Автор: Ki
Дата: 08-06-10 21:53
Аз също си взех 550D специално заради видето и нискобюджетни шортове. Доста време правих проучване камерите за същите пари са супер ташак. Даже до 2000лв не знам дали не се водят още любителски клас. На тъмно забравяш, фокус мокус няма - всичко е на фокус, ръчни настройки - ограничени. Просто обективите правят изображението. Но...
550D не е само тялото, китовия е хубав за доста осветено, но за вътре трябва да помислиш за нещо на 1.4, задължително, кофтито е че най-популярната 50\1.4 не става заради кроп фактора. Трябва нещо светло между 28-30... Има сигма 30\1.4 ама тя е маса пари.
Фокуса... Тук хората са измислили follow focus
http://www.youtube.com/watch?v=evp4vbpkedI&feature=related
Като цената варира от 130 до 700.
Звука... Като цяло микрофона е доста добре, но се слага и микрофон.
Стабилизиция... Хората са измислили кутии с дръжки, системи за на рамо, статив с панорамна глава задължителен.
Батерии... Две задължително
Като попрегледаш неща в youtube свързани с dslr заснемане ще видиш, че има всичко което ти е нужно,само пари да имаш. Просто не е купуваш си 550D и вече правиш супер видео. Просто влизаш в системата, обекиви, фокуси, стабилизиране на изображението... и т.н и т.н
Но пък с всички тези доплащания пак излиза по-евтино от камера... Така че 2000лв е тялото и един обектив. 900лв Сигмата, 300-400лв видео статив, 100лв-200лв раничка, 2ра батерия 90лв, вече follow focus-а 200-500лв *аз си търся някой да ми направи подобна система щото са две зъбни колела под 45градуса...
Така че вземеш ли го, почвай да пестиш за ъпгрейди :Р
|
|