Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1  2     всички  напред  последна
 Много, много хубави обективи за Никон, Канон. За съжаление и много, много скъпи.
Автор: 35mm   
Дата:   12-06-10 11:09

Доста европейски производители на оптика за фотография, пуснаха и ултра качествени кино обективи.
Например новите Cine-Xenar твърди на Schneider Kreuznach се произвеждат както и на кино PL “positive lock" байонет, така и заради това че новите модели на Никон и Канон имат видео, се предлагат и на Никон и Канон байонет.

http://blog.digitalcontentproducer.com/leitner/wp-content/uploads/2010/04/img_5575.jpg

Има в момента 5 обектива с фокусно между 25мм и 95мм ($21000 е цената за комплекта). Ще има и в други дължини след време. По-тежки и по бавни (T2.0-2.2) са от Лайка моделите и за много по-евтини.

Миналата година, Zeiss пуснаха серия от седем кино обектива на PL байонет, на базата на Zeiss ZF обективите за фотография за SLR, което е мода сега да се префасонират евтини SLR обективи в здрави, с по-широки тубуси обективи за по-дълъг ход на фокуса ( и в правилната посока за кино операторите). Сега вече има и новата версия CP.2 на PL, Canon EF, и Nikon F байонети.(Магазинна цена около $27,400 за пълния комплект

http://blog.digitalcontentproducer.com/leitner/wp-content/uploads/2010/04/img_5539.jpg

Тука само една снимка ще сложа за тези от вас които не са виждали кино PL байонет.
Много по-здрав е, за да носи повечето килограми на обективите, и да издържа години наред употреба от качване и сваляне на камерата. Тук се сещам за пластамасовите байонети на 18-55мм китаците.[smile] Но разбира се семейния китак може дори и цяла година да си остане на тялото без да се свали.

http://blog.digitalcontentproducer.com/leitner/wp-content/uploads/2010/04/img_5659_2.jpg

Лайка обаче, "изби рибата". Много се радвам, макар че аз отдавна си направих избора и снимам с Zeiss ZF обективи (тези на базата на които сега правят кино версията с по-големи и тубуси и точна маркировка. Това НЕ са истинските кино обективи на Цайс които са проектирани за кино и не покриват засега поне 24 х 36мм кадър, и които са са XP просветка и лещи които нямат нищо общо с фотографията и са просто превъзходни като качество). А за Лайка даже малко така ми се иска да имам тях като снимам, ама и с Zeiss ZF ще се примиря.

Ето ги и тях:

http://www.bandpro.com/309/index.php?page=shop.product_details&category_id=33&flypage=flypage_images

И с Канон:

http://blog.digitalcontentproducer.com/leitner/wp-content/uploads/2010/04/img_5650_2.jpg

Обектива горе е много бърз T1.4 Leica Summilux-C 21мм на Canon EOS 7D с модифициран байонет за да пасне на Канон.

Лайка пишат че обективите им са Мулти асферични лещи (multi-aspheric design) и много презизна кино механика на обектива.

Байонета и тубуса са от ултра здрав и лек титан (titanium). Тежат около 1.6-1.8 кг.
Засега има 18мм, 21мм, 25мм, 35мм, 40мм, 50мм, 75мм, и 100мм. Ще има и други дължини.

Тук в ляво е кино обектив на Цайс. В дясно е компактен кино обектив на Лайка.

http://www.bandpro.com/309/images2/ml2.jpg

Цената им е $181000 на комплект

Поне има хубави обективи за фотографските тела, ако все пак някой реши да си купи.

Отговори на това съобщение
 Re: Много, много хубави обективи за Никон, Канон. За съжаление и много, много скъпи.
Автор: hemilio   
Дата:   12-06-10 11:27

еххххххххх [smile]

Re: Много, много хубави обективи за Никон, Канон. За съжаление и много, много ск
Автор: cicomanco   
Дата:   12-06-10 13:07

[smilie24]
Поръчах си 2 комплекта ,че много ги губя.....[smilie18] [smilie18]

Публикацията е редактирана (12-06-10 13:40)

Re: Много, много хубави обективи за Никон, Канон. За съжаление и много, много скъпи.
Автор: asahi   
Дата:   12-06-10 13:15

Фантастика некаква.

Автор: nikill   
Дата:   12-06-10 13:22

[thankyou] Тук сме България, едва ли много клиенти ще има. Те тези с парите не ги разбират чак толкова [smilie5]

Автор: mitadoc   
Дата:   12-06-10 13:27

Малко фантасмагория ми се вижда това.Не мисля,че картината ще е толкова потресаваща,че да оправдае цената.Повече ще е за гъзарлък и престиж.Все пак да не забравяме,че и матрицата има значение.

Публикацията е редактирана (12-06-10 19:55)

Автор: sirob   
Дата:   12-06-10 13:30

Уау! Супер инфо! Благодаря![beer]

Дата:   12-06-10 19:57

Само една питанка-снимките от профила ти с такива обективи ли са?Ще съм потресен ако са[smilie10]

Автор: джъмбо   
Дата:   12-06-10 19:59

Zeiss ZF отиди и виж какво значат

Дата:   12-06-10 20:17

Кой и къде да отиде?[smile]

Дата:   12-06-10 21:01

[smile] mitadoc
, под снимките си пише. Някои обективи са Украински, някои Никкор, някои на Цайс. Има и с мобилен апарат 2 МП. Някои лайка формат, някои среден.

"на базата на Zeiss ZF". Компактните кино на Цайс са Compact Primes CP.2, както се вижда на снимката. Но са на базата на ZF от фотографията.
Решението им е супер, понеже хем си ги имат сега и новите версии ZF.2 с процесор за ЕКЗИФ-а, но не и даващ растоянието до обекта и затова не работи 3-Д цветното матричното мерене а само цветно матрично при Никон, хем на тяхна база пускат и индустриални ZF които са с винтове за затягане положението на фокусната гривна и диафрагмената гривна (за да не се разместват например от вибрации на някоя машина), а освен това пускат и кино версия която супер си покрива 24 х 36мм сензорите каквито са на Никон и Канон (без CP.2 18mm/T3.6). От една база правят няколко приложения - печелят в няколко области от един дизайн на лещите. Хитро.
Сега единия обектив който даже аз имам, 2/50мм Макро Планар, се очаква да се появи като CP.2 Makro–Planar T2.1/50. Така разбирам че ефективната светлосила на моя е Т2,1, а f му е 2.0. Вече като меря на външния светломер, ще давам точно 1/5 или 1/4 компенсация в + за загубите от лещите.
Аз наскоро говорих с двама от инжинерите в Оберкохен за ZF.2 - мислех си че процесора е като процесора на Никорите, ама не е.
Само пуска името на обектива в ЕКЗИФА за улеснение на потребителя. Процесора НЕ подава информация към тялото за растоянието на което е фокусиран обектива, както правят Никорите за по-добра работа на меренето (3-Д меренето).
Затова и реших да си остана с мойте ZF а не да ги сменям за ZF.2.
Но всеки следващ който ще си взема ще е ZF.2, та ще видя разликата.

Публикацията е редактирана (12-06-10 23:11)

Дата:   12-06-10 21:05

аз чета добре....

Дата:   12-06-10 21:09

О.К.

Публикацията е редактирана (12-06-10 21:21)

Автор: дидибаев   
Дата:   12-06-10 21:35

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: pmartinov   
Дата:   12-06-10 21:43

[smilie5]

Титанови паметници [smilie18]

[thankyou]

Автор: uri64   
Дата:   12-06-10 21:45

Е, тя разликата в цените между ЗФ и ЗФ2 е 100 лв според Синтезиса...логично е да не са вградили управлението на протонен дизинтегратор в процесорите...Аз си взех една 50ца 1.4 на ЗФ2 щото нямаха ЗФка...ма имам два други ЗФ и това ме дразни неимоверно...сигурно щото съм голям сноб[smilie10]

Абе хубаво нещо са си цайсовете...дори и на пипане само [smilie24] ..няма нужда да снимаш - стига ти само да си ги гледаш [smilie5]

Нооо цените на тея новите са някакво безумие..

Публикацията е редактирана (12-06-10 21:46)

Автор: uri64   
Дата:   12-06-10 21:51

Ако пък знам какво исках да кажа по-горе [smilie11] ..ще да е от жегата и бирата...

Дата:   12-06-10 23:09

Колкото по-малко електроника има в обектива, толкова по-надежден като цяло.

Както пише Дибидаев, еми така е.
С по-скъпите обективи нямам любими снимки.
Последната ми снимка която си харесвам е с фотоапарат за 35 лв заедно с обектива, на изтекъл филм позитив AGFA RSX II.

Но има области, в които изображението се увеличава много при прожекция. Киното например. И там, всички малки дефекти на изображението на фотообектива ще се видят много много ясно на голям екран и филма ще е неприемлив. Така че там техниката трябва по задължение да е перфектна. Но пак си остават творчеството и майсторството да са по-важни от техниката в крайна сметка, понеже повечето хора обсъждат след филма дали им е харесал сюжета, играта и т.н , а не дали контрастните контури на актьорите са с хроматични аберации. Но ако много бият на очи тези контури, ще е неприятно.

"....Не мисля,че картината ще е толкова потресаваща....."

Потресаваща е.
Просветката е равномерно нанесена по цялата леща, при фото обектив е различна в центъра и в краищата.
Подтискане на вътрешни отражения е до абсолютен минимум - оттук потресаващ контраст и цветопредване.
Сглобка на лещите в тубуса само в Германия и то от няколко човека в завода които имат опит в сглобяване и настройка на тези обективи.
Много прецизни механични части.
Липсва на "дишане" на обектива при фокусиране.При фото снимка това е без значение, но при видео ще се види как се увеличва (леко все едно се зумва) изображението ако се фокусира докато се снима, например като се следи с фокуса движещ се обект.
Качество на лещите и материалите - оттук идва и цената.
Липса (поне така сега твърдят от Лайка) на винетиране в периферията на кадъра - пишат за някакво " изцяло равномерна осветеност на кадъра").

Публикацията е редактирана (12-06-10 23:24)

Дата:   12-06-10 23:19

Абе и аз имам един Цайс 200/2,8...но чак пък да е по-хубав от новите канонски твърдаци...абсурд[smilie24]

Дата:   12-06-10 23:27

[beer] Аз деля обективите само на Европейски и Азиатски.

Дата:   12-06-10 23:29

ти имаш обектив на който пише цайс.... иначе си е антична дедерейска оптика била актуална преди 40 години

общото му с цайс е само името

Дата:   13-06-10 00:11

[smilie24]
Абе,кефи да го връткаш от време на време
Живи и здрави и ....на фокус[shtrak]

Автор: tochnia   
Дата:   13-06-10 00:30

Правилно ли чета, че кинообектива:

Leica 100mm е с бленда F1.4? [smilie10] [smilie10] [smilie10]

Както и 16mm F1.4, 18mm F1.4, 21mm F1.4 [smilie10] [smilie8] [smilie8] [smilie8]

Дата:   13-06-10 00:42

[shtrak]

Публикацията е редактирана (13-06-10 00:55)

Дата:   13-06-10 00:46

[shtrak]

Публикацията е редактирана (13-06-10 00:55)

първа  назад  1  2     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »