Рекламирайте тук Затвори
Реклама в секции форуми и базар

Под формата на платени обяви можете да рекламирате ваши продукти, услуги или други комерсиални дейности. Обявата може да бъде публикувана избирателно във форум по ваше желание или във всички форуми на сайта.

За стандартната ценова листа и условия изпратете
запитване до webmaster@photo-forum.net.
Платени обяви

Теми - forum: Фотография
 първа  назад  1     всички  напред  последна
 Проблем с DPP
Автор: harvester_vn   
Дата:   31-05-10 15:34

DPP много ме ядосва днес! [smilie9]
При отваряне на някои папки ме изхвърля от програмата. Избирателно е, тоест някои се отварят нормално и всичко си работи, в други започва да зарежда тъмбнейлите стига до някъде и ме изхвърля. Просто се затваря. Не е от броя на файловете в папките, както си помислих в началото, в някои има много снимки, в други малко. Това става винаги при едни и същи папки, разгледах ги подробно- няма нищо необичайно в тях, по нищо не се различават от тези при които няма проблем. Деинсталирах всичкия канонски софтуер, пуснах чистене на регистрите, инсталирах нанново- пак същата работа...
Някой да се е сблъсквал с подобна дивотия и има ли решение?

Отговори на това съобщение
 Re: Проблем с DPP
Автор: dau   
Дата:   31-05-10 15:38

Аз не съм имал проблеми, но не го и ползвам на Уиндоус та не знам

Съвет, пробвай да видиш докъде зарежда докато гръмне... може да имаш повредени файлове от картата или нещо друго, пробвай в Bridge да ги заредиш да видиш всички ли се четат нормално, друго обяснение аз нямам

Дата:   31-05-10 15:52

Файловете се четат без проблем навсякъде другаде. Интересното е, че след като пуснах темата някои от папките при които ставаше тази мизерия се оправиха... при останалите проблема продължава. Явно DPP се стресна малко от форумните спецове и реши да си пооправи поведението, но не напълно [smilie5]
Наистина е голяма мистерия. Гледах и за скрити или системни файлове в папките, но няма нищо такова.

Автор: asahi   
Дата:   31-05-10 15:58

Пускай по една тема през ден и ще се кротне.

Дата:   31-05-10 16:02

Няма да стане през ден, сега ми трябва пущината. Че и за конверт на куп ми трябва, иначе ползвам ACR. На светлата стая не и разбирам... [smilie2]

Автор: jorrras   
Дата:   31-05-10 16:25

Имах подобен на твоя проблем, но го правеше само при зареждането на една папка. Оказа се, че има повреден файл и след като го изтрих, се оправи. Просто го проследих докъде зарежда фаиловете и откъде "гърми". На Уиндоус съм.Дано съм ти помогнал.

Дата:   31-05-10 16:31

Там е работата, че не мога да го разбера. Понякога зарежда до едно място, друг път до друго..
Майната му, сега ще се мъча с Lightroom-a, тъкмо ще го поразуча, пък занапред дано не ми го прави проблема с нови папки.

Автор: galileo   
Дата:   31-05-10 17:55

Можеш да приложиш принципа "търсене на лъв в Сахара" - половината снимки от проблемна папка ги местиш в нова и преверяваш, която гърми и прилагаш същото. Така след изненадващо малко итерации ще разбереш кой е проблемния (-те) файл. Древно и лесно упражнение, което ми свърши работа при съвсем същата ситуация.
Успех!

Дата:   31-05-10 18:04

Ако ставаше въпрос за една папка, бих го направил, но те са десетина [smile]
Благодаря за идеята все пак [beer]

Автор: Canon   
Дата:   31-05-10 19:40

Разликата на броя проби за 9-19 папки е още 4 проби (2 на 4-та степен)

Дата:   31-05-10 21:06

Imam predvid, che problemnite papki sa desetina, a ne che v edna ot tiah ima problem... Vsashtnost izobshto ne sam siguren che problema e v samite papki, zashtoto v nito edna druga programa niama problemi s tiah.
Kakto i da e, vaprosnia komputer e v ofisa, a az otdavna sam si vkashti i veche izpih niakolko biri [beer]

първа  назад  1     всички  напред  последна

За да пишете мнения трябва да влезете с потребителското си име.
Влезте от тук »