Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Избор на апарат.
Автор: kaschey   
Дата:   07-07-10 11:45

На път съм,да си купя огледално рефлексен дигитален апарат и съм се спрял на марката Пентакс.Харесва ми ергономията и добрия им визьор ( в двуцифрените модели),както и възможността да работят със стари ръчнофокусни обективи.Биж желал да чуя вашите мнения и препоръки относно избора ми.Възможностите са две:Пентакс К20 д и набор от ръчнофокусни обективи или К10 и нов обектив от по-висок клас,например 16-50 2.8 .Какво ще ме посъветвате?Бих желал,да чуя мнения от хора,ползващи някое от тези тела.[beer] [shtrak]

Отговори на това съобщение
 Re: Избор на апарат.
Автор: El_Fuego   
Дата:   07-07-10 11:58

Ако вече имаш стари ръчнофокусни обективи - купи си този, за който имаш пари. Това беше моят случай и си взех К-7.

Автор: solar_sea   
Дата:   07-07-10 12:13

Pentax K-X - много добро тяло, нисък клас, но с добро качество на изображението + традиционните черти на пектакс.

Останалите пари инвестирай в качествени обективи, без значени дали ръчнофокусни или автофокусни :)

Автор: Kaschey   
Дата:   07-07-10 13:15

К-Х е добро тяло,но на мен повече ми харесват К10 и К20,някак по-удобни са ми на мен.Имам някои ръчнофокусни обективи,но и автофокуса е полезна екстра.

Автор: da_durty   
Дата:   07-07-10 13:46

Един глас за К20-ката

Автор: ibk   
Дата:   07-07-10 13:50

Глас за К20 и от мен. Снимам с такъв от 1.5 г. и няма празно.

Автор: Myth   
Дата:   07-07-10 13:52

Аз съм с К10Д и 16-50/2.8 чудесна комбинация и обектива е добър и тялото. Е малко е шумничко на по-високо ИСО, но не е болка за умирачка.

Дата:   07-07-10 16:50

Myth,рагледах профила ти,харесва ми как се справя Пентакса с 16-50/2.8.Въпреки че имаш и доста добри кадри,дори с GSM,като Тя,например.Иначе за шума,виждал съм кадри от Пентакс К10,не е чак толкова зле.

Дата:   07-07-10 16:54

Профила ми не е много обективен в това отношение, по-голямата част от кадрите са омазани с шопа, но все пак обектива и тялото са си добри.

Дата:   07-07-10 16:55

Да,наистина този обектив явно си струва.[beer]

Дата:   07-07-10 17:02

Ако ще е само за пейзажи, може би няма смисъл да купуваш 16-50/2.8 и 16-45/4 ще се справи повече от перфектно за целта, разликата в цената не е малка, можеш да помислиш и върху това.

Автор: shmirgela   
Дата:   07-07-10 17:31

Може би си чувал за catch-in/snap-in focus на Пентаксите. Имат го даже и автофокусните лентови тела.
Снима само когато е на фокус. Толкова добър съм станал с него, че с автофокусен(не съм пробвал с висок клас обективи) снимам по-бавно :)
Така че, к20/к7 + ръчни за жълти стотинки.
Само една подробност - за кеч-ин фокуса, дупето на обектива трябва да е метално, за да дава на късо контактите

Автор: pefoto01   
Дата:   07-07-10 21:57

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »