш сама перспективите пред себе си.

Автор: ivodam   
Дата:   21-07-10 09:18

gen_cho: [smile] [smilie24]

Автор: MauMyHa   
Дата:   21-07-10 10:17

gen_cho
много ми харесва, съветът ти![smile]
друг е въпроса що не си дебел и богат[smilie18] [smilie18] [smilie18] [beer]

А мацето, дето си търси работа на колко лазарника е, и как изглежда [smilie5]

Автор: hose   
Дата:   21-07-10 11:48

flipbeat [smilie24] [smilie24] [smilie24]

много точно казано!

"Искам само да те предупредя като ходиш на интервюта - пази се от надъхани мениджъри, които говорят основно в БЪДЕЩЕ ВРЕМЕ ("ще подпишем договор", "ще ти купим техника", "тепърва ще се развиваме" и най-важното - "искаме да създадем продукт, които няма аналог". Чуеш ли, че искат "НЕЩО РАЗЛИЧНО" бягай далече. просто това е американския израз на "Нямаме и идея какво искаме и как да изглежда"). Мога още дълго време да разказвам и за внезапната амнезия, която обхваща медията като настъпи време за изплащане на хонорари ("Какво се разбрахме?", "Сега, колко искаш за тия снимки", като малко преди времето за плащане "тия снимки" са били "великолепни", "невероятни"

Дата:   21-07-10 13:09

"до преди две години вадеше по 2000 лева на месец за 4 теми." Ето това искам да го видя. Защото просто не го вярвам. Виж, ако баджанака раздава хонорарите...
Иначе в мечтите ми това би било моята работа. Пълен респект за такива като твоя познат. И 4 теми месечно си е просто невероятно постижение.
И gen_cho, след като си шеф на БУЛФОТО-то вземи момата поне на стаж за месец и милата сама ще се откаже. Или ще разбие клишето. Сам знаеш колко мацки има в професията

Публикацията е редактирана (21-07-10 14:13)

Дата:   21-07-10 13:57

Абе има и сериозни мацки в професията, но не винаги им издържат нервите[smile]
На стаж мога да я поканя, но понеже съхранявам работните места на моите сегашни хора, няма как да и измисля ново. Но ще гледам да помогна с нещо.

Дата:   21-07-10 14:10

Разбира се, че има и сериозни мацки в професията...как да няма. Но не са много. И искрено се надявам да са все повече-както казва негово Бойко Величество "С жените по-лесно се работи". Респект, Булфото!

Автор: MauMyHa   
Дата:   21-07-10 14:28

Дайте една сериозна в личен план. С едно условие като види каквато и да е лъскава повърхност[smilie5] приблизително с големината на реален обектив да не се съблича инстинктивно [smilie18] [smilie18] [smilie18] [thankyou]

Автор: StrikeBack   
Дата:   21-07-10 17:44

http://www.jobs.bg/f946828

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »