Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Може ли малко помощ при избора на компактен фотоапарат.. :)
Автор: thunderchild   
Дата:   07-07-10 15:41

Здравейте.. :) Снимам е едно Sony P73 от 6 години вече и съм страшно доволен от него, но реших да го заменя. Бях се спрял отначало на Panasonic FZ28, който не е от най-компактните [smilie5] .. След това се загледах по TZ8 и той ми беше най на сърце. Вчера имах работа в София, по витошка и имаше някакъв магазин за фото техника. Питам аз там за TZ8 и човека ми каза, че отдавна не се продавал.. Предложи ми някакво Sony HX5V, като ми каза, че това бил най-добрия компактен апарат, който някога бил произвеждан, но не можеше да ми обясни с какво е по-добър от Панасоника[smilie10]. Аз също не разбирам до толкова много от фототехника, но Панасоника ми изглежда по-удачния вариант.. Няма ги всичките такива неща като ГПС, компас, които реално няма да използвам... Моята молба към вас е да ми помогнете малко в избора. Сонито по-добро ли е от Панасоника? Заслужава ли си да предпочета него? Приемам и други предложения за апарат, само искам да има много оптичен зуум :) Като краен вариант, ако не се навия за друг модел, мисля да си взема FZ28.. Покупката му сега ме спира само големия размер ..

Поздрави. :)

Отговори на това съобщение
 Re: Може ли малко помощ при избора на компактен фотоапарат.. :)
Автор: tomaraya   
Дата:   07-07-10 18:05

Здравей , виж fuji f 80 exr , canon sx 210 is , panasonik fs 33 , зарежи го сонито .

Автор: yakumo   
Дата:   07-07-10 18:07

ТЗ8 е вече по-стар модел, но потърси - може и да има някъде още.

Виж евентуално това дали ще ти помогне - долу-горе на една цена всичките. Успех [shtrak]

Автор: h_bio   
Дата:   07-07-10 18:15

Щом си доволен от Sony P73 защо го сменяш?
И аз бих препоръчал canon canon sx20 is

Дата:   08-07-10 00:38

Сменям го, защото започна много да ми замазва снимките дори и при най-малкото движение... Не знам аз ли направих нещо или си показва годините вече .. :(

Canon sx20 is ме притеснява размера.. Търсих нещо по-компактно, иначе се бях насочил към FZ38 на панасоник.. Много ми допадна SX 210 IS на Canon .. За сега вече клоня към него за покупка.. :)

А като цяло заслужава ли си да купувам толкова скъп компактен апарат.. В смисъл снимките ще бъдат ли добри колкото от FZ38 примерно?

Поздрави.

Автор: kapitancho   
Дата:   08-07-10 09:27

TZ 8 не е спрян, така че го търси смело, заедно с батко му TZ 10.

Дата:   08-07-10 09:35

Има го във фотопавилион, така че евентуално мога от там да го поръчам. С TZ10 разликата доколкото забелязах е, че TZ10 има ГПС нещо си, което на мен ми е излишно. Още няколко дни ще поразглеждам и ще събирам мнения преди да направя покупката.

Поздрави и успешен ден. :)

Дата:   09-07-10 11:03

Още нещо да попитам... С този Canon SX 210 IS ще мога ли да направя снимка на която фона отзат да е размазан [smilie5] Не знам как е точния термин.. Мисълта ми е фокуса да е на даден човек примерно и отзат да е замазано.. И това как най-лесно се постига? Защото като снимам един път се получи, 5 пъти не... :(

Дата:   09-07-10 11:14

Още нещо да попитам... С този Canon SX 210 IS, примерно, ще мога ли да направя снимка на която фона отзат да е размазан [smilie5] Не знам как е точния термин.. Мисълта ми е фокуса да е на даден човек примерно и отзат да е замазано.. И това как най-лесно се постига? Защото като снимам един път се получи, 5 пъти не... :(

Автор: El_Fuego   
Дата:   09-07-10 11:26

Като искаш да ти снима с размазан фон или си търсиш сапунерка с ръчни настройки, за да можеш да си задаваш сам стойностите на диафрагмата, или използваш вградения в почти всички съвременни сапунерки режим "Портрет".

Дата:   10-07-10 11:22

Ахаа, ясно.. Благодаря. :)

Вече се спрях на Canon SX 210 IS .. Благодаря за помощта. :)

Автор: mmitrev   
Дата:   12-07-10 22:35

Ако не съм закъснял виж това:

http://www.dpreview.com/reviews/Q210grouptravelzoom/

изводите са доста категорични.

успех

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »