Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Предложете хубав бинокъл до 200лв ?
Автор: solar_sea   
Дата:   16-06-10 23:06

Така .. :) [beer]

Отговори на това съобщение
 Re: Предложете хубав бинокъл до 200лв ?
Дата:   16-06-10 23:09

Целите са 7-10х, и светлосилни, т.е. поне 50, по-възможност и нагоре.

Ясно ми е горе-долу какво търся като характеристика - с поропризми, добро просветление, удобен захват, да държи на дъжд е голямо предимство.

Какво мога да взема за тия пари дето няма да ми се разглоби в ръцете ?

Също така, реалистично ли е 10х да се ползва за астро цели или да се оглеждам за 20х60/20х80 и дръжка за статив ? :)

Автор: apollo   
Дата:   16-06-10 23:51

Ако е за астро Селестрон Скаймастър 15х70 върви в БГ под 200лв. и ще свърши отлична работа!

Винаги на статив е по-добре [smilie24]

Автор: ecobo   
Дата:   17-06-10 01:25

Никон 10х50 за 170 кинта от Синтезиса си взех - супер е [smilie24]

Автор: баби-играят-с-теб   
Дата:   17-06-10 02:56

Има варинат за руски 20х60, с кутия, фактура от магазина, когато е купуван. прекрасно състояние. Бинокъла е оригинален, няма нищо общо с ментетата по-пазара. Но е повече от 200 лева.
Втори вариант 7х50 с кутия, прекрасен външен вид, руски.

Дата:   17-06-10 06:56

Мен по-скоро 9х63 ми хвана около от моделите на Celestron. 160$, ако е толкова хубав колкото казват ще се прежаля [smilie18]

Има ли някъде в София магазин специализиран в подобна спортна оптика с много налични модели ? Все пак ще се ползва наживо, искам да го пробвам преди това.

Автор: lao   
Дата:   17-06-10 10:19

/Автор: IndiYankov
Дата: 29-03-10 21:41

Продавам бинокъл марка: Olympus Trooper 8x40 DPS R

Бинокълът, макар и по-стар модел, е в отлично състояние. Почти не е използван. Не съм специалист, затова не мога да дам повече техническа информация.

Продава се с оригиналната му чантичка, удобна за носене през рамо.

На мен ми се развали фотоапарата и не мога да кача снимка, но
можете да видите модела на този сайт:

http://policelink.monster.com/products/products/978-olympus-trooper-8x40-dps-r-binocular-#

Цена: 80лв

за контакти: nickolay.yankov@gmail.com /

Този модел на Оли в павилиона е 149 лв. Аз гго имам от две години, добър е, а и от това увеличение нагоре вибрациите на ръцете много ссе усещат. :)

Автор: cicomanco   
Дата:   17-06-10 10:25

http://magazin.photosynthesis.bg/category/52

Избирай![smilie24]

Автор: vnvas   
Дата:   18-06-10 09:09

Подкрепям "бабичката"[smilie5] Има руски 20х60 на битака до А.Невски за 80кинта чистак нови, има и всякаква оптика стига човека да се замъкне дотам.[smilie10]

Дата:   18-06-10 09:22

20х60 е много, без статив трудно се гледа с такова увеличение. От ръка най-много 12, за мен иделаното увеличение е 10 [smilie24]

Дата:   18-06-10 17:53

И аз мисля че за от ръка 10х50 е най-добрия вариант... отличен компромис между увеличение, светлосила, оптична мощ, зрителен ъгъл и т.н...

Реално 10х наистина е горната граница за наблюдение от ръка, нагоре трептенията "изяждат" предимствата на оптиката ако ги има и си трябва статив за да се извлече ползата от по-голямото увеличение [smilie24]

Автор: IvanShipkov   
Дата:   18-06-10 18:30

Послушай Аполо и Екобо. Аз имам Celestron SkyMaster 15x70 - този с хубавата пластмасова оптика. Светъл е и наистина ми харесва като оптика, но тежи и е дълъг за наблюдения без статив. Ходих на Формула 1 с него и както се беше изказал един съфорумец след 30 сек почва ръченицата. Да не говорим пък че с тоя тесен зрителен ъгъл трудно се намира това което търсиш особено ако се движи. Аз лично се справих отчасти с проблема с треперенето като го подпирах на очните си ябълки а пък го държах за най-предната му част - тогава се трае, но пак тежи. Относно Астрото, не очаквай много особено с 10х. Все пак се вижда Луната а и Сатурн донякъде. За повече ще ти трябва телескоп. Мисля също че биноклите трябва да имат разни специални покрития по оптиката за да са добри за Астро така че едва ли всеки по-голям ще става. Аз бих ти препоръчал някой по-компактен. Аз през моя гледах точно една вечер небето. Ползвам го за други неща.

Дата:   18-06-10 19:00

Руски БПЦ 20х60 е най-доброто за наблюдения на галактики, мъглявини и звезди купове. Това бие всякакви телескопи като удобство и лекота на наблюдение. БПЦ 20х60 разполага с окуляри с голямо зрително поле и умората на ръжете не оказва голямо влияние. За Луна и планети определено никакъв бинокъл нама да свърши работа - само телескоп[smilie7]

Публикацията е редактирана (18-06-10 19:03)

Дата:   18-06-10 19:08

От руските най-доброто е 12х45 - правеха ги за военните, но от време на време пускаха и по магазините. Много добър, здрав и сравнително компактен бинокъл, но с малка светлосила предвид увеличението 12х

Дата:   18-06-10 19:16

БПЦ 20х60 е много прехвален! Просто това е здрава и корава техника но по отношение на качеството на изображение определено има какво да се желае. От друга страна за парите си в момента е много добър избор.

В общи линии или универсален бинокъл като 10х50 или ако човек иска сериозен бинокъл за астро то направо да събира за 25х100 и здраааааааввввввв статив [smilie18]

Един път гледах звездното небе с 25х100 май беше Зумел Тахийон и това което се открива пред очите ти като въздействие никой телескоп не може да докара [smilie3]

Автор: lizaastar   
Дата:   18-06-10 21:38

имам в момента около 7-8 бинокъла, ако имаш път към Сливен ела и сравнявай

Дата:   18-06-10 21:48

@apollo 25x100 [smilie10] [smilie24]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »