Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - форум: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 B&H Photo & Video
Автор: asr   
Дата:   24-06-10 12:22

Някой пазарувал ли е оттам?
Гледам че с цената на доставаката Olympus ZD 25MM F/2.8 PANCAKE плюс B+W 43mm Ultraviolet (UV) Filter излиза около 440лв. а тук в синтезиса е със 75лв.повече.
Та искам да питам да не ми излезе евтиното по-скъпо?

Отговори на това съобщение
 Re: B&H Photo & Video
Автор: cicomanco   
Дата:   24-06-10 12:23

Според мен ЩЕ ти излезе...

Автор: Vatman   
Дата:   24-06-10 12:25

Твърдо ще излезе по-скъпо защото извън ЕС минава митнически контрол, плащане на митнически такси, разправии и т. н.

Освен това нямаш българска гаранция. Такива като worldwide са си само лирика и нищо повече...

Публикацията е редактирана (24-06-10 12:27)

Автор: mitku   
Дата:   24-06-10 12:28

Както вече са ти казали - ЩЕ ти излезе по-скъпо. А и дори и хипотетично, ако не беше - за 75 лв. не си заслужава нито разправията, нито загубата на гаранцията, нито туй, че като отидеш в нагъзина и може да си го тестваш. [cool]

Автор: 3DFEN   
Дата:   24-06-10 12:29

Освен това
превод на парите
чакане на доставка 5 - 10 15 дни
може да дойде повредена
разликата от 75 е точно - почти точно ДДС то, което плащаш тука.
От синтезиса взимаш апаратчето веднага, можеш да го видиш - евентуално да го върнеш

още искаш ли.....

Дата:   24-06-10 12:33

Благодаря за отговорите, но все пак исках да чуя някой който е пазарувал оттам[smilie5]

Автор: pluha   
Дата:   24-06-10 12:33

Ако ти го донесе човек и не мине през митница ще спестиш 75 лв. Ама това пари ли са? За такива дребни суми не мисля, че си струва. От тукашен магазин можеш да си го тестваш и да избереш от няколко бройки.[smilie7]

Автор: navy   
Дата:   24-06-10 12:34

Мито... ДДС... [smilie8]

Автор: gnedkov   
Дата:   24-06-10 12:45

+ a куриерските разходи погледна ли ги??? че грубо идва към 100$ до тук..... (плюс, че ти влизат в облагаемата стойност по ДДС)
Единствената далавера да си купуваш от там е да си и без тва в щатите да идеш да избереш и да си донесеш....
Или да накупиш толкова апаратура, че да спестиш 2000 - 3000 лв след ДДС, мито и карго.

Публикацията е редактирана (24-06-10 12:46)

Дата:   24-06-10 12:51

цената е с доставката - до БГ ми ги сметна към 55 УСД с обикновена поща

Автор: dau   
Дата:   24-06-10 12:55

А митото и ДДС-то таксите тука и един ден изгубен на митница? [smilie8]

+ гаранцията и сервиза? [smilie8]

Автор: bobi   
Дата:   24-06-10 12:57

440 лв. с доставка до БГ + 6.7% мито и върху полученото - 20%ДДС
Отделно раходите по оформяне на митническа декларация + време.

Автор: gnedkov   
Дата:   24-06-10 12:59

[smilie18] :) За $55 до България видя ли срока на доставка 10-14 работни дни от щатите до централна поща. От там до поща митница - 2 дена, в митница 2 дена мининмум. Тия 75 лева си ги спестил от кафета за 7-10 дена...
С обикновена поща нямаш застраховка така, че негъра на летище Нюарк като ти намести колета с две три мавашита ще си получиш палачинката на гофрета...
(личен опит - колет от щатите ми дойде с отпечатък от обувка Тимбърлан номер 9 - добре че ставаше дума за фанелки).

Ама от друга страна като ти чета постовете - ти вече си се навил да си го купиш - действай. Аз съм пазарувал от там няколко пъти, но чрез роднини там, които ми носят покупките на прибиране. Стоката им няма грешка, цените също... Другите импликации ти ги написаха всички, както се казва http://www.youtube.com/watch?v=W7RJJNlNMTU&feature=related

Публикацията е редактирана (24-06-10 13:22)

Автор: 3DFEN   
Дата:   24-06-10 13:45

Автор: asr
Дата: 24-06-10 12:33

Благодаря за отговорите, но все пак исках да чуя някой който е пазарувал оттам

Аз съм пазарувал от там за това ти написах по горе някои неща.

Сега е модерно да пазаруваме онлайн и да се хвалим, че сме си купили от щатите или Европа.

Да, има смисъл пазара от там. И като пресметнеш загубите във време, митници банки , складове и т.н. на края поне да си на далавера минимум 200 лева, като теглиш чертата.
Ако нещо струва там 2000 лв а тук 2 750 - да има смисъл и да чакаш 30 дни.

Автор: TheBossBG   
Дата:   24-06-10 18:45

Аз си купих 35мм от там, даже 2 бр. и един 55-200(последните два за един приятел). От цялата сделка спестих около 200 кинта, приятелят към 380. Но ни ги донесе човек от Щатите. Иначе не бих се навил да се занимавам с митници, ДДС и др. подобни. Ако си решил да си купуваш от чужбина - огледай европейските сайтове. Аз си купих наскоро от сатурн.де Д3000 дабъл зуум кит. Върза се 780 лева!!! Нямам спомен колко искаха за доставка до БГ, защото имам другарчета в Мюнхен и те го взеха от магазина, но ми се върти нещо около 50 евро. В случая хубавото е, че има гаранция, която важи във ЕС. А ние по спомен сме в ЕС [smilie5]

Автор: Tonidi   
Дата:   24-06-10 19:30

[smilie5] по спомен - да, а на практика - не [smilie5]

Автор: IPB7   
Дата:   24-06-10 20:53

Аз съм пазарувал от Б&Х няколко пъти. Истината е че някои неща излизат изгодно, за други няма смисъл. Иначе обслужването е на ниво, доставка 3-4 дни с УПС . Международната гаранция не е фикция. Аз съм си пращал Никона за ремонт в САЩ, като само си покрих разходите за транспорт в едната посока.

Автор: da.fo   
Дата:   24-06-10 22:11

Аз купих от там камера която ми излезе 7400 лева а тук щеше да е 10 000. Но ми я донесе приятел и се разминах с една почерпка (100лева.)
Така си заслужава, но заради някакви си 75 лева да правиш гимнастики а и гаранция и т н [smilie23]

Автор: fotorafi   
Дата:   25-06-10 07:47

Аз съм пазарувал от магазина им в Манхатън, Ню Йорк. Купих си оптика и светкавица,втора употреба. Фирмата е на ортодоксални евреи и е хубаво на място специалист да купува такава техника.Правиха ми няколко отстъпки, но имай предвид, че всички цени са без данъка им + 8 %.Ако ти пратят техника е без този данък, но веднага у нас ще ти вземат мито + ДДС + такса+ транспорт. За да спестиш 70-150 $ няма смисъл, губиш и гаранцията. Успех и късмет[beer]

Автор: Shri   
Дата:   25-06-10 21:15

Купувал съм многократно чрез интернет. Никога не съм имал проблеми от тяхна страна. Също и от наша страна. Откакто Митко от Фотопавилиона се взе на много сериозно, купувам само от тях!
[smilie24]

Автор: Shri   
Дата:   25-06-10 21:22

Всъщност, малко те "излъгах". EOS 7D и 1D Mk IV ги купих от сайт в UK. Изключително точни и коректни. Излизат по-ефтино от B&H защото не се плаща ДДС и мито.
[beer]

Автор: ka7   
Дата:   25-06-10 21:26

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »
Албум преди 6 часа
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг:
рейтинг: