Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Бързоскоростни карти
Автор: dimitar_p   
Дата:   08-06-10 16:29

Здравейте, искам да попитам каква карта ще ми върши работа за спотни събития, където се снима серия от снимки при това ще ги щракам в Роу режим? Забравих, че става въпрос за компакфлаш карти. Не ме интересуват марки, а по скоро самите скорости. Тоест 400х стигат ли? На какво отговаря горе-долу като трансвер в мегабайти. И от какви скорости горе-долу започва една карта да бъде бърза?

Отговори на това съобщение
 Re: Бързоскоростни карти
Автор: asahi   
Дата:   08-06-10 16:30

Вероятно фотоапаратът ти е страшно бърз че да те вълнува точно този въпрос.

Автор: minolta9   
Дата:   08-06-10 16:32

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Дата:   08-06-10 16:39

Ми фотоапаратът ми не е никак бърз, с процесор digic 2, но понеже сега ще си взимам нова по-голяма карта и искам като си взема веднъж, да знам, че съм приключил въпроса. А за фотоапарата... ще се ъпгрейдна щом мога. Знам, че едва ли сега ще усетя силата на бързата карта, но... както казах искам да си взема и да знам, че съм приключил с това. И пак си остават въпросите по-горе. Такаче ако отговорите на тях ще ви бъда благодарен.

Автор: джъмбо   
Дата:   08-06-10 16:40

ако фунията ти има отвор 1 цол то колкото и голям леген да сложиш под нея... няма да се напълни по-бързо

Автор: sirkhann   
Дата:   08-06-10 16:41

dimitar_p

Новите карти, които са 300х и нагоре, са с поддръжка на UDMA режими на работа. Твоят апарат няма такива режими => няма да работи на въпросните 300х-400х. Най-бързата карта, която работи без UDMA, за която се сещам, е Transcend 266x.

Иначе 300x = ок. 30Мб/С

Автор: s_dyakov   
Дата:   08-06-10 16:41

ако картата се казва Сандиск екстриим 3,4 или про тогава започва да става бърза :)

Автор: Ivo_Sabchev   
Дата:   08-06-10 16:44

http://www.robgalbraith.com/bins/camera_multi_page.asp?cid=6007-9254
- Това може да е от полза, провери какво ще е подходящо за твоят апарат

Дата:   08-06-10 16:44

хах s_dyakov, има и други марки.

sirkhann, благодаря за отговора.

Автор: neuromancer   
Дата:   08-06-10 16:45

"искам като си взема веднъж, да знам, че съм приключил въпроса" - такова нещо няма [smilie18] Каквото и да вземеш, като си смениш тялото след една година, ще има по-големи и по-бързи карти. А ако вземеш нов модел тяло, ще ти ТРЯБВАТ по-големи карти.
Честито!

Дата:   08-06-10 16:46

Има ама познай кой е измислил компакт флаш стандарта :)

Автор: asahi   
Дата:   08-06-10 16:47

Money for nothing

Автор: imitev   
Дата:   08-06-10 16:50

Опитват се да обяснят, че и 10000х карта да сложиш, снимките няма да се записват по-бързо от 60х или 133х, заради ограничението на апарата...

Дата:   08-06-10 16:51

т.е и за 50 лв да си купиш 8Г Кингстон от технополис пак ще става.

Дата:   08-06-10 16:53

"искам като си взема веднъж, да знам, че съм приключил въпроса" - такова нещо няма Каквото и да вземеш, като си смениш тялото след една година, ще има по-големи и по-бързи карти. А ако вземеш нов модел тяло, ще ти ТРЯБВАТ по-големи карти.
Честито!

това ми е ясно, но понеже сега мога да си взема карта. Пък идните месеци може и да се упгрейдна с по-хубаво тяло, та реших да пусна темата. Не знаех, че има значение дали картите поддържат разни режими или не. Което въсщност се оказва доста важно.

Благодаря на хората, които пуснаха смислени отговори, а на другите, които с едната ръка са постояно на мишката и цъкат по цял ден в тоя форум, а с другата си драпат....., ще им пожелая "много здраве".

Публикацията е редактирана (08-06-10 16:54)

Автор: stardriver   
Дата:   08-06-10 16:56

CF карти от по-бързи (скъпи) до по-бавни (евтини)

Другото си го пише в описанието им [beer]

Автор: IvanShipkov   
Дата:   08-06-10 17:18

Според мен картата има сравнително малко значение (разбира се ако сравняваме много добра с класическите към момента 133х). По-важно е колко кадри може да буферира в паметта си апарата. Ако са RAW, не можеш да очакваш буферираните да са повече от 15-20 при средния клас ДСЛР-и. По-бързата карта ще разтоварва по бързо снимките от буфера, но опреш ли само до нея няма да намериш достатъчно бърза че да може апарата ти да поддържа максималната си скорост на RAW. На 8 кадъра в секунда на 7Д при среден размер на RAW файловете от 20мб трябва картата да може поне теоретично да прави 160мб/секунда което е около 1100х (1x = 150kb/sec като при CD-тата) - няма такава в момента а и едва ли апарата има толкова бърз интерфейс към картата което поражда и другия въпрос - колко е максималната скорост която дадения апарат може да развие с карта. Със сигурност старото ми 400д и 1100х да му сложа пак повече от 200х няма да направи (не съм сигурен че успява да реализира и скоростта на своята СанДиск 2гб екстрийм 3 карта която съм му сложил - истински 133х).

Иначе аз бих ти препоръчал Трансценд 400х 16гб UDMA - идеална карта в съотношение цена/качество - на мен ми излезе около 110лв.

Няма смисъл сега да прикючваш въпроса ако няма утре да си вземаш нов апарат. Всяка година цените на флаш паметите падат поне 2 пъти според мен (макар не и на българския пазар), а скоростите се увеличават горе долу пак 2х за година. Покрай бума на ССД-тата и CompactFlash цените ще падат бързо.

Дата:   08-06-10 22:50

Благодаря за изчерпателния отговор. Явно се е видяло, че първо трябва ново тяло, и че се обезсмисля купуването на карта сега.

Автор: pefoto01   
Дата:   09-06-10 03:23

Този потребител е деактивиран. Всички негови текстове са изтрити от администратора.

Автор: universum   
Дата:   09-06-10 07:13

:)

Публикацията е редактирана (09-06-10 07:19)

Автор: volenE   
Дата:   09-06-10 13:52

Само не си купувай PQI CF 8гб - много патих с такава.

Автор: slavim   
Дата:   10-06-10 21:13

В базара се предлагат хубави и бързи карти на Sandisk на добра цена. Аз лично имам 2 и близо 1,5 години нямам никакви проблеми с тях. SanDisk SDHC 4GB Extreme III реално изкарват 18-20МБ/с

https://photo-forum.net/forum/read.php?f=47&i=54119&t=54119&phorum_uriauth=

Автор: Ivan_A   
Дата:   10-06-10 23:30

В друга тема, от базара, писах:
"До сега съм купил от Т11 две карти: SanDisk SDHC ExtremeIII - 4GB и 8GB.
Работят без грешка.
И двете са class 6.
Вчера ги сравних с SanDisk SD Extreme 8GB 200X - class 10 - от официален вносител - никаква разлика в бързината - при фото-снимане.
За видео с Panasonic GH1 проблеми не съм имал, но и не съм ги сравнил с "официалната".

Накратко - картите си заслужават!"

Наистина, заслужават си - още се чудя, защо опитах с карта от вносител, но, когато можеш - трябва да опиташ.
За да знаеш.
... за което си плащаш.
[beer]

/с Т11 съм свързан само, като купувач-продавач./

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »