Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 SONY A900 - CF CARDS PROBLEM
Автор: dml.hds   
Дата:   25-06-10 16:45

zdraveyte,

pyrvo syjelqvam na latinicata!

Sega kym problema.

SONY A900 se okaza nesyvmestim s pove4e CF carti, t.e. ne pove4eto, a KINGSTON 133x elite pro i Transcend 133x i dvete sa 16gb

Pyrvo probvah s KINGSTON. Snimah 80 kadyra za test i zapo4nah da svalqm snimkite prez card reader, vsi4ko OK! No kogato vyrnah cartata v camera se poqvi tova "UNABLE TO USE CF CARD"
OK!
Formatirah pyrvo na FAT32 - NISHTO!
Formatirah posle na exFAT - NISHTO!
Formatirah i na NTFS - NISHTO!

Vse "UNABLE TO USE CF CARD"

Svalih ot site na TRANSCEND - AutoFormat software i hop stana....proraboti.

S usmivka i kefff butnah kartata i ataka! 30-40 kadyra i sled kato izto4ih snimkite posredstvom card readera otnovo syshtia problem.

I do momenta prodyljavam da se my4a sys razli4ni formati ...no uvi podkarvam za malko kartata i tova e!

Ili SONY support-vat samo SONY CF, kakto i memory stick DUO i vs podobia koito sa proizvodstvo SONY....??????

Mnogo mi e interesno kakvo stava kogato to4a snimkite prez readera i posle camerata ne razpoznava cartata "UNABLE TO USE CF CARD"

Molq ako ima zapoznati po slu4aq neka spodelqt mnenie....

Отговори на това съобщение
 Re: SONY A900 - CF CARDS PROBLEM
Автор: minolta9   
Дата:   25-06-10 16:47

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: hotsnail   
Дата:   25-06-10 16:54

Ами аз съм с А700 и няма проблеми с акви да е карти. Ама не позлвам повече то 8ГБ.

Ама най-лошата ми е А-ДАТА и не я пoлзвам mnogo, щото това е пълно менте, скоростта на писане е далеко от 266х.

Сандиск и Сони основно ползвам с тях скоростта е много добра на А700 и никога не съм имал проблеми. Пък и 266х и 300х от другите марки са пълен майтап.

Kingston, Transcend.......според мен са недоразумения и нячин да си търсим белята.

Публикацията е редактирана (25-06-10 16:56)

Автор: didesignbg   
Дата:   25-06-10 16:55

Кингстъните от тази серия са пословични боклуци, правят проблеми със много апарати.
За трансценда не знам, форматирай в апарата само. НТФС, не само е излишен, ами направо е грешка.

Дата:   25-06-10 16:56

hotsnail:

SONY A700 principno nqmat problem. A900 e problemno.

Da si priznaq ne sym probval vse oshte SONY cards, kakvito i modeli da sa i SANDISC!

Moje bi tam e istinata

Дата:   25-06-10 16:58

didesignbg:

Da ama samo na NTFS mi dade vyzmojnost da FORMATIRAM ot aparata i kartata trygna, no uvi za 6 kadyra!

Spoko hvyrlih KINGSTON-a ve4e...

Дата:   25-06-10 17:00

da poqsnq govorim za 16GB karti.

Zashto li v glavata mi se vyrti, 4e 2 x 8GB shteshe da e po dobria variant... [smilie22]
[smilie5]

Автор: shsphoto   
Дата:   25-06-10 17:08

Проблема май ти е от кард-ридъра или от някакъв вирус на компютъра ти който се лепва на картата като я точиш.Провери дали не остават някакви скрити файлове след като си копирал снимките, и преди да изключиш от порта кабела даваш ли изключване на usb-устройството от иконката на таск бара на windows-a, някой път става проблем от това.

Автор: NeDDRaG   
Дата:   25-06-10 17:11

Я сподели, този брой кадри, дето го пишеш какъв е? Ти снимаш N кадъра, нарочно вадиш картата и ги сваляш или просто след този брой кадри, картата отказва?

Дата:   25-06-10 17:11

shsphoto:

Ve4e nishto ne to4a, a samo formatiram!

Ne sym siguren, 4e po vreme na format moje da se zaka4i nehsto na kartata, no sega shte testvam.

Mersi i sled malko shte dam otgovor....

Автор: NeDDRaG   
Дата:   25-06-10 17:14

То ако има проблем, да кажем вирус, той се лепва още докато компа е намерил картата. Къде форматираш? На кардрийдъра> Голяма грешка, ако е така.

Дата:   25-06-10 17:14

NeDDRaG

1vi pyt - 80 ! vyv vsi4ki formati RAW, cRAW, extra fine ..../camerata i kartata rabotq bez problem/

2ri pyt 30-40 /camerata i kartata rabotq bez problem/

3ti pyt 6 i kartata otkaza - "UNABLE TO USE CF CARD"

Naro4no vadq kartata i slavalqm ! i vliza v BATAKA [beer]

Дата:   25-06-10 17:15

DA! formatiram na card reader-a, nqma kak ina4e...kyde da butna tazi "palka" CF v laptopa [smilie5]

M/u drugoto i az mislq, 4e edinia problem e virus!!!

Дата:   25-06-10 17:17

Sega probvam varianta format na exFAT! Posle ako vyobshte mi razpoznae kartata camerara i tam da formatiram!

Sled malko shte otgovorq

Автор: didesignbg   
Дата:   25-06-10 17:25

форматирай fat32, виж да не се е разцепила картата на няколко партишъна.

Дата:   25-06-10 17:31

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   25-06-10 17:39

nishto!

OTNOVO "UNABLE TO USE CF CARD"

1vo. ILI E virus!

2ro. ILI kartata e nesyvmestina napylno sys SONY, koeto nqma kak da e zashtoto snimah s neq!

Дата:   25-06-10 17:45

Testvat MEMORY STICK PRO DUO 1GB SANDISC i nqma nikakyv problem.....!

Qvno problema e v CF Cartata...

Neka nqkoi da pomogne, koito e naqsno sys tozi tip karti....

Автор: mitakabus   
Дата:   25-06-10 17:53

dml.hds , споко!
Аз също имам А900 и същата карта! Първата я смених гаранционо щото "пукна" по мои причини! Мислех че в нея беше проблема. Всичко което описваш се появи и при мене. Снимам 20-50 кадъра и грешка -Е- !!! После UNABLE TO USE CF CARD!
Смених я карата гаранционно и викам ок всичко е наред. Нуцки. 50 кадъра и пак! та явно не си е съвместима. То и апарата много ги тормози с тоя буфер и тея големи файлове явно, знам ли! Добре , че пусна темата та да уточним проблема!
Явно тея карти се цакат с А900! Не вярвам да се оправят нещата и с фирмуер. Картата бачка безупречно на КМ 7Д!...16ГБ на 6 мпик..не моаг да я напълня цял ден... [smilie5] [smilie5] [smilie5]
..ps. Ползвам в момента една 8ГБ Адата 266 и още една 8Гб Адата 350х. С тях проблеми нямам. Но пък с тая 266х нещо КМ 7Д не се разбира..пусто му работа, оди разбери. Иначе с А700 си бачкаха тея двете 8-ци също добре. Не бях пробвал обаче 16гб Кингстона 133х и съжалявам , че не го сторих. Сега не съм сигурен дали проблема не е в картите като цяло или само несъвместимост с А900...то и А700 поддържа UDMA , би тярвбало да са еднакви ама знам ли...[smilie11]

..има нещо друго, времето за изпразване на буфера може да не се харесва от апарата, просто идва бавна картата. От там и дава тая грешка! Щото казваш че и с трансценд е съшото 133х - иска си бърза карат явно А900! [shtrak]

Публикацията е редактирана (25-06-10 17:58)

Дата:   25-06-10 17:57

OK de!

s kakva karta si na A900 ?

ebati i kamerata! To kvo da o4akva 4ovek ot SONY hhahahahahahahahahaaaaa

Дата:   25-06-10 17:58

Писах - 2 карти на А-ДАТА 266 и 350х!
..А и не ти е крив апарата , не може на 24 мпих апарат с 38мб Роу файл да разчиташ на 133х карта за 60лв. Би трябвало да работи...БАВНО - Да , ама ...бе може и да се оправят нещата, дано пуснат нов фирмуер, все пак е на 2г вече, излязоха толкова нови карти и да оправят и JPEG шума също! [smilie24]

Публикацията е редактирана (25-06-10 18:00)

Дата:   25-06-10 18:00

Dokolkoto namerih iz neta...Sony poddyrjat LEXAR, SANDISC i oshte nqkolko...

vs ostanali za koito govorim v momenta sa OUT!

Zatova mislq edna MEMORY STICK DUO PRO 4 ili 8 GB za backup i 2 x 8 GB CF !!!

Дата:   25-06-10 18:02

А-ДАТА ! Пробвано, работят безупречно. Празнил съм ги поне по 2 пъти вече и двете! [smilie24]

Дата:   25-06-10 18:03

moje i A-DATA, prav si....

mislq da napravq oshte nqkolko testa po kysno i okon4atelno da zatvorim temata!!!
[beer] [smilie24]

Дата:   25-06-10 18:04

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »