Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Батерии за старите лентови.
Автор: kapitancho   
Дата:   25-06-10 18:33

Подариха ми една Фуджика СТ701, която има страхотен визьор и чудесен 55/1.8. Всичко е наред и си снима супер, но в момента меря с Никона преди да снимам [smilie8]

Причината е ... иска живачни батерии, каквито уж нямало вече. Въпросът ми е какво правите? Четох за разни аналогични батерии и т.н., но не знам какво е най-разумното, което мога да направя за да имам мерене с него.[smilie7]

Благодаря предварително [shtrak]

Отговори на това съобщение
 Re: Батерии за старите лентови.
Автор: lipostok   
Дата:   25-06-10 19:58

Слагай каквито има, не му се притрисай толкова!

Автор: gnedkov   
Дата:   25-06-10 20:05

Ми слагай си алкални. Ако фуджиката ти иска 1.35В мъцни АСА-та на 2/3 от показателя на филма и си снимай без да го мислиш. Ако иска 640-ки намести две други и неква пружина от старо фенерче...
Никва философия особена...

Дата:   25-06-10 21:28

Днес взех някаква куча марка, който уж ги подбирах да паснат, но светломерът не зацепи грам. Има малко окис по пружинката и се пробвах да го почистя, но може и друг да е проблема. Ще го мъча явно оше [smilie18]

Автор: Prakticar   
Дата:   25-06-10 21:31

Разбирам, че апаратът ти е подарен и нямаш представа за историята му. Сигурен ли си, че светломерът е изправен?

Дата:   25-06-10 21:33

Напълно възмжно е да е дал фира. Човекът е зарязал апарата заедно с батерийки вътре и не е снимал от около 7-8 години. Възможно е и с времето да се е прецакал. Зор ми е да го подкарам, защото е удоволствие да се снима с него, а имам 10-ина М42 обектива за занимавка [smilie6]

Автор: Prakticar   
Дата:   25-06-10 22:17

Ами като си помисля, че с години съм снимал със смяната без никакъв светломер...
Нищо не ти пречи и на теб.
БТВ, занеси го на Наско ма "Дондуков" да му побае малко.

Дата:   25-06-10 22:53

Може би така ще стане. Така и така има и един 28-50, който не ще да се навие докрай, така че може да отидат в комплект.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »