Автор: DAKSUNKO
Дата: 30-05-10 09:35
Здравейте, колеги! Нов съм във форума и затова моля да бъда извинен, ако нещо не правя по правилата!
Харесал съм си така нашумелия напоследък Панасоник TZ10, даже го пробвах наживо, но се позачетох в нета и установих, че масово оплакване е от слабата му батерия. Не докарвал по някога и до 100 снимки с един заряд, а обикновено до максимум 300. Това ми се струва доста малко ако човек тръгне да пътува и иска за един ден да поснима доволно. Няма да е удобно ако само трябва да му я мисля батерията. По форумите съветват да се снабдяваме с резервна батерия за този модел, а и тя си е доста пари.
В момента съм с Canon SX1 IS, но ми е доста голям и с неправилната си форма е неудобен за ежедневна употреба, поради което планирам да го сменя с нещо компактно, но с подобни качества на снимката. Чудя се обаче ще забележа ли сериозна разлика в снимането заради разликата от сензора на Канона (CMOS) и този на компактните (CCD).
Изобщо не се ли получава размяна на "кон за кокошка" и стува ли си впредвид компактността?
Мерси предварително на отзовалите се!
|
|